Ynt: TURBOSUZ TRAKTÖR KALMASIN
Turbolu traktörün kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Çalıştırırken, felan?
Turbolu traktörün kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ? Çalıştırırken, felan?
turbo vb uygulamaların amacı silindire daha fazla hava yani oksijen gönderip daha verimli yanma sağalamak.böylece güç performans ve yakıt tasarrufu sağlamaktır.emektraktor link=topic=40177.msg479486#msg479486 date=1322726207' Alıntı:ARKADAŞLAR herkese merhaba gerçekten turbonun faydalarını gerçek bilenlerde var hiç bilmeyenlerde var ben şu şekilde aydınlatayım
turbonun %20 ekstra sağladığı (kanıtlanmış)bir gücü vardır yani 50 hp olan bir traktörde verecegi güç 10 hp olmaktadır
demirciler_14 link=topic=40177.msg651652#msg651652 date=1353432812' Alıntı:Holset marka turbo+intercooler seti hakkında ne düşünüyorsunuz.
Erkunt traktöre nasıl yazılım atmayı düşünüyorsun.ecoperformansbahar link=topic=40177.msg739932#msg739932 date=1367833160' Alıntı:Arkadaşlar bence turboya hiç gerek yok aracımızın beynine yazılım arttırmak daha mantıklı chip tuning işlemi daha çok yararlı Chiptuning motor kontrol ünitesi üzerindeki yazılımda ayarlama yaparak mükemmele ulaştırılmasıdır. Burada çeşitli parametreler (benzin miktarı, ateşleme zamanı, dolum basıncı gibi) mükemmelleştirilir. Bu düzenleme her araç için özel olarak yapılmaktadır.
Chiptuning Sonucunda ;
Turboşarjlı motorlar için %15 ile %25 arasında performans artışı ve önemli ölçüde tork artışı sağlanır. Bu muazzam şekilde hızlanma ve vites geçişini geliştirir. Normal kullanımda yakıt tüketimi azalır. Bu çeşit bir düzenlemeyle en küçük araçlarda bile %5-10 performans artışı oluşmaktadır. Ayrıca aracınızın beygirgücü de %15 ile %30 arasında artmaktadır.
başak 2073 nurullah link=topic=40177.msg751866#msg751866 date=1370957922' Alıntı:merhaba arkadaşlar ben sonradan turbo taktırmış birisiyim ama başak 2073 e interkoler yok bir ara taktırıcam benım turbo saffer marka istedim traktöre takıldı ve lda bir başlık pompaya takıldı şimdi traktorde vites arıyorum ama radyotöru bir buyugunu taktım yağ sogutucu da yok gerek olmuyor ben pistonları felan değiştirmedim rektefelık olunca değistiririm dedim traktor 2005 model turbo takılalı 5 yıl oldu çalışma satıde 15.000 de daha hiç problem çekmedim hala karın içinde bile tek marşta çalısıyor turbo yakıtı düşürür neden sizin yanma odanıgiden hava çogalır bu da daha iyi yanma demekttir yanı 1 birimlık mazottan 1 birim güç alırken turbodan sonra 2 birimlik güç alırsın daha iyi yanmada çiğ gaz olayını yanı karbon monoksit oranı düsürür birde güç artısından dolayı az gaza basarsın daha çok iş görürsün buda avantajdır pullukla 1 le giderken 2 le gidersin basıt örnek....da ne diyeyeyim birde yeni teknoloji insanlar bunları yakıt düşşün diye yapıyorlar...