Yağmulama ile humik asit atılır mı?

Ayçiçeğinde potasyum ve bor verimi tetikler yani arttırır.
Yanlış bilinen birşey var. Buda potasyuma gerek olmadığıdır. Toprakta zaten var deniliyor ve önemsenmiyor. Lakin bu sizi hayal kırıklığına uğratır. Çünkü alınabilecek formda değil. Çeşitli sebeplerden alınamıyor ve eksikliğinde ciddi verim kaybına yol açıyor...

Şimdi gelelim humik fulvik asit çözeltilerinin yağmurlama ile Aycicegine verilip verilemeyecegine.

Tek cevabım var. Verilir ve faydasinida görürsün. Ama doğru ürünü kullanırsan.

Peki bu çözelti Nasıl verimi arttıracak?

Sizin oralarda olsa olsa diz boyundadır ayçiçeği.

Yagmurlama ile verdiğin zaman dekara en az 2 lt atmalısın.

Hem yaprakta bir miktar kalacak hemde kök bölgesine gidecek.

Yaprakta kalan alınıp anlık olarak bitkiyi büyültür.

Toprağa geçen ise kökleri tetikler. Saçak kök oluşumunu arttirir ve buda senin daha once vermiş oldugun gubrelerin daha iyi daha cok alınmasını saglar. Ayni zamanda topragida ıslah eder. Dolayisiyla bitki daha istahli verime daha yatkin olur. Bunun neticesinde dekarda 20 25 kg dan baslayan verim artışın olur.

Şimdi birde benim onerim var. Genelde damlama ve yagmurlama ile ayçiçek sulayan müşterilerime verdiğim bir uygulama şekli.

Dekara 2 lt humikcan
Dekara 1 kg potasyum nitrat
Dekara 1 kg magnezyum sulfat

Bunlari gubre tankına koyacaksin ve mahsule vereceksin. Sulama saatin aksam ustu olmali. Cunku bitki daha canli daha istahli olur.

Benim onerim budur.

Ayçiçeğinde potasyum ve bor verimi tetikler yani arttırır.
Yanlış bilinen birşey var. Buda potasyuma gerek olmadığıdır. Toprakta zaten var deniliyor ve önemsenmiyor. Lakin bu sizi hayal kırıklığına uğratır. Çünkü alınabilecek formda değil. Çeşitli sebeplerden alınamıyor ve eksikliğinde ciddi verim kaybına yol açıyor...

Şimdi gelelim humik fulvik asit çözeltilerinin yağmurlama ile Aycicegine verilip verilemeyecegine.

Tek cevabım var. Verilir ve faydasinida görürsün. Ama doğru ürünü kullanırsan.

Peki bu çözelti Nasıl verimi arttıracak?

Sizin oralarda olsa olsa diz boyundadır ayçiçeği.

Yagmurlama ile verdiğin zaman dekara en az 2 lt atmalısın.

Hem yaprakta bir miktar kalacak hemde kök bölgesine gidecek.

Yaprakta kalan alınıp anlık olarak bitkiyi büyültür.

Toprağa geçen ise kökleri tetikler. Saçak kök oluşumunu arttirir ve buda senin daha once vermiş oldugun gubrelerin daha iyi daha cok alınmasını saglar. Ayni zamanda topragida ıslah eder. Dolayisiyla bitki daha istahli verime daha yatkin olur. Bunun neticesinde dekarda 20 25 kg dan baslayan verim artışın olur.

Şimdi birde benim onerim var. Genelde damlama ve yagmurlama ile ayçiçek sulayan müşterilerime verdiğim bir uygulama şekli.

Dekara 2 lt humikcan
Dekara 1 kg potasyum nitrat
Dekara 1 kg magnezyum sulfat

Bunlari gubre tankına koyacaksin ve mahsule vereceksin. Sulama saatin aksam ustu olmali. Cunku bitki daha canli daha istahli olur.

Benim onerim budur.

Üreyle beraber vermeyi düşünüyorum.Tankın vanasını sulamanın son saatlerinde açarım yapraklarda ne kadar kalırsa.Yalnız alan çok olduğu için hepsini akşam sulama imkanım olmaz.

Üreyle beraber vermeyi düşünüyorum.Tankın vanasını sulamanın son saatlerinde açarım yapraklarda ne kadar kalırsa.Yalnız alan çok olduğu için hepsini akşam sulama imkanım olmaz.
O zaman öğlen saatlerine pek getirmemeye çalış. Çünkü sulama ile yapraklarda oluşan damlacıklar, güneşin en dik geldigi saatlerde mercek görevi görür ve yaprakların kederlenmesine sebep olur.
Üre de olur. Lakin bir miktarda potasyum vermen daha da faydalı olur.

• Beğen
Tepkiler: MF-5450