ÜLKECE YAĞMUR DUASI

Dün aksam uzeri başlayan yagmur halen şiddetli sekilde yağıyor arpalar kurumuş bugdaylarda sararmaya başladı artik bi fayda olcanı sanmıyorum 15 gün önce yağsaydı bu yagmur cok güzel verim alabilirdik hayırlisı Allah'tan

Cumartesi günü köyümüz de güzel yağış almış. Arpalar kellede idi ama buğdaylar başak çıkaramadan sararmıştı çoğu tam kurumasa da. Bu yağmurun o buğdaylara faydası olur mu deneyimli olanlar yorumlayabilir mi?

Cumartesi günü köyümüz de güzel yağış almış. Arpalar kellede idi ama buğdaylar başak çıkaramadan sararmıştı çoğu tam kurumasa da. Bu yağmurun o buğdaylara faydası olur mu deneyimli olanlar yorumlayabilir mi?
Sararmadan kasıt nedir ayaz yakması sonucu sararma mi kuraklık sararmasi mi ayaz san dolayı ise yağmurdan attan yeniden kardeşleme yapabilir ama sonraları bir iki yağmur daha ister
Yaprak lar sarardı ama başağın olduğu sap yeşil canlı ise yağmurdan faydalanır.
Resim olsaydı net yorum yapardim
Ayaz ekini vurduktan sonra sulama yaptım bir hafta sonra böyle kardeşleme yaptı

Resimler ve ekler

• 20210518_082423.jpg
    20210518_082423.jpg
    122.7 KB · Görüntüleme: 13
Sararmadan kasıt nedir ayaz yakması sonucu sararma mi kuraklık sararmasi mi ayaz san dolayı ise yağmurdan attan yeniden kardeşleme yapabilir ama sonraları bir iki yağmur daha ister
kuraklıktanmış

Kuraklıktan ötürü hocam. Hayırlısı artık ne diyelim nasibimizi verir inşallah diğer ürünlerden. 100 ton civarı bir kaybım var makarnalık buğdaydan. Nasipten ötesi yok.

Durum işaretlediğim yer gibi
İşaretli yerin içerisindeki hafif yeşil yer gibi olan saplarina bak başak kurumamis ama yapraklar hafif sararmış ise bugday yine tane verir yağmurdan faydalanır
Diğer sarı kısımlar malesef gitmis
Bizim Bugdaylarda ayaz vurdu bir kısmı etkilendi bazıları kurumadı ama başak çıkardı boy 35 cm olan yerlerde var ama başkaları normal boyutlarda garip bir durum var bu yıl benim düşündüğüm nokta millet temiz tohumluk bugdayi nerden ve nasıl bulacak

Altan tekrar yeşeren olur fakat yetişmeye bilir .
Bizim burada Haziran'da sararan ekine yağmur yağınca o yeni çıkan sürgüne yetenek denir .

Tokat kazova bölgesi gece yağış aldı biraz. Şu andada yağıyor usulden. Bugdaylar daha fayda görmez onlar bitti de mısıra aycicegine yarar inşallah. Bu sene buğday 3 lira olması lazım. Saman kilosu en az 1 lira
fiyatların artması çare değil.
buğday 5 lira, saman 2 lira olsa da, bir anlamı yok...
önemli olan mahsülde, bolluk, bereket...
bu yıl sıkıntı var...