UKRAYNA’DAN GETİRİLEN OT VE SAMANLAR ARTVİN'İN HOPA LİMANI'NDA DEPOLANIYOR

Ynt: UKRAYNA’DAN GETİRİLEN OT VE SAMANLAR ARTVİN'İN HOPA LİMANI'NDA DEPOLANIYOR

şuan erzurumda ot 1 tl civarında bu doğru samanda öyle tabi eğer bulabilirsen..ukrayna otu derseniz daha önce gidip orada otu görenler oldu ve beğenmedikleri için erzuruma dönüp siparişlerinin iptalini istediler ot saman alamayanların çoğusu patates arıyıp buluyorlar çünki kğ.100-150 krş arasında değişiyor bu dururkende ota samana para vermeleri tabiki normal değil...

Çağrı link=topic=61529.msg683265#msg683265 date=1357830949' Alıntı:
Fiyatlar iyimiş aslında keşke bolca gelse de şu stokçular görse hanyayı konyayı :) Arkadaş tamam işte bir balya 15 liraya kadar çıkmış ama yok olmaz niye 20 lira olmasın niye daha fazla para kazanmayım diye beklerler

Buralarda bir balya 20 lira oldu.... ??*-s Vay beeee! Petrol bile bu kadar kısa zamanda uçmuyor neymiş bu kadar anlamadım. bim-*s

ENES4422 link=topic=61529.msg683269#msg683269 date=1357831413' Alıntı:
Buralarda bir balya 20 lira oldu.... ??*-s Vay beeee! Petrol bile bu kadar kısa zamanda uçmuyor neymiş bu kadar anlamadım. bim-*s
1 balyaya 20 lira bu işin hakkı hukuku bu mu ne kadar ki bir balyanın maliyeti de 20 liraya satılıyor hele ki balyacılara.Buna serbest piyasa denilip geçilemez artık iş çığrından çıktı.Valla elimizde 1000 kadar balya çıkar şeytan diyo sat hayvanları da 1000 balya 20 000 lira eder

Çağrı link=topic=61529.msg683270#msg683270 date=1357831559' Alıntı:
1 balyaya 20 lira bu işin hakkı hukuku bu mu ne kadar ki bir balyanın maliyeti de 20 liraya satılıyor hele ki balyacılara.Buna serbest piyasa denilip geçilemez artık iş çığrından çıktı.Valla elimizde 1000 kadar balya çıkar şeytan diyo sat hayvanları da 1000 balya 20 000 lira eder

Bu iş çığrından çıktı bence. Ayrıca bazı yerel medya gurupları bu işi körüklüyor mu bilmem? Biraz da bu iş PSİKOLOJİK artık. Üreticilere devamlı 'Saman yok, ot yok, yem yok vs...' yaberleri yapıp ortalığı kazana çevirdiler. Aynısını geçmişte yumurta ve tavukçuluk için yaptılar sonra kimlerin köşeyi döndüğü ortaya çıkmıştı.

Fakat şurada bir-iki ay kaldı, bahar yakın otlar şimdiden çıkmaya başladı...

ENES4422 link=topic=61529.msg683278#msg683278 date=1357832082' Alıntı:
Bu iş çığrından çıktı bence. Ayrıca bazı yerel medya gurupları bu işi körüklüyor mu bilmem? Biraz da bu iş PSİKOLOJİK artık. Üreticilere devamlı 'Saman yok, ot yok, yem yok vs...' yaberleri yapıp ortalığı kazana çevirdiler. Aynısını geçmişte yumurta ve tavukçuluk için yaptılar sonra kimlerin köşeyi döndüğü ortaya çıkmıştı.

Fakat şurada bir-iki ay kaldı, bahar yakın otlar şimdiden çıkmaya başladı...
sanki buralarda kış uzayacak gibi ancak başladı yağışlar soğuklar

arkadaşlar bende yıllardır hayvancılık yapıyorum ufak capdada olsa .benim aklımın almadığı yıllardır hayvancılk yapan insan neyin ne olcanı iyi kötü bilir.saman işi sezonluk iş sen zamanında ihtiyacını karşılama sanrada ona buna mahana bul .kapında malın varsa bunun yemini samanını temin etmek senin görevin.
saman sıkıntısı olacağı ta 6. aydan belliydi .bu işi yapan arkaşlar neden o zamandan ihtiyacını temin etmedi.bunu aklı başında her insan bilir az olan şeyin değeri cok olur .hayvancılıkla alakası olmayan adam para eder diye almış koymuşda kenara senin yıl 12 ay ihtiyacın olan şeyi neden zamanında alıp koymuyorsun.olayın bu yönünüde düşünmeklazım .
kimse yazdıkları yanlış anlamasın .önce hatayı kendimizde arayalım derim.

tümosan 8095 link=topic=61529.msg683306#msg683306 date=1357833485' Alıntı:
arkadaşlar bende yıllardır hayvancılık yapıyorum ufak capdada olsa .benim aklımın almadığı yıllardır hayvancılk yapan insan neyin ne olcanı iyi kötü bilir.saman işi sezonluk iş sen zamanında ihtiyacını karşılama sanrada ona buna mahana bul .kapında malın varsa bunun yemini samanını temin etmek senin görevin.
saman sıkıntısı olacağı ta 6. aydan belliydi .bu işi yapan arkaşlar neden o zamandan ihtiyacını temin etmedi.bunu aklı başında her insan bilir az olan şeyin değeri cok olur .hayvancılıkla alakası olmayan adam para eder diye almış koymuşda kenara senin yıl 12 ay ihtiyacın olan şeyi neden zamanında alıp koymuyorsun.olayın bu yönünüde düşünmeklazım .
kimse yazdıkları yanlış anlamasın .önce hatayı kendimizde arayalım derim.
sonuna kadar katılıyorum abi ancak olan genel olarak hayvancılık yapanlara oluyor.20 liraya balya satılacak diye ülkenin hayvancılığı elden gitti gidiyor benim itirazım sadece buraya.Tabi ki insanoğlu nankör istedikçe isteyecek daha çok para etsin diye ama buna bir müdahale olması gerekir artık iş çığrından çıktı

Kardeş gelen ot evet kaliteli deil bende begenmedim fakat anlattığım gibi fıratçilar rant peşinde ve bizde bir nebze olsun piyasayı bozmayı planladık ki hiç deilse ot veya saman fiyatı 80 kr civarında seyretsin yazık yine çiftçi bizim çiftçi ole deilmi peki edsyb olarak bence ii bir iş çıkartıldı birde otun gelisi hızlı olsa talebi çabuk karsilasa tamm olacak işte

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt