şimdi açtığım konuyu iyi incele ...turbo ve blower ne kadar önemliymiş...blower gücü eksoz gazından değilde motordan kayışla alıyor...eski CHAMPİON greyderlerde vardı...kral39 link=topic=17384.msg155798#msg155798 date=1234855972' Alıntı:atilla abi werdiğin bilgiler için tşkler.geçende bi yerde okumuştum.turbonun fazla basıncını blow off denen bi zama zingo yu kullanarak atıyoruz.buda turbonun ömrünü uzatıyormuş bana göre dizel motorlarda turbo şart çünkü belli bi dewirden sonra motoru rahatlatıyor.
abi blower demedim blow off dedim.atilla link=topic=17384.msg155801#msg155801 date=1234856451' Alıntı:şimdi açtığım konuyu iyi incele ...turbo ve blower ne kadar önemliymiş...blower gücü eksoz gazından değilde motordan kayışla alıyor...eski CHAMPİON greyderlerde vardı...
... benim söylediğim blower video da kayışla tahrik olan...ayrı konular hemşerim..ne demek isterdiğini anladım hemşerim...kral39 link=topic=17384.msg155805#msg155805 date=1234857278' Alıntı:abi blower demedim blow off dedim.
bkz:
--------------------------------------------------------------------------------
BLOW OFF VALVE, gaz kelebegi kapandıgında turbo içerisindeki türbinin gaz sıkısması yuzunden durmaması, dönmeye devam etmesi , ve gaza tekrar basıldıgında durmus bir türbini hızlandırmaya zaman kaybetmemek için takılan bir valftir. Turbonun hava giriş kısmına takılır. Gazdan ayak cekildiginde basınclı havayı dışarı vererek türbinin dönmeye devam etmesine ve türbinin zarar görmemesine yardımcı olur.