tümosanla nh çekişiyo video :)

: tümosanla nh çekişiyo video :)

atilla link=topic=528.msg27663#msg27663 date=1208465312' Alıntı:
bana göre traktör çekiştirmesi ikinci planda .birazda oparatörlerin becerisine kalıyor gibi . önemli olan traktörün genel verimidir . verdiğin mazot parasınınn yüzde kaçını toprağa verebiliyorsun ,diye düşünüyorum....

çok haklısın abi ayrıca butür çekişmeler ağır mekaniğe sorun yaratabilecek sertlikteki haraketler oan baskı balatanın neler yaşadığını tahmin etmek zor değil

Ynt: tümosanla nh çekişiyo video :)

atilla link=topic=528.msg27663#msg27663 date=1208465312' Alıntı:
bana göre traktör çekiştirmesi ikinci planda .birazda oparatörlerin becerisine kalıyor gibi . önemli olan traktörün genel verimidir . verdiğin mazot parasınınn yüzde kaçını toprağa verebiliyorsun ,diye düşünüyorum....
tüm çekiştirme videolarının altına belirttim abi ani resmen boş adam işi malının kıymetini bilmeyen adaın işi çekiştirme ... ayriyeten bir kriter değil bu ..

okkangal link=topic=528.msg31036#msg31036 date=1209639341' Alıntı:
tüm çekiştirme videolarının altına belirttim abi ani resmen boş adam işi malının kıymetini bilmeyen adaın işi çekiştirme ... ayriyeten bir kriter değil bu ..
haklısın Okay abi youtube de L95 le 105 lik mfyi çekiştirmişler L95 i çok hor görmüşler adam öyle kullandıki (L95in sürücüsü) halatı koparttı....

motorcu link=topic=528.msg29541#msg29541 date=1209046039' Alıntı:
bunlar bi bellemişler nh ne var bunlarda bu kadar bizim burda NH alanlar pişman ne haber

herkes tümodan memnunmu peki
bizim burda 75-80 war oda memnun değil jd sayıklıyo

Demek ki bunlar göreceli kavram. Bir insanın aklında JD varsa Tümosan ' ı beğenir mi hiç? Ancak Fendt paklar onu. Bir insanın aklında 640, 285, 8073 vs. varsa Tümosan inanki JD gibi gelir.

okkangal link=topic=528.msg31036#msg31036 date=1209639341' Alıntı:
meslektaşıma teşekkürler...

motorcu link=topic=528.msg40033#msg40033 date=1212000041' Alıntı:
bizim burda 75-80 var adam yıllardan beri koşuyor ayrıca çokta iyi çekiyo

kaç model o 75-80
yıllardan beri koşuyor dediğine göre 1970 model heralde :D
75-80 ler 2005te çıktı heralde saırsam galiba

videoyu çok dikkatli izlerseniz orda nh nin önteker zıplıyor ama tümosan çekiyor bizim bi komşu köydede bağlamışlar aynı motorları tümosan çekmiş.

ya kardesım bı gıt ya sımdıde tumola nh cılerı kapıstırcan herkes neyın ne olduygunu cok ıyı bılıo
td95d tumo ıle aynı kefeye koymak akıl karımı bu vıdeoyu cekende akıf arkadaslar o tarlada ıkısını bır kostu ona sorun bakalım nası bı kere td95d ler td85d bıle kadar bıle pratık degıl ama agır ıste canavar gıbı motor

arkadaşlar ben hepsini kullandım bayii olarak değil çifçi olarak konuşuyorum ama doğru ama yanlış ....
td95 çok ağır bi traktör biz td95 e 5 li turan marka tam otomatik pulluk kosuyorduk 2 nin 3 ü ile anca cekiyordu ama hararet sürekli kırmızıya dayanmak üzere gdiyo amahararet falan hiç yapmadı klimayı açınca ii ce bitio makine haa nasıl çekiyo söylenecek söz yok güzel asılıyor düşük viteste ama çok bağırıyor .....
gelelim tumosana bizde o zaman 85-80 dt vardı onada (5 li 13 numara) turan yarı otomatik takıyorduk tumo 2 nin 3 ile bu pulluğu çok raht çekiyor ve asla hararet çıkmıyo doğrusunu söylemek gerekirse td beni bazen bezdiriyodu ama ben çok severdim traktörümü haaa şunu da söylemeden geçemiyecem
bizim kazayaklarımız aynı 13 lü eker*mak bu iki traktör akşama kadar peş peşe çalısıyordu ve td nin mazot tumodan erken bitiyordu td(90lt) tumo(80lt) bu çekişmelere çok kulak asmayın bunlar güçü belirleyici şeyler deil bunu söylerken oyun olduğu için değil sadece doğrusu bu.
Şahsen benim önüme bi td95 bi tumo 95-80 getirseler hiç düşünmeden tumo alırım (kabinsiz) belki aklınıza geliyodur bu çocuk tumosanı övüp duruyo kendi neden kullanmıyor diye söyleyim biz sadece cifcilik yapmıyoruz asıl işimiz ankarada köyde çifciliği kısacası hobi olarak ben yapıyorum ve değişk markaları özellikle istiyorum brinin gücü yetmediği zaman öteki devreye giriyo neysee çok konuştum saygılar....

Mustaf-a Eskisehiri link=topic=528.msg40040#msg40040 date=1212000884' Alıntı:
Demek ki bunlar göreceli kavram. Bir insanın aklında JD varsa Tümosan ' ı beğenir mi hiç? Ancak Fendt paklar onu. Bir insanın aklında 640, 285, 8073 vs. varsa Tümosan inanki JD gibi gelir.
Ya mustafa ne güzel konuştun öylee yaa helal valla alk-*s
Bak ne anlatacam biz bala nın bi köyüne bi tumosan verdik 85-80 adam ille ben tl100 alacam diyor babası ile abisi güçlerinin yetmediğini ve hesaplarına tumosan geldiği için tumosan alacaklarını söylüyorlar herneyse adamlar tumosanı aldılar ve kullanmaya başladılar bu tl100 isteyen adam hergun arıyo sürekli bi çekmiyo diye sikayet ediyo 5 lii 12 numara turan takmışlar. biz traktöre bakmaya gidiyouruz gezici servisimizle beraber gayet güzel çekiyo biz dönüyorz adam tekrar şikayete başlıyo çekmiyo çekmiyo diyen adam 5 ayda 1200 saat yaptırmıs bu traktöre ben bu adamın yüzünden o köye başka tumosan satamadım diyeceğim şu insanın aklında nh,mf,fent varsa sen ona tumo aldıramazsın aldırırsan da lafından kurtulamazsın bu sektör çok farklı arakadaşlar ve de köylüyle uğraşmak o kadar zor ki.....

kardess nh bayiisi onu yapamaz çünkü ne olacağını iyi bilir...

ya tümosanlar çok oluyor yok mu memlekette bunlara haddini bildirecek traktör : ' ( : ' ( zuha-*-s zuha-*-s