Tümosanı yerden yere vuruyorlar

Ynt: Tümosanı yerden yere vuruyorlar

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=79815.msg945964#msg945964 date=1418585247' Alıntı:
yapıcı yorumda bulunan arkadaşlara Teşekkürler. .
kendi yerli malımız.. inşallah daha iyiyi yakalayacak.
tabi bunu yaparkende zaten durumu belli olan çiftçinin üzerinde. .
deneme yapması iyi bir olay değil. .
gün gelir bizi utandırır temennisi taşıyoruz. .
yusuf emmi cekmissn altina döytüzu tümocu arkadslarin bagri yanik belli ki yani yani bak mesela bn o kadr mücadele ediyorum ama bi traktor alamadim diyelim ki bn durumu toparladim bi tumo aldim allah gostermesin bölündü ben naparim ne ederim 9angi taşa vururum basimi bida belimi kaldiramam bu acidan da dusunmek lazim ne sartlarda aliyoruz bu motorlari bn kendi acimdan boyle dusuyorm

nıye erkunt new holland bolunmuyorda bu tumosanlar bolunup cok arıza verıyor arastırmak lazım. madem Türk malı dıyoruz Yürk malı adi mal olaraks ergılıo suan Tümosan yalan sa yalan dıyın kalıtelı Türk mallarına ıhtıyacımız var bunun sonunda Tümosanın kendısıne cekı duzen vermesı gerekıyor.

Bu kalite düşüklüğü en çok servis ve bayiilerden kaynaklanıyo adamlar toplantı yapıyo fabrika yetkilisi soruyo traktörler nasıl ne sıkıntısı var hepsi çok iyi hiçbi sıkıntı yok diyo hiçbiride çıkıp demiyo şurası hatalı burası böyle olsa daha iyi olur diye böyle olunca hiç bi düzelme olmuyo

bu iş övguyle sevgıyle olamz bende zamanında 8280 dt 4ceker aldım sıfır 2005 de ozaman 285 s de vardı 98 mod yakıt cok fazlaydı on defransıyel 1200 saatde satana kadar 7 kere ya kece patlattı yada dıslı dagattı bır sefer debrıyaj balatası degısdı kabın ıcı dugmeler zaten kutuyla yedek almısdım ıkı kullandınmı bozuluyor hıdrolık bırkez tamır gordu yav mf yı 8000 saattde sattım allah var anahtar degmedım
bunun cozumu fabrıkada olur adam kalıteye onem verecek

dustero link=topic=79815.msg945968#msg945968 date=1418586272' Alıntı:
Yusuf abi senin bu pozitif düşüncedeki yorumunu petlas için de görmek isteriz :)
süleyman haklısın.
ama petlas binlerce çiftçiyi
tümo birkaç çiftçiyi üzüyor.
ben petlasa 'sizin oralar soğuk o yüzden olmuş'dediği için kafayı
taktım. .
tümo olsa bende bölünse deselerki' soğuktan bölündü' yine aynı
şey olur.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=79815.msg946013#msg946013 date=1418591534' Alıntı:
süleyman haklısın.
taktım. .
şey olur.
1 kaç oldugunu nerden bılıyorsun abı :D kac bın dıcektın sanırım yada mılyon :D

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=79815.msg946013#msg946013 date=1418591534' Alıntı:
süleyman haklısın.
taktım. .
şey olur.

Yusuf abi bende tam tersini düşünüyorum :)

Marmara bölgesinde diğer kalan 6 bölgenin toplamından daha fazla Tümosan vardır. Artık kahve muhabbetlerinde yinemi Tümosan demekten bıktı millet. Biri keçe patlatıyor, biri orta kol bağlantısından kopuyor birinin hidroliği öbürünün turbosu diğerinin çiftçeker mili haydi bide bölünmesi bi dert 1000 saati doldurmadan debiryaj yemesi bi dert ya sanayiye git gel yapmaktan milletin canı çıkıyor. Açtığı masraf bir yana iş esnasında bukadar arızaya kimsenin tahammülü yok. Zaten .80 serisinden sonra ARGE testinie tabir bile tutulmadan eski parçalardan toplama kambur seriyi sattı en son birdaha 8100 ler tırt. Valla millet 8000 alıyor 8100 almıyor, burda güvenipte 9115 bile almıyor parası hastası olduğu halde. Yani diyceğim o ki birkaç kişi değil internette görününler anca %2 si :)

Senin petlas olayına da gelirsek ben senin lastiklerin üretim hatası olduğunu düşünüyorum bence haksızlığa uğramışsın ama genelde böyle bir durum söz konusu değil. Yani bence nereyi aradın bilmiyorum ama hatalı kullanımdan perte ayrılan müşteri şikayetlerinden yılmış bir müşteri hizmeti temsilcisi ile görüşmüş olabilirsin. Daha öncede söylemiştim 1000 saatte 1 senede adeta satanist kolu gibi olmuş Petlas ta gördüm ama dediğim gibi hava basınçları düşüktü. Şunu da belirteyim soğuk havalarda lastiğin yaz mevsimine göre daha şişik olması lazım sıcak mevsimde de biraz indircen kışa göre. Atıyorum yazın 25 se kışın 28. Düşük hava soğukta daha çok çatlamaya yol açar. Sen hakkını ara. Ben traktöre ilk defa Petlas aldım yoksa çokta babamın malı değil.

Hatırlarsanız önceden yerli - Avrupa diye ayırıyorduk ürünleri.
Şimdi ise yerli - Çin diye ayırıyoruz.
Genel manada bir 'Alman malı' olmasada kendi topraklarımızda üretilenler hiçbir zaman 'Çin malı'da olmadı.
Tümosan ' a gelince ' Alemde adın çıkacağına canın çıksın' demişler. Belki bu Tümosan ' a Tümocan denmeside buradan geliyordur. cidd*-*-*

herkezin traktoru kendine güzel ama neden hep tümosan bölünüyo neden mf nh jd vsvs görmüyoz burda hata var işte kalitesiz

açık konuşursak ben tümosanı sevmem bizim köylülerle konuşurken hertürlü aşağılarım :D ama bu düşmanlık sonradan görme bi akrabanın tümosan alması sonucu gelişti bende :D yoksa üzmezsen oda seni üzmeyecek ne çok iyi ne çok kötü ama parasına göre çok çok iyi bir traktör sonuçta arızası olsa bile tümosan arkasında duruyor ürünlerin

mesela bizim bir abi var ondada tümo var vida gevşemiş hidrolik kolu neredeyse yerinden çıkmış servis hergün geliyo köye söylesene dedik bunların garantisi var bişey olmaz kırılısa değiştirtiriz diyo bu mantıkla kullanan adamın başına ne gelse müstehaktır

ibrahim_11 link=topic=79815.msg946058#msg946058 date=1418598235' Alıntı:
herkezin traktoru kendine güzel ama neden hep tümosan bölünüyo neden mf nh jd vsvs görmüyoz burda hata var işte kalitesiz
aynen durduk yere kımse adını cıkarmaz dıye dsunuyorum yalan mı ama ...

zac link=topic=79815.msg946061#msg946061 date=1418598409' Alıntı:
aynen durduk yere kımse adını cıkarmaz dıye dsunuyorum yalan mı ama ...

biraz doğru biraz da yanlış düşünüyorsun. yanlış yönü yaşadığımız toplumda anlaşamadığımız veya kavgalı olduğumuz biri geçtiğinde çoğumuz bırak şu adamı yaramaz o dendiğine şahit olmuşsundur. haklı yönün de yok diyemem de hedefe Tümosan ı alman bence manidar dır. diyede düşünüyorum.

o zaman saglam mal yapsınlar da kendılerını rezıl etmesınler ne yanı Tümosan adil mal uretır suclu olmaz bunu dıle getıren ' ' ZAc ' ' haksız olur sızın dusunce yapınıza hayranım. :)

madem Tümosan bu kadar kalitesiz niye bu kadar çok satyor herkezinki arızalansa o ona söyler diğeri başkasna almazlar yanlşnz var hepsi arıza yapmıyor

Hakandnz link=topic=79815.msg946201#msg946201 date=1418653783' Alıntı:
madem Tümosan bu kadar kalitesiz niye bu kadar çok satyor herkezinki arızalansa o ona söyler diğeri başkasna almazlar yanlşnz var hepsi arıza yapmıyor
fiyatı türk çiftçisine uygun

ben suana kadar tumosan alıpta cok memnunum dıyen bır sıftcı ıle karsılasmadım karsılasan varsa solesın..

Ben Karşılaştım Adamda 2tane Balya Makinası Bağlı her yılda yaklaşık 10Dönüm Tarlamı balyalıyor her yılda aynı Traktör geliyor birgün adamdan Saman satın aldım Oğlu eve kadar getirdi samanı bide baktım Tumonun bir denişik versiyonu dedim sizde kaçtane traktör var çocuk aynen şunu söyledi bizde 4 traktör 3 ü tumosan ve onlar sadece Balya koşuyor şuan saten Karasu ve biride Ferizli de dedi ve adam aynı zamanda Bicer döverle ve tumolarla kordineli iş yürütüyor , nitekim Memnun olanlarda var tabi ilaki sorunlar vardır olacakda sorun olmasa bi Marka Yada Şirket Yenileme ve teknolojiye yönelmez sabit bir markayla gezer aynı 20-30 Yıl önce başımızdan eksik olmayan Orta Vitez li traktörler gibi Halan aynı zihniyet 240 S Modeli üretiyorlar şimdi ben bu Modelere bi laf söylesem bütün Form üstümden geçer ,ama asıl söylemek istediğim bu tarz olayların varlığını inkar etmiyorum ve dile getirilmesinide saygı ve sevgiyle karşılıyorum asıl olay ama Tumosan şirketinin adının Lekelenmesinden ziyade Yanlışlarını düzeltmesi yönünde destek olursak diyorum ilerde bu MARKA bize gene lagzım olacak illaki beğensekde beğenmesekde bu bir TÜRK MALI yani kısacası Made in TÜRKEY.
Alıcılarında yaşadıkları sorunları RESMİ MAKAMLARA da aynı bu şekilde lans edilmesini istiyorum bi nevi zararlarını telafisi için TUMOSAN şirketine bu daha baskıcı bir taktik olur yoksa burada TUMOSAN şirketini yerden yere vursak sadece o şirketleri örnek ve takip alan kişileri alıcıları teknikerleir zor duruma sokmuş oluruz .

zac link=topic=79815.msg946237#msg946237 date=1418657705' Alıntı:
ben suana kadar tumosan alıpta cok memnunum dıyen bır sıftcı ıle karsılasmadım karsılasan varsa solesın..

evet kardeşim ben varım. benim kullandığım makinanın biri Tümosan hemde ilk üretilenlerden hemen hemen 30 yıla yaklaştı bir kere sibop ayarı için, birde birara çalıştırmadığım için subapları kaynamıştı onun için motor kapağı açıldı. Allah a çok şükür halen benim kahrımı çekiyor.