İSMAİL TUTAR link=topic=79905.msg948897#msg948897 date=1419346155' Alıntı:Hazır konu açılmışken....Arkadaşlar Trakya bölgesinde buğay yetiştiriciliğinde Üre gübresi miktarı değiştirmeden 2 kez yapılması öneriliyor,Biz normalde bir kez yapıyorduk şubat başı gibi ender olarak 2 kez uyguluyoruz.2 kez uygulayıp verim artışı yada aynı verimi gözlemleyen Trakya bölgesi buğday yetiştiricilerinden yanıt bekliyorum.
tonu 1500 tlmaygun10 link=topic=79905.msg948889#msg948889 date=1419342911' Alıntı:Fiatı ne kadar acaba bu tür ürünler pahalı satılıyor genelde.
evet Babaeskiliyim ali gavalcı babamın amcasının oğlu yani amca oğullarıyız delta gübre zirai ilaç gübre bayin de çalışıyorum ziraat mühendisyim birazda çiftçilik var temel branjım bitkisel üretim bitki koruma ayrı düştüğümüz nokta amonyum sülfat konusu yıkanma şeklindeki kayıplar en azdır evet doğru gaz halindeki kaybın üreden daha fazla olduğunu şu makaleden okudum Amonyum ve üreden azot kaybıCropMasteR link=topic=79905.msg949552#msg949552 date=1419527478' Alıntı:Sayin mgavalci babaeskilisiniz sanirim. Minnetlerden ali gavalci neyiniz oluyor?
Konuya donecek olursak soylediklerimin arkasindayim, hangi noktaya katilmiyorsunuz onu anlamadim. Izotarda guzel bilgiler var ancak ceviri olmamasini yeglerdim, toros gubrenin sayfasinda sahane bilgiler var. Benim size katilmadigim su sozleriniz: 'yağış olmadı ne olacak gaz halinde kayıplar olacak kayıplar en fazla amonyum sülfat üre amonyum nitrat calsiyum nitrattır aşırı yağışlarda ise yıkanma halınde kayıplar tam tersidir ' siralamalarda bence hata var. Bitki beslemeci degilim, ing. ogretmeni, biraz da merakli ciftciyim.
doğrudur nitrat formlarında buharlaşma yani gaz halindeki kayıplar enazdır hatta kurak yarı kurak bölgelerde calsiyum nitrat önerilir amonyum oranın az olmsından dolayı kurak şartlarda amonyum gaz halindeki uçması sonucu yapraklarda yanma haşlanma diye tabir edilen olay meydana gelir peki ozaman hep nitrat formundaki gübreleri mi kullanıcaz hayır bir araştırmaya göre buğdayda nitrat atma zamanıtrakyada içme sularımızdaki nitrat oranı yükseliyor yani nitrat yeraltı sularına karışıyor ve nitrat kirliliği başlıyor nitrat kullanımının azaltıması için çaşılmalar mevcutsebazios link=topic=79905.msg949574#msg949574 date=1419530456' Alıntı:Genel bilinenleri sorgulamanıza neden olacak bir bilgi de benden gelsin.
Nitrat formundaki azot çok kolay eriyip bitkiler tarafından doğrudan alınabilir ama 'buharlaşmaz'. Yani buharlaşma kaybına uğramaz.
Az yağış alan bölgelerde 33 ' lük Amonyum Nitrat önerilmesinin ana nedeni de budur. İçerisindeki Amonyum formlu azot gaza dönüşüp kayba uğrasa bile, bitki en azından nitrat azotunu (sadece gece düşen çiğ ile bile) yüksek oranda alanabilir.
mgavalci link=topic=79905.msg950097#msg950097 date=1419667441' Alıntı:doğrudur nitrat formlarında buharlaşma yani gaz halindeki kayıplar enazdır hatta kurak yarı kurak bölgelerde calsiyum nitrat önerilir amonyum oranın az olmsından dolayı kurak şartlarda amonyum gaz halindeki uçması sonucu yapraklarda yanma haşlanma diye tabir edilen olay meydana gelir peki ozaman hep nitrat formundaki gübreleri mi kullanıcaz hayır bir araştırmaya göre buğdayda nitrat atma zamanıtrakyada içme sularımızdaki nitrat oranı yükseliyor yani nitrat yeraltı sularına karışıyor ve nitrat kirliliği başlıyor nitrat kullanımının azaltıması için çaşılmalar mevcut
peki dekara kaç kg atmıştınız bu üreden,ayrıca ege gübrenin KAYEGE ECO N adında uçmayan üresi var, TACO gübrenin hububat yetiştiriciliğinde önerilen TACOTECH isminde gübresi var eurochem agro nun entec 26 sı ile aynı bende toprak gübrenin granül üresini aldım tonu 1100 tl iri tane pembe renkli gübre ilk defa kullanacağımsssec link=topic=79905.msg950547#msg950547 date=1419791036' Alıntı:dün tekirdağ önder çiftçiden 1380tl ton aldım.gerçekten farkını gösteren bir gübre.geçen sene aynı tarlada deneme yapmıştım yanyana normal üre ile gelişim farkını gozle görebiliyorsunuz. normal üreden daha az miktarda kullanınca hemen hemen aynı maliyete denk geliyor.
umut71 link=topic=79905.msg1008704#msg1008704 date=1434478251' Alıntı:peki bu azot türü nasıl acaba .........
http://www.tarimtedarik.com/tri-azote-21
eğer gerçekten doğruise muhtesem bir azot kaynağı .....