Töre yem bezelyesi ilk çiçekEkli dosyayı görüntüle 25087
Sağolun, sizlerin daha güzel olsun.ilk defa ekliyorum. Yakın çevrede ilk defa görüyorum, hayırlısı bakalım ilklerin cifcisiyim[emoji4]hey MAŞALLAH hocam yem bezelyesini ilk defamı ekiyorsunuz yoksa daha önceden tecrübeniz varmı.
Benimde ilk denemem ben triktaleyle karışık ektim töre yembezeyesi.siz bu sene icinmi 270 balya aldinizBizim 35 dönüm dağ yamacı dik bi tarladan 270 balya çıktı
Aşırı yağmurlardan dolayı yırtmışdı her yerini tarlanın
Buğday taşkent yem bezelyesi karışımı
Can sıktı biraz
Buğdayıda baya 10-15 kg yem bezelyesi 11kg
Buğdayın çok olması verimi düşürürmü acaba
İlk denememiz
Benimde ilk denemem ben triktaleyle karışık ektim töre yembezeyesi.siz bu sene icinmi 270 balya aldiniz
Ben iyi verimde bu tarladan 25kg.uzeri yulaf balyesi aldım 8 dönüm yerden,daha önceki senelerde, bakalım yembezeyesi kaç balye verecek,ben alt ve üst gübre kullanmıştım yulafa.yembzelyesine sadece alt gübre attım 100 kgEvet abi 15 balyayı bulamadık ortalamada 55 dönümde
Evet abi 15 balyayı bulamadık ortalamada 55 dönümde
Merhabalar Sayın Agusta80
2A TOHUMCULUK - ZGB TARIM olarak töre yem bezelyesinin satış-pazarlama görevini üstlenmiş bulunuyoruz.Öncelikle yapmış olduğunuz ekimlerin bereketli olmasını temenni ederiz. Satış sonrası teknik destek için bizi her zaman arayabilir bilgi alabilirsiniz.Ayrıca Ot için hasat sonrası elde etmiş olduğunuz verimi de bizimle paylaşabilirsiniz..İlginize teşekkür eder iyi günler bol kazançlı bir sezon diler saygılar sunarız.
trakkulup.net
Aleykümselam iyisinizdir inşallah merakla bekliyoruz, benim tarlanın son durumu güzeldi yakında biceriz herhaldeSelamınaleykum arkadaşlar
Konu nerelere gitmiş bir süre giremedim kusura bakmayın
İnşallah faydalı oluruz
Sondurum hakkında bilgi verecrğim...
Resim var mi taskentle törenin farkları nelerBiz biçimi yaptık Balıkesir de çeşit Taşkent yem bezelyesi
1.80 civarı boy yaptı
Fotoğraflar biraz karışık oldu.. telden seçicince
Ekimden itibaren attım
Sıcaklar yeni çıktı burda hergün uzuyor muberek ben bu kadar ummadım dı nedeni hem ilk denemem az gübre artım mibzer yok fırfırla saçtım tırmık çektim falan ama topraklarımız kuvvetlidir
Bu arada 6 dekar demiştim ben ona ek yaptım
Biraz reyegrass yulaf yulaf bezelye kılçıksız buğday bezelye olmak üZere yaklaşık 60 dekar topluyor parça parça yarın reyegraası biçecem kısmetse
Bezelyeleri mayıs 10 gibi biçip kuru balya yapacağız silajı daha iyi lakin ekipman yok malum ist [emoji15]
Bu arada çoğunu sattım bezelyelerin müşterisi hazır 20 tl balya alacaklar
Belki 18 olur tam emin değilim arkadaşların isteği 18 ben 20 dedim.
Töre yem bezelyesinden şuan için genel olarak memnunum özellikle aytuğ beyin samimiyeti ve yardımları çok mutlu etti bizleri köydede ilk denedik gelecek yıl meraklısı çok inşallah
Söyleyeceğim bunlar birkaç arkadaş tohum pahalı demiş başka yem bitkisi ekilebilir diye
Biz birçoğnu dikdik bezelye denemek isdedik birde bu arazilerin çğuna silajlık mısır dikecez ıslah açısında ne sonuç verecek bakacaz fayda masraf konusu hasatda belli olur .
Eklemek isterim tohum gerçeksen pahalı[emoji106][emoji1]aytuğ bey