Türkeli'de Çiftçilere Destekleme Modelleri Anlatıldı

7.png

Türkeli'de Çiftçilere Tarımsal Destekleme ve Üretim Planlaması Anlatıldı

Sinop’un Türkeli ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik tarımsal destekleme modelleri ve üretim planlaması hakkında bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Müdürlük ekipleri, Akçabük ve Kayabaşı köylerinde çiftçilerle bir araya gelerek, yeni tarımsal destekleme modelleri ve üretim planlaması üzerine detaylı bilgi aktardı. Görevliler, çiftçilerin mevcut desteklerden nasıl faydalanabileceğini anlatarak, sektöre yönelik sağlanan teşvikler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bilgilendirme toplantılarında çiftçilerin soruları da yanıtlandı. Özellikle yeni destekleme modellerine ilişkin merak edilen konular açıklığa kavuşturularak, üreticilerin endişeleri giderilmeye çalışıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin tarımsal üretimin verimliliğini artırmak ve çiftçilerin yeni destekleme politikalarından en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak adına büyük önem taşıdığını belirtti.