Türkiye'nin tescillenen yeni yöresel ürünleri

Menengiç kahvesi,
Gaziantep nohut dürümü,
Karamanlı rezenesi,
Paşa helvası,
Adana taş kadayıfı,
Deva-i misk helvası,
Sultandağı kirazı,
Sultandağı gılli kirazı,
Adana karakuş tatlısı,
Bayburt süt böreği ve
Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.

Böylece Türkiye genelinde coğrafi işaretli ürün sayısı da 650’ye yaklaştı.

Bu tür katma değeri arttıracak ürünlerin çoğalması, hammadde üreten çiftçileri ekonomik olarak destekleyecektir. Örneğin Antep fıstığı geçmişten beri katma değerli bir ürün olarak biliniyor.

(Menengiç kahvesi)
Türkiyenin dört bir yanından 11 yöresel ürün daha tescillendi
 

Benzer Konular