Ynt: yaptıgım yemlemeye bakabılir mısınız suphelenmeye basladım.
inekler 400 kg gelebılir
asidoz yokta ketozis tan suphelenıyorum
bnde dusunuyrum surunun yenılenmesınede etrafta satan yoık bıde alınan hayvanların hasta olabılır dusuncesı var ıcımde ama 16 sagımlı ınekten gunluk 380-410 kg sut alıyoruz
ARPA hasılı 25kg cıvarındabehcet arı link=topic=86704.msg1041559#msg1041559 date=1449151490' Alıntı:mustafa bey,
arpa hasılı denen yeşil kuru otun balyası kaç kg? inekleriniz 500 kg ise, günlük vermeniz gereken kaba yem miktarı 10 kg dur. 20 inek için 1 balya (20 kg) saman verilmiş ise, buradan inek başına gelen miktar 1 kg. inek başına 15 kg silaj verilmiş ise, bu 5 kg kuru silaj demektir. bu 5 kg silajda yaklaşık 1,5 kg dane vardır. buradan gelen kaba yem miktarı 3,5 kg dır. samanla birlikte 4,5 kg. kuru yeşil balyadan (yeşil, kuru arpa hasılı) verilmesi gereken miktar inek başına 6 kg dur. 20 inek için 120 kg eder. 20 kg paketlerden 6 paket verilmesi gerekirdi. verilen miktar 2 paket.
inekler uzun süreli şiddetli (klinik) asidoz yaşamış ise, (asidoza bağlı yem yememe, ishal), ya da inekler kuru dönemde aşırı yemlemeden dolayı şişman inek hastalığına (ketoz) yakalanıp, buzağılamadan sonra yem yememeye bağlı aşırı kilo kaybı göstermişler ise,
sürekli hasta , döl tutmayan, verimsiz ineklerle uğraşmaktansa, zarar etmeye devam etmektense, sürünün yenilenmesinde fayda vardır.
inekler 400 kg gelebılir
asidoz yokta ketozis tan suphelenıyorum
bnde dusunuyrum surunun yenılenmesınede etrafta satan yoık bıde alınan hayvanların hasta olabılır dusuncesı var ıcımde ama 16 sagımlı ınekten gunluk 380-410 kg sut alıyoruz