Zaten çevre illere yöneldiler. Nevşehirli patetesciler. Sivas, kayseri, k.maras gibi illere.patates dedin aklıma geldi,
on yıllardır Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılayan Nevşehir ve çevresindeki topraklar artık patatese uygun olmaktan çıkmış. hastalık mevcut hatta daha da ötesi, patatesin topraktan emdiği mineraller kalmamış.
Türkiye'nin yeni patates ekim alanı Kütahya-Afyon civarıymış.
bir kaç kişiden duydum, şöyle diyorlar "Nevşehir'den gelen patateste tat yok, saman gibi, Kütahya'dan gelen patatesler çok lezzetli".
Bu da gösteriyor ki, Nevşehir yöresinin artık başka şeylere yönelmesi lazım, toprakta kaybolan mineralleri tekrar yerine koyması için uzun yıllar gerekecek...
aynı tarlalara aynı ürünler ekmemek lazım...
Bu biraz da patatesin çeşitinden kaynaklanıyor lezzeti. Bolu patatesi de meşhurdur bu aradaZaten çevre illere yöneldiler. Nevşehirli patetesciler. Sivas, kayseri, k.maras gibi illere.
Ne yazıkki dediginiz gibi bazı çiftçiler para hırsıyla aynı tarlaya patates mısır ekmekle ne toprak ne yer altı suyu bıraktılar.Artık bazı topraklarda bisey yetişmez oldu.Böyle devam edersek kıtlığa adım adım yaklaşacağız.patates dedin aklıma geldi,
on yıllardır Türkiye'nin patates ihtiyacını karşılayan Nevşehir ve çevresindeki topraklar artık patatese uygun olmaktan çıkmış. hastalık mevcut hatta daha da ötesi, patatesin topraktan emdiği mineraller kalmamış.
Türkiye'nin yeni patates ekim alanı Kütahya-Afyon civarıymış.
bir kaç kişiden duydum, şöyle diyorlar "Nevşehir'den gelen patateste tat yok, saman gibi, Kütahya'dan gelen patatesler çok lezzetli".
Bu da gösteriyor ki, Nevşehir yöresinin artık başka şeylere yönelmesi lazım, toprakta kaybolan mineralleri tekrar yerine koyması için uzun yıllar gerekecek...
aynı tarlalara aynı ürünler ekmemek lazım...