Ynt: Yem Bezeylesinden Bir Kaç Kare
Tam olarak özetlemişsin. Ayrıca üzerine basarak söylüyorum. Ot için yetiştirilecek yem bitkisinin içinde mutlaka 'geniş yapraklı (baklagil, yoncagil) olmalı'.
İnşallah yardımcı olmuştur. Benim denemelerime göre kumlu, kumlu tınlı arazilerde ilk gelişm çok hızlı oluyor. Yalnız son aşamada (Nisan-Mayıs) yağmur ihtiyacı oluyor. Son yağmur yakalanırsa korkmaz.
Onu geçtim, sırf toprak ıslahı için bile ekilebilir. Orta Anadolu ' da naaşa bırakılan arazilere neden bu bitkiyi ekmezler anlam veremiyorum. Bedava toprak ıslahı.
Estağfirullah.
Yem bezelyesi yeşil gübre olarak kullanılır. 49 yıllık özel ağaçlandırma sahalarında, ağaç arası ekimine izin verilen 2 bitkiden biri. Diğeri Fiğ.
Doluca, Kayra gibi büyük şarap üreticileri bağ arasında, ayrıca birçok cevizlik sahibi ağaç altına hemen her yıl bunu uyguluyor. Ihtiyacın olursa uygulamayı yöneten ziraat mühendislerinden birinin telefonunu özelden veririm. Tüm bilgileri ayrıntılı alabilirsin.
Âmin Ömer.
Yanlış anlaşılmasın. Bu bahsettiğim 'töre' cinsi trakya için geliştirildi. Bildiğim kadarı ile şu an için soğuğa en dayanıklı cins. Tarım Bakanlığı tarafından baz versiyon olarak seçildi diye biliyorum. Bunun dışında Taşkent vs. daha birçok cins mevcut. Denemekte yarar var.
Fırsatım olursa Hocalarımıza konuyu danışırım. Yanlış yönlendirmek istemem.
Sağolun.
ismail_17 link=topic=74998.msg884117#msg884117 date=1398449402' Alıntı:Bereketli olsun Yılmaz.
Hem tarlaya toprağa dengeli ürün ,hemde hayvanlar için dengeli besin olmuş, ister silaj ister kuru ot olarak değerlensin.
Her zaman söyleriz ya bitkilerden yuvarlak yapraklılar dar yapraklılara dar yapraklılar yuvarlak yapraklılara dengeleyici doğada tamamlıyor birbirini .
Yüce mevlam öyle yaratmış.
Tam olarak özetlemişsin. Ayrıca üzerine basarak söylüyorum. Ot için yetiştirilecek yem bitkisinin içinde mutlaka 'geniş yapraklı (baklagil, yoncagil) olmalı'.
ufukk link=topic=74998.msg884135#msg884135 date=1398452218' Alıntı:Referans bir konu olmuş , bu aralar formdasın braderim
Ben seneye ekmeyi düşünüyorum , bu bilgiler güzel referans oldu.
Fakat kumlu ve zayıf bir yere ekeceğim , başka türlü tarladan verim alamıyoruz.
İnşallah yardımcı olmuştur. Benim denemelerime göre kumlu, kumlu tınlı arazilerde ilk gelişm çok hızlı oluyor. Yalnız son aşamada (Nisan-Mayıs) yağmur ihtiyacı oluyor. Son yağmur yakalanırsa korkmaz.
Onu geçtim, sırf toprak ıslahı için bile ekilebilir. Orta Anadolu ' da naaşa bırakılan arazilere neden bu bitkiyi ekmezler anlam veremiyorum. Bedava toprak ıslahı.
stulu link=topic=74998.msg884136#msg884136 date=1398452298' Alıntı:Teşekkürler çok faydalı bir paylaşım oldu. Bizlerin önünde yeni bir ufuk açtınız. ok-*-s
Estağfirullah.
İsmail Pelit link=topic=74998.msg884153#msg884153 date=1398454225' Alıntı:bereketli olsun abi maaşallah durumları çok iyi peki bunu yeşil gübrelemede kullanabilirmiyiz ? kaç ayda 30-40 cm boyuna geliyor?
Yem bezelyesi yeşil gübre olarak kullanılır. 49 yıllık özel ağaçlandırma sahalarında, ağaç arası ekimine izin verilen 2 bitkiden biri. Diğeri Fiğ.
Doluca, Kayra gibi büyük şarap üreticileri bağ arasında, ayrıca birçok cevizlik sahibi ağaç altına hemen her yıl bunu uyguluyor. Ihtiyacın olursa uygulamayı yöneten ziraat mühendislerinden birinin telefonunu özelden veririm. Tüm bilgileri ayrıntılı alabilirsin.
omerfarukkoc link=topic=74998.msg884168#msg884168 date=1398457470' Alıntı:Paylaşım Budur Yılmaz Abi Eline Sağlık... Maşallah Güzel Boy Yapmışlar, Allah Ağız Tadıyla Yedirmek Nasip Etsin...
Âmin Ömer.
SALİH29 link=topic=74998.msg884170#msg884170 date=1398457696' Alıntı:yılmaz bey çok güzel resimler le konuyu aydınlatmışınız trakyaya özgü demişiniz amma ben sormadan edemedim 1500 rakımlı bölgede yetiştirilebilirmi tabi sizin oralar gibi olmasını beklemeyizde idare edermi emegimize deger mi
Yanlış anlaşılmasın. Bu bahsettiğim 'töre' cinsi trakya için geliştirildi. Bildiğim kadarı ile şu an için soğuğa en dayanıklı cins. Tarım Bakanlığı tarafından baz versiyon olarak seçildi diye biliyorum. Bunun dışında Taşkent vs. daha birçok cins mevcut. Denemekte yarar var.
Fırsatım olursa Hocalarımıza konuyu danışırım. Yanlış yönlendirmek istemem.
rfn26 link=topic=74998.msg884216#msg884216 date=1398493693' Alıntı:Güzel paylaşım olmuş, Bilgilerde yeterince açık. Teşekkürler. Denemek lazım.
Sağolun.