Türkiyenin Özgür İnekleri

Ynt: Türkiyenin Özgür İnekleri

haberde biraz bana hikaye gibi geldi dağa hamile inek kaçmış kimsede geri getirememiş öylemi ;D zuha-*-s ahırlarında inekleri olanlar dikkatli olsunlar yabani inekler evcilleride yoldan çıkarmasın ;D

Ben bu geçen haberlerde izledim ... tamamen yalan haber bence ... insanlar dağdaki küçücük tavşanın bile neslini bitirdi ... dağda inek bırakırmı hiç .. haber muhabirinin gizlenerek çektiği safari kıvamındaki haberde işte dağlardaki yabani inekler dediği ineklerin tamamının kulağında sarı küpe vardı ... :) bari haber yapıyon görüntüleri işkembeden çekmede inanalım ... hiç akıl mantık işimi sizce bir hamile ineğin küçük bir çevrede 40 senede 15000 baş lık sürü haline gelmesi .... bana garip geldi .. zaten görüntülerinde tamamı fake idi ...

düşünce güzel fakat isder isdemez insanın aklına şeytanlık geliyor 1500 inek ortalam 4 bine versen1500*4000=6 milyon güzel para.şimdi ben daa bu şartlrda bir gebe inek bıraksam bunuda noter huzurunda yapsam belgeli 50 60 yıl sonra torunlarıma güzel bir servet getirisi olur.
fakat bu senelerde büyük baş fiyatları yüksek olduna göre bıraktıkdan bir gün sonra kasabın eline geçer ...
en iyisi akıllı olum var malı neylesin deli olum var yin malı neylesin.
not;eyer gerçekten koruma ltına alınırsa ne güzel olur umarım o hayvanları isdimlah edipde dış devletlere satmazlar bu sıralar satılma reaşta..!

Tekirdağ ' da Ganos Dağları ' nda da yerli inekler var.ama serbest dolaşıyolar.Devlet bi ara hollanda inekleri getirtip yerli ırkı yok etmeye başlamıştı süt verimi artsın diye.Şimdi farkına vardı ki ya bu hollanda inekleri bi salgında giderse nolucak dedi ve sonradan uyandı.İşte bunun için böyle belirli yerlere yerli boz inekler bırakmış.Serbest yaşıyolar.ama aynı zamanda devlet köylüye para da veriyo.Bunlara gözün gibi bakacaksın diyo.Sizin dedikleriniz de bunlar olabilir

dagayı korumak çok güzel bu haber yalanda olsa inek olmasada başka hayvnları koruyalım.av kurallarına uyarsak dogaya ve canlıya saygılı olursk niye ülkemizde bölgemizde olmasın turizm vs.ülkemizin kıymeini bilmeliyiz biryanda kış bir yanda bahar biryanda soguk bir yanda deniz her mevsimde her ürünü bulabiliyoruz çogumuz almasak da dadına bakıyoruzi
ALLAH ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ HERTÜRLÜ KÖTÜLÜKTEN VE FİTNELİKTEN KURTARSIN.