Ynt: TÜMOSANA hayırlı olsun
Tümosan bu motoru mevcut şartları ile üretemez , bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
Bu teknoljide üretim için mecburen Arge ve yurtdışından know how denilen bilgi transferi yapacak.
Bu teknolojiyi üretmeyi , kullanmayı eninde sonunda Tümosan yada bir başka yerli firmamız öğrenecek.
Dünyayaı ileri götüren teknolojiler genelde askeri alanda geliştirilir , sonrasında yen bir teknolojiye geçince mevcut teknoloji sivil kullanıma sunulur.
Tümosan yada başka yerli firmalarımız için bu güzel bir gelişme olacak , Tümosan nın mevcut durumu ile bunu tartışmak ve konuşmak burdaki insanlar arasında tartışma çıkarmaktan başka bir işe yaramaz.
En kötü yerli , en iyi ithalden gene iyidir. Özellikle savunma sanayinin millileşmesi şart , zamanında İngiltere - Arjantin arasından geçen Folkland savaşında Arjantin uçaklarının yazılımları İngiliz uçaklarını düşman uçak olarak görmemişti , çok kısa sürede mağlup Arjantin , zamannında Saddam Hüseyinin bazı füze teknolojilerini satan devletlerin kilitlemesi sebebiyle bazı hava savunma sistemleri devre dışı kalmıştı.
Milli gemi , milli uçak i milli tank bunlar gerçekten önemli hamleler , mesela BMC yerli sermaye ile Kirpi denilen araçları üretti , kötü mü oldu?
Tank yapalımda bana göre motorunu ha Erkunt üretmiş , ha Tümosan üretmiş ha başka firmamız üretmiş , kırın kabuğunuzu , yıllarca önümüze aynı engeli çıkardılar , siz yapamazsınız diye diye bize hakikaten sonunda biz yapamayız demeye başladık.
İlk başlarda çok başarılı olamazlar belki , amam eninde sosnunda bu iş kıvrılır , o kadar salak ve ezik bir millet değiliz biz , silkinelim ve kendimize gelelim , bunu a partisi , b partisi olarak görmeyin , ülke ne kazanacak ona bakın. Devrim arabaları için çekilen film bu psikolojiyi ve ülkemizin genç insanlarının fırsat ve destek verilince neler yaptığını çok güzel anlatan bir film , şu anda farklı şeyler hissedilmiyor buna emin olun.