TÜMOSAN TRAKTÖRLERİNİN DÖKÜM KALİTESİ

Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİNİN DÖKÜM KALİTESİ

Ali SARAÇ link=topic=54983.msg584666#msg584666 date=1335213039' Alıntı:
arkada$ım erkuntun ihraç ettiği firmalar arasında agco grup var yani fendtide üreten grup fendt de kullanılıp kullanılmadıgını bilmiyorum ama agco grup dahilinde üretilen bi traktör fendtte ..

Challenger-Massey-Valtra-Fendt ten oluşuyorsa bu grup Massey le Valtra yı sitesinde ayrı olarak belirtmesi maksat kalabalık olsun heralde..Ama harbiden bu Erkunt yakında İsveç çeliğini geçecek gibi

evet tümosanınkılerıde erkunt uretıyo herseyını fiatınkılerı kım yapıyo bılmıyorum ama cok saglam aynı tümosanın kı gıbı de erkunt yazmıyo bloga italyanca bıse yazıyo.

erkunt döküm işinde ünlü bir fabrika perkins e deutz a yani alman ve ingiliz firmalara döküm yapıyor bunun yanı sıra zaten yurtiçinde senelerdir biliniyor ve kullanılıyor kendini kanıtlamış zaten tümosana da döküm yapıyor ama bir de şu var dökümün kalitesi malı talep eden firmanın isteğine de bağlıdır

qarizmatiqa link=topic=54983.msg584488#msg584488 date=1335186882' Alıntı:
muhammed sende bütün döküm fabrikalarında çalışmış tecrube etmiş gibi konuşuyorsun, bukadar fanatik olma ben kardeşim aksoy da fanatikti sözüne güvenen var mı
Fanatiklikle ne alakası var ? benim şu anki traktörüm ingiliz lisanslı alman üretimi. Şu anki 3600,5400,6400 serileride fransız.. Hiçbir fabrikada çalışmadım ama çok kişiyle tanıştım konuştum.

ahmetornek link=topic=54983.msg584498#msg584498 date=1335191360' Alıntı:
forumun bir numaralı bilirkişisi yaptı yine yorumunu :D :D Adamsın Muhammet :D
çok komik 3 deyince gülüyoz 1,2,4,6,20

Tümosanın dökümüde kalitelidir yani yeterlidir.fakat bence erkunt kadar düzgün olması beklenmez.çünkü daha ucuza maal ediyor haliyle daha pasif malzeme kullanıyor.Fakat yinede standartların üstünde.

fanatiklik yapmıyorum gerçekten erkunt kendi traktörlerine çok güzel döküm yapıyor.benim 80.4 ün şanzumanı masanın üstü gibi ne bi yarası var ne bi girintisi çıkıntısı.kötülemek için söylemiyorum yanlış anlamayın bizim burda yeni td75d aldılar motor blogu tam bi fiyasyo.resmen spral le kesilmiş gibi.

Çoğu dökümün ardından pürüzlü yerleri taşla düzeltiyorlar, bu şekille alakalı, ama kullanılan çeliğin efsafı, kalitesı, oranı da önemlidir bence. İsveç çeliğinin kaliteside, dünyaca ünlüdür, bu kalite nereden kaynaklanıyor bilmiyorum.

R.çiftçi link=topic=54983.msg586001#msg586001 date=1335471077' Alıntı:
Çoğu dökümün ardından pürüzlü yerleri taşla düzeltiyorlar, bu şekille alakalı, ama kullanılan çeliğin efsafı, kalitesı, oranı da önemlidir bence. İsveç çeliğinin kaliteside, dünyaca ünlüdür, bu kalite nereden kaynaklanıyor bilmiyorum.

Çıkartılan madenin kalitesinden kaynaklanıyor olabilir. Avrupa ' daki en kaliteli demir cevherleri İsveç madenlerinden çıkarılmakta. Yine Avrupa ' nın en büyük demir madenleri de İsveç ' te bulunuyor.

arkadaşlar bilmiyen varsa anlatayım size şimdi erkunt döküm firması agco nun işini yapıyor agco denen dünya firması massey ferguson fendt valtra same deutz fahr bunları dünya ya sunan firma tümosan 51-61-71-81 yeni kaporta serisi, massey ferguson 3600 serisi erkunt e serisi hepsini yan yana getirin italyanın carraro afedersiniz götü (diferansiyeli) var inanmayan varsa bikere yan yana bi fuarda hepsini incelesin bi fark varmı baksın... Sisu diye meşhur bi motor çıkardılar (ne zamandır meşursa) massey 3600 serisi ve valtra bunu kullanıyo dekarda 3,5 4 litre yakıyor aksini iddaa edene ispatlarım diğeri tümosan motor karteri ortadan bölünüyo çekişmede zıplarken... diğeride erkunt dünyanın ilk dizel motorunu üreten listeri alıp dünya dizel motorunu geliştiren perkins cummins motoru kullanıyo onuda erkunt bloğunu yapıyor sadece piston subap ingiliz.. ki bu e serisi Şayet erkunt ZF şanzumanı sorarsan bu gün volvo tır bmc tır man tır ın şanzumanları zf dir aynen erkun ta olduğu gibi 4 ana vites 4 tane tokatla geçen buçuk yani erkunt un L-H si 8 tanede takviye yani yol tarla daha açığı kaplumbağa tavşan ben bu tırların hiç rampada yolda kaldığını görmedim bilgilendirebildisem ne mutlu bana

bizdede fiat var blogun ustune fiat yazıyo galıba kendı uretımlerı 35 sene oldu daha hıc bısrsey omadı güvenırım fiat saglam yapar tümosanda asagı yukarı aynı kalıtede ama soyle bırsey var tümosanın 2004 ten sonrakıler oncekı modellerıne gore kalıtesı pek yok yanı 2004 ten oncekı tumosanlar sımdıkı tumosanlara gore daha kalıtelıdır blokları