TÜRKTRAKTÖR FABRİKASI TRAKTÖR YETİŞTİREMİYOR:-)

Ynt: TÜRKTRAKTÖR FABRİKASI TRAKTÖR YETİŞTİREMİYOR:)

ALİ DURMUŞŞŞŞŞ link=topic=50559.msg505989#msg505989 date=1325955882' Alıntı:
ben idda etmiyorum ama hem nh bayisi hemde case bayisi enter diyor. hangi traktörlermiş onlar?

New hollandlarda değil...Fiatlarda 70 56-66 vs. görmüştüm...Nette fotoğraflarda da gördüm bir kaç kez...Erkunt motor bloğu dökmüş Fiatlara... :)

sen yinede nh mi case mi diye arada kaldıysan sana hangi servis yakın ve ustalıgı iyiyse onu sec casede artı olarak surungen var bide kaportaları farklı biri nh sac case plastik

demir45 link=topic=50559.msg505994#msg505994 date=1325956131' Alıntı:
New hollandlarda değil...Fiatlarda 70 56-66 vs. görmüştüm...Nette fotoğraflarda da gördüm bir kaç kez...Erkunt motor bloğu dökmüş Fiatlara... :)
56 lı serilerini bilmem ama 66 serileri ivecoyla tümosan diye biliyorum. bizim eski fiatta ivecoydu

Case-IH motoru ENTER değildir enter International Harvester markasıdır yıllar önce kapanan bir fabrikanın motorları bugünde nasıl traktöre konulabilir üretilmeyen bir motor ?

Bu ayrı bir konu olarak açılabilirdi, belki de açılmıştır. Ama konunun daha iyi anlaşılabilmesi için burada paylaşıyorum.

1800 ' ler

1831 Cyrus Hall McCormick mekanik orak makinesini icat etti.

1831 Cyrus Hall McCormick mekanik orak makinesini Steele ' s Tavern, Virginia’da tanıttı. Makine günde 10 acres biçebilecek güce sahip olup, beş kişinin işini yapabilecek kapasitesi vardı. Daha sonraları kendikendine biçen bir alet daha ekleyip, bir kişinin günde 40 acre biçebileceği kapasiteye yükselti. Bu makineyi 1834 yılına kadar patentletmedi.

1842 Jerome Increase Case, Racine Threshing Machine Works Racine’i, Wisconsin’de kurdu.

1848 Cyrus Hall McCormick, McCormick Harvesting Machine Company’yi Chicago, Illinois’de kurdu.

1851 McCormick ' in mekanik biçer-döveri, Londra’daki Crystal Palace’da Kralliyet Sergisinde (Royal Exposition) Altın Madalya’yı kazanır. McCormick Avrupa pazarına girdi.

1863 Jerome Increase Case, J.I. Case and Company’yi kurar. Kendine üç ortak alır. Bunlar: Messena Erskine, Robert Baker ve Stephen Bull’dur. Bundan sonra ‘Büyük Dörtlü’ olarak tanınırlar. Four.'

1869 J.I. Case ve Şirketi ilk buhar makinesi ile çalışan traktörü üretti. The Old No. 1 olarak bilinen ilk model, Smithsonian Enstitüsünde sergilenmektedi. Traktöre, tekerlek monte edilmiş olsa bile, hala atlar tarafından çekilerek çalışır ve yalnızca kayış gücü için kullanılırdı.

1871 Büyük Şikago Yangını orijinal McCormick fabrikasını yok etti. Case, McCormick için makineler üretmeyi teklif etti fakat McCormick red etti ve Şikago’nun güneybatısında McCormick Works isimli daha büyük bir fabrika kurdu.

1874 McCormick çelik biçer-bağlar makineyi asıl biçerdöver makineye ekledi. Bu ek makineyi 1877 hasadı için üretti.

1876 Case ilk kendi gücüyle hareket eden çekişli buhar makinesini yaptı. Fakat makineyi yönetmek için hala atlar kullanılıyordu.

1880 J.I. Case Threshing Company ‘Büyük Dörtlü’ ortaklık bitince şirketleştirdi.

1882 McCormick ilk McCormick Daisy Orak makinesini üretti.

1884 Jerome Increase Case, Minnesota’daki bir çifliğe gitti. Orada çiftçinin ve yöre bayinin tamir edemediği bozuk bir harman dövme makinesini kendi tamir etmeye çalıştı. Ne yazık ki kendisi de bozuk makineyi tamir edemedi ve kızıp onu ateşe verdi. Çiftiçiye yepyeni bir makine yollardı. Case fabrikasından böyle bozuk bir ürün çıktığı için çok üzülür.

1886 Case dünyanın en büyük buharlı makine üreticisi olur. .

1892 Case ‘Paterson Tractor’ diye bilinen ilk benzinle çalışan traktörü yapar. Case gelenekçi biçerdöver şirketlerin arasında bir ilk olup gazlı traktorü üretir. Maalesef bu traktör başarılı olamaz. Case 1911 yılına kadar başka bir gazlı traktör üretmez

1900’lerin İlk Yarıları

1902 International Harvester Company, Deering Harvester Company’den doğar. Plano Manufacturing Company, the Champion Line ve Milwaukee Harvester Company Temmuz 28, 1902de kurulur. International Harvester tohum biçer-bağlar piyasasının yüzde 90ını temsil ediyordu. Oylama yetkisi Cyrus McCormick, Jr., Charles Deering, George Perkins and J.P. Morgan’ın elindeydi. Bu kişiler konsolidasyonu düzenleyen ve onu finanse edenlerdi.

1905 Ilk International Harvester Company Friksiyon Sürüşlü Traktör, ünlü International Harvester’s sabit gaz motoru ve bir Morton şasisi ile üretilmiştir.

1910 International Harvester ‘Titan’ traktörü tanıtır. Şirketin Kurulu, traktöre eski Yunan mitolojisindeki çok güçlü ve çok büyük olan Titan figüründen esinlenip bu ismi vermiştir. Böylece International Harvester’in traktör mottosu doğmuştur: Ebat ve güç. 1911 Case ilk benzinli traktörünü piyasaya sürer. Bu 30-60 dır.

1919 International Harvester ilk ticari PTO (elektrikli-mekanik çalıştırma)yu geliştirir.

1923 Bert Benjamin the Farmall ismini verdiği ilk başarılı (row crop) dizili hasat traktörünü üretir. Aynı yıl patent almak için başvurur. Traktör artık ‘Farmall Regular’ olarak bilinir. Traktörün yenilikçi bir tasarımı vardı ve çok hafifti ama ağırlık oranına göre çok yüksek bir güce sahipti. Önü dar ve tek kılavuz tekerlekliydi ve ekim yapılacak arazi için çok hassas bir direksyona sahipti. Bu araç tüm traktörlerin yaptığı işlevlerinin birleştirilmiş bir sistemi olmuş ve ekim, tarla sürme ve hasat için uygun gerekli araçları barındırır.

1936 Harvester Red #50 tüm International Harvester traktörleri, tırtıl zincirli vinç ve Kasım 1, 1936 güç üniteleri için uygundur. 1939 International Harvester ikinci jenerasyon Farmall – Harf Serisini – 9 Ağustos, 1939da tanıttı. Bu seri A ve B (küçük ebatlı), H (orta ebatlı), ve M (büyük ebatlı) traktörleri içerir.

1940 – 1960 ' lar 1943 International Harvester ilk başarılı mili olan pamuk toplayıcını üretir. 'Old Red' bir Farmall Tractor H’in üstüne monte edilmişti. Her ikisi de Smithsonian Enstitüsüne bağışlanmıştır.

1954 Farmall’ın Harf Serisi yerini yeni Sayı Serisine bırakır.

1958 John Steiger ve oğulları Douglas ve Maurice ilk Steiger traktörlerini 1957-58 kış ayında, Red Lake Falls, Minnesota’daki çiftlik ambarlarında başarılı bir şekilde üretirler. Ailenin, piyasada bulunan ticari traktörlerden daha güçlü beygir gücüne sahip bir traktöre ihtiyaçları vardı. Yaptıkları traktörün ağırlığı 15.000 pound civarındaydı ve bu aracı aile çiftlik işlerinde 10 sene kullandı. 1958 Loren Tyler, Tyler Manufacturing’i kurar ve çekiş tipli kuru dağıtıcı ve su gerektirmeyen uygulayıcılar üretir. 1962 International Harvester, Farmall ve International 706 ile 806 modellerini daha modern bir tasarım, daha güçlü beygir gücü ve daha uzun vadeli kalite güvenliği ile piyasaya sürer. 1963 Case’in İnglitere, Fransa, Güney Amerika, Brezilya ve Avustralya’da 125 distribütörlük ve bağlı ortaklığı ve diğer ülkelerde 15 lisanslı şirketi var. Amerikadaki üretimin %20si ihraç edilmektedir.

1963 Steiger ailesi ticari traktör yapımına karar verir. Douglas Steiger baş tasarımcı olurken Maurice Steiger üretimi denetler. 5 araç Steigerlerin ambarında tasarlanıp üretildikten sonra satışa sunuluyor. Steiger marka traktörler tipik bir açık renk yeşil ile boyanıyor. 1965 International Harvester, Farmall ve International 1206 piyasaya sürer. 100 beygir gücünden daha fazla güce sahip olan bu araç, sıralı ürün traktörü (row crop tractor) endüstrisinin 100 beygir gücünden fazla güce sahip ilk traktördür.

1969 Case’in Old Abe logosu daha yeni ve modern bir logo ile değişir.

1970 -1980 ' ler

1971 International Harvester, yeni V-8 motorla çalışan International Farmall 66 serisini piyasaya sürer.

1974 Case ' in Tarım Ekipmanları Bölümünün renkleri Güçlü Kırmızı (Power Red) ve Güçlü Beyaz (Power White) olur. 1954den beri kullanılan Meşale Kırmızı (Flambeau Red) ve Çöl Kumu (Desert Sand) artık tarih olmuştur.

1977 International Harvester Axial-Flow döner hasat konseptini, 1440 and 1460 model kombinesi ile tanıtır. Axial-Flow technolojisi harmanlamayı ve tohum kalitesini geliştirmekle kalmamış aynı zamanda traktörün bakımının daha kolay yapılabilmesi için daha az aksam konulmuştur. Şirkete bu konsept $56 milyona mal olmuştur. Ayrıca tasarımı, üretimi ve test etmek için de bir milyon adam-saat harcamıştır. Zamanla diğer önemli ekipman üreticileri International Harvester tarafından bulunan bu döner kombine tasarımın bir versiyonunu geliştirmiştir.

1980 International Harvester yenilikçi 2+2 sıralı ekin (row crop) mafsallı traktörü üretir. Bu traktörde direksiyon aracın arka yarı bölümünde yer alır.

1982 Steiger Panther 2000 traktör piyasaya sunulur. Tam otomatik 12-vites, elektronik kontrol, rahat ve çok lüks şöför mahalli ve PFC hidrolik ile donanmış ilk modeldir. .

1983 Case, 94 seri traktörlerin renklerini siyah ve beyaz olarak değiştirir. Hükümet kuralları kurşun içeren boyaların kullanımını yasaklar. Tüm kırmızı ve sarı boyalar kurşun içeriyordu.

1984 Case 94 serisinin yeni görünümlü 4WD traktörü tanıtır ve aynı zamanda şirketin bu güne kadar ürettiği en güçlü birimi olan 4994ü de piyasaya sürer. Model 4994 üreticinin 400 gross beygirgücü olarak sınıflandırdığı bir motoru vardı ve turboşarjlı V-8’e sahiptir.

1985 Amerikan Adalet Bakanlığı Case ' in International Harvester’ı devralmasını onaylar. Yeni organizasyonla -- Case IH – ikinci en büyük ziraat ekipmanları üreticisi olur. Bu kombinasyon pazar payının yükselmesine, daha geniş ürün yelpazesine ve daha fazla sayıda bayi organizasyonuna olanak tanımıştır.

1986 Steiger Tractor Incorporated, dünya tarım ekonomisindeki zorluklar yüzünden Iflastan korunmak için 11ci Madde için başvuruda bulunur. Tenneco Inc. –o zamanki Case IH’in ana şirketi - %25 kapasite ile çalışan Steiger fabrikasını satın alır.

1988 Case, IH Magnum traktörü tanıtır. Bu traktör, International Harvester ve Case’in birlikte üretttikleri tüm-yeni bir mühendislik ürünü olmuştur.

1988 Case IH Steiger traktörlerin ilk kırmızı 9100 serisi üretilir. Case yeşil Steiger traktörlerinin üretimini 1989a kadar sürdürür.

1988 Fortune dergisi Case IH kombineyi, tohum ekme ve yükleyici/çapa konusunda Amerika’da üretilen en iyi ürünler grubuna sokar.

1990 ' lar

1995 Case IH, İleri Tarımcılık Sistemini (Advanced Farming System (AFS) sunar. Bu son teknoloji harikası, ziraatçının ürünlerini satelit teknolojisi ile kontrollerini sağlar ve prodüktiviteyi azamiye çıkarmalarına yardımcı olur.

1996 Case IH, Avusturya’daki Steyr Landmaschinentechnik GmbH of St. Valentin’ın hisselerinin çoğunu satın alır. Bu fabrika, dağlık yerlerde yapılan tarım için gerekli özel traktörlerin üretimi ile ünlüdür.

1996 Steiger Quadtrac traktör tanıtılır. Bu 360-beygir gücü ile çalışan taşıt birbirinden bağımsız çalışan 4 ayrı lastik, taşıtın toprakla temasını daha da güçlü kılar. Yeni tasarımı sayesinde aracın toprak ile friksiyonu azalmıştır. Aracın çekiş gücü yükseltilmiş ve yolda kayma riski azaltılmıştır. .

1997 40,000ci Steiger traktörü üretilmiştir.

1998 Case IH, Tyler Manufacturing’ı satın alır ve ziraat gereçleri ekipmanları pazarında da kendini gösterir.

1999 Case IH, CNH’in bir bölümü olur.

2000 ' ler

2000 MX270, Nebraska Üniversitesindeki Test Laboratuarında yeni sıralı ürün (row crop) traktör rekorunu rekorunu kırar.

2003 Şirket, Farmall markasının geri dönüşünü, yeni D ve DX traktör serilerini piyasaya sunarak açıklar.

2003 100,000ci Magnum traktör Racine, Wisconsin’de üretilir.

2003 Rusya Federe Devletinin Başbakan Yardımcısı ve Tarım Bakanı Alexei Gordeyev ile Rusya’nın ileri gelenlerinden oluşan bir delegasyon, Case IH’in Racine, Wisconsin’de bulunan merkez fabrikasını gezmeye ve ileriye dönük iş olanaklarını görüşmeye gelirler.

2005 STX500 Steiger Quadtrac traktör, 321 hektar tarım toprağını 24 saatte sürerek, Dünya Toprak Sürme rekorunu kırar.

2006 Haziran 25de Montreal’daki Grand Prix of Canada ve Temmuz 2de, Indianapolis’teki U.S. Grand Prix araba yarışlarında Ferrari grubunun arabaları, şöhretli Case IH’ın amblemini arabalarında taşıyorlardı.

2006 Case IH, pamuk hasadı için yeni bir yerleşik modül yapımcı teknolojisini tanıtır. Case IH Module Express 625, hasat yapılırken modül yapılabilen ilk ticari pamuk toplama aracı olup, ziraatçinin zamanını ve sermayesini korur ve aynı zamanda işçilik giderlerini de azaltır.

2007 Her ülkede Case IH ekipmanları %5 (B5) onaylanmış bir biodizel yakıtı ile, diğer yakıt ile gösterdiği performansı gösterebilir. Doğru bakım ve doğru yakıt kullanımı ile %20 biodizel yakıtları (B20) Avrupa ve Kuzey Amerika’da satılan modellerin %90ında kullanılabilir. Ve, global olarak satılan modellerin hemen hemen yarısında ki buna en meşhur Axial-Flow 8010 kombine de dahil, doğru protokollerin kullanılması çerçevesinde, %100 biodizel (B100) kullanılabilir.

2011 Yaklaşık iki yüz yıllık geçmişiyle Case IH “Daha Fazlasını İsteyenlere” hizmet vermeye devam ediyor...

mustafagursacli link=topic=50559.msg505999#msg505999 date=1325956352' Alıntı:
insanlar güve duyuyor biride benim... favorim td 80 s ve tt50
240S i satıp tekrar tekçeker motor alacaksam ya tt50 alırım yada 2012 240S alırım o kadar güvenirim bende çok az yakıyorlar

Freston link=topic=50559.msg505988#msg505988 date=1325955817' Alıntı:
kaputu açmaya gerek yok arka çamurlukta Türk Traktör Ürünü yazıyor zaten (NH) için
katılıyorum ok-*-s ok-*-s ok-*-s ok-*-s

demir45, mecidiyeli, nurulllah, Ahmed Gülsu, aksaklı, unsal, Freston, alipasalierkan, ttree, karizmatikciftci, Aykut Güler, ramazanpullu, light_celal1, iso edirne, beratcan, Anıl Tiraki, mustafa1676, DONAT_01, Hukukcu_Efe, ozmoz, birolak59, Ertuğ Aslan ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hit hit hit oldu... :) :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fiatın bloğunda gördüm Erkunt yazısını ama yeni görmedim tam hatırlamıyorum 56-66 hangisi kaç model idi.. .Erkunt yazısını gördüğüme eminim...

demir45 link=topic=50559.msg506010#msg506010 date=1325956745' Alıntı:
demir45, mecidiyeli, nurulllah, Ahmed Gülsu, aksaklı, unsal, Freston, alipasalierkan, ttree, karizmatikciftci, Aykut Güler, ramazanpullu, light_celal1, iso edirne, beratcan, Anıl Tiraki, mustafa1676, DONAT_01, Hukukcu_Efe, ozmoz, birolak59, Ertuğ Aslan ve 0 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hit hit hit oldu... :) :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fiatın bloğunda gördüm Erkunt yazısını ama yeni görmedim tam hatırlamıyorum 56-66 hangisi kaç model idi.. .Erkunt yazısını gördüğüme eminim...
benimkinin arka kuyruk milinin az üstünde bloktada yazıyor erkunt

benim eski iveco komsunun ki erkunt enişteminki erkunt bilenler biliyor iveco beklediler ozaman ama bilmeyenlere kaktırdılar erkuntu tümoyü fiat diye çakallar... şyt-*-sa şyt-*-sa

Ahmed Gülsu link=topic=50559.msg505986#msg505986 date=1325955591' Alıntı:
Amblem International Harvester (IH) markasına yani 'Enter' olarak bilinen markaya ait tamam ama yıllar önce üretimi duran bir marka nasıl olacak da bugün motor üretip satacak onu anlamıyorum.
zaten case ve new hollandın yedek parçalarında CNH yazar.onun anlamıda case,newholland,harvester.sonuçta hepsi aynı alk-*s

casemi kaldı hepsi nh. kardeşim ordaki bayide bi sıkıntı vardır koy cebine parayı gel bizim buraya sar motoru kamyona git...

Ahmet745 link=topic=50559.msg506262#msg506262 date=1325968261' Alıntı:
casemi kaldı hepsi nh. kardeşim ordaki bayide bi sıkıntı vardır koy cebine parayı gel bizim buraya sar motoru kamyona git...
biz 14.9r38 jant sipariş ettik pamuk arasında kullanıcaz.ondan sıkıntı var.hata dikkat edersen td75in jant seçeneklerinde 14.9r38 jant var ama fiyat listesinde kab.kil.14.r38 jant yok.sıkıntı bu yüzden

Freston link=topic=50559.msg506004#msg506004 date=1325956540' Alıntı:
240S i satıp tekrar tekçeker motor alacaksam ya tt50 alırım yada 2012 240S alırım o kadar güvenirim bende çok az yakıyorlar
2012 240 lar yaramaz ama satıp tek çeker makinada td65 s harika motor

ben 90 lığı 5 güde teslim aldım nasıl traktör yetiştiremiyormuş NH fabrikası. Cuma pazarlığı yaptık cumartesi bayiye dosyayı verdim çarşamba günü 90 lığı teslim aldım sizin bayinizde bir problem var o zaman radial lastik hemde jant arka 34 ön 24 jant

2 gün önce fabrikayı gördüm uzaktan, koskoca alan traktör kaynıyor. Boy boy traktörler var. Yerlisi ithali, bahçesi tarlası binlerce traktör öylece duruyor. Neden yetiştiremiyorlar anlamıyorum.

masseysuper90 link=topic=50559.msg506419#msg506419 date=1325976986' Alıntı:
ben 90 lığı 5 güde teslim aldım nasıl traktör yetiştiremiyormuş NH fabrikası. Cuma pazarlığı yaptık cumartesi bayiye dosyayı verdim çarşamba günü 90 lığı teslim aldım sizin bayinizde bir problem var o zaman radial lastik hemde jant arka 34 ön 24 jant
90 lıklar var bayilerde .öbürlerinde sıkıntı var

masseysuper90 link=topic=50559.msg506419#msg506419 date=1325976986' Alıntı:
bizim bayii türkiye ' de ilk 5te traktör satışında.zannetmiyorum bi sıkıntı olduğunu 2011 ' de 700 adet traktör sattı.growtech tarım fuarında 3 günde 48 traktör 2tane biçer sattı ok-*-s
problem td75d de ben jantları 12*36 yda 14*30 alsam sıkıntı yok.14.9r38 jantında sıkıntı var.fabrika hatası.jant seçeneklerinde 38 jant var ama üretime koymayı unutmuşlar güya müşteri temsilcisi öyle söyledi.fark ettiysen td75d kab.kil.çiftçeker 14.9r38 jant fiyat listesinde yok