TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

ön kepçe daha işlevli ama daha zor çalışır yükü daha zor tartar kaldırmada sıkıntı çekersin kepçe takılıyken tarla işlerinde çok zorlanırsın
arka daha basit ama önde kovayı daha iyi kullanabiliyosun
ama ön olunca debriyaj balatasının da içine ediyo mesela

yaw arkadaşlar kimse kusura bakmasın eski tümosan ı tutmaz yeni tümosan lar ise hiç tip yok bikere eskilerinin tipi güzel aynı fiat lara benzio ama yeni tümosan lar ise tip yok bide yakıt çok fazla yakıo ama çiftçinin göz bebeği tümosan ve fıat *111sa*

bence bir numara ben çok memnunum yakıttan ve çok çekiyor siz ne derseniz deyin ben motorumu çok seviyorum ;) :D :(

Ynt: TÜMOSAN TRAKTÖRLERİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ

tümosanın yeni modelleri çok teknolejik gerçekten ama biraz yakıtı fazla bence

yaw sen tümo y a nasıl laf atarsın sen kimsin ki ***

Not:Trakkulup kurallarına aykırı içerikten mesajın bir kısmı değiştirilmiştir.

edirne 222 link=topic=776.msg34948#msg34948 date=1210769791' Alıntı:
o lafı kime dedin

Not:Alıntıdaki kurallara uymayan kısım değiştirilmiştir.

edirne 222 link=topic=776.msg34948#msg34948 date=1210769791' Alıntı:

Not:Trakkulup kurallarına aykırı içerikten mesajın bir kısmı değiştirilmiştir.
Asıl sen nasıl konuşuyorsun,lütfen daha saygılı ol.burası kahve veya başka bir yer değil,bu sitenin kuralları mevcut.Lütfen kurallara uyalım...

Yaa arkadaşlar Tümosan iyi güzel traktörde bazı eksikleri var. Biz 82.80 4*4 aldık 2003 te sıfır 37 milyara ve hala kullanıyoruz. Tümosan almamızın nedeni aynı sınıftaki rakiplerine göre fiyat avantajının cazip olmasıydı. Şimdiki aklımız olsa o zaman gider 2.el 98-99-00 model aralığında bir 80-66 alırdık. Ayrıca 2005 model nh td 85 ve 98 model 80-66 var. Farklarını söyleyeyim. Tümosanın en çok şikayet ettiğimiz yeri hidrolik sistemi. Beş para etmez bizi bu yüzden çok yarı yolda bıraktı. TD 85in ve 80-66 nın hidroliğine diyecek lafım yok. Çok memnunuz onların hidrolik sistemlerinden. Diğer bir sevmediğimiz özelliği çok yavaş bir traktör tarlada hiç seri değil.. Deyim yerindeyse kanıı gibi hareket ediyor:) Yakıtı öyle çok fazla değil ama çok fazla da iş yapamıyor. Önü çok hafif olduğundan ön tekerlekler çok patinaj yapıyor. Yani ön çekiş sisteminin çok fazla bir faydası olmuyor. Bu yüzden tarla sürerken önüne ekstradan çok fazla ağırlık bağlıyoruz. Vitesler hiç ergonomik değil ve bu yüzden sürücüyü çok yoruyor tarla sürerken. Sabahtan akşama kadar Tümosanla tarla süren adam harpten çıkmış gibi hissediyor kendini. Bizim iki tane şöförümüz var ve ikisi de tümosana binmek istemiyor.:) TDnin kullanım açısından çok rahat olduğunu söylüyorlar. Gelelim TD ye ondan şikayet ettiğimiz bir tek nokta var o da yakıt. Tümosana göre biraz daha fazla yakıyor. Hemen hemen aynı çekiş gücüne sahip olmasına rağmen Td tarlada daha seri gidiyor. 80-66 TD ile aynı diyebilirim. konfor hariç tabii:)

kaya link=topic=776.msg35882#msg35882 date=1210972465' Alıntı:
Yaa arkadaşlar Tümosan iyi güzel traktörde bazı eksikleri var. Biz 82.80 4*4 aldık 2003 te sıfır 37 milyara ve hala kullanıyoruz. Tümosan almamızın nedeni aynı sınıftaki rakiplerine göre fiyat avantajının cazip olmasıydı. Şimdiki aklımız olsa o zaman gider 2.el 98-99-00 model aralığında bir 80-66 alırdık. Ayrıca 2005 model nh td 85 ve 98 model 80-66 var. Farklarını söyleyeyim. Tümosanın en çok şikayet ettiğimiz yeri hidrolik sistemi. Beş para etmez bizi bu yüzden çok yarı yolda bıraktı. TD 85in ve 80-66 nın hidroliğine diyecek lafım yok. Çok memnunuz onların hidrolik sistemlerinden. Diğer bir sevmediğimiz özelliği çok yavaş bir traktör tarlada hiç seri değil.. Deyim yerindeyse kanıı gibi hareket ediyor:) Yakıtı öyle çok fazla değil ama çok fazla da iş yapamıyor. Önü çok hafif olduğundan ön tekerlekler çok patinaj yapıyor. Yani ön çekiş sisteminin çok fazla bir faydası olmuyor. Bu yüzden tarla sürerken önüne ekstradan çok fazla ağırlık bağlıyoruz. Vitesler hiç ergonomik değil ve bu yüzden sürücüyü çok yoruyor tarla sürerken. Sabahtan akşama kadar Tümosanla tarla süren adam harpten çıkmış gibi hissediyor kendini. Bizim iki tane şöförümüz var ve ikisi de tümosana binmek istemiyor.:) TDnin kullanım açısından çok rahat olduğunu söylüyorlar. Gelelim TD ye ondan şikayet ettiğimiz bir tek nokta var o da yakıt. Tümosana göre biraz daha fazla yakıyor. Hemen hemen aynı çekiş gücüne sahip olmasına rağmen Td tarlada daha seri gidiyor. 80-66 TD ile aynı diyebilirim. konfor hariç tabii:)

sence hangisi daha iyi avantajlı
TD85D mi ?
80-66 mı ?
82-80 mi ?

ramazan ak link=topic=776.msg36175#msg36175 date=1211064088' Alıntı:
dortlugu cekemeyen 80.66 traktormu oldu

ramazan arkadaşın senin gördüğün yada yakınında bulunan tek bir traktör ve performansı o modelin tamamı için genelleme yapmanı gerektirmez ve istatistik biliminede aykırıdır. benim gördüğüm 80-66 larda dörtlüyü süper çekiyodu. buda hepsi mükemmel anlamınada gelmez bu. mesela bak bir fabrikada üretim bandından üretilip montajlanan bir imalat ın tamamı farklıdır. hepsi birebir aynı gelmez. olabilir arada çekmeyen arıza veren bazı hataları olan . bizde gördük böyle fiat lar . amam genelde FİAT kullanan herkes motorundan memundur ben öyle aldığına pişman yada yapması gereken işi yapamayan FİAT duymadım pek . 80-66 ya gelincede FİAT ın en güzel traktörlerinden birisi .öyle motor mu oldu oda demek haksızlık biraz. tümosan da güzel motor yerli malı bazı serileri ve modelleri çok çekişli motorlar ama FİAT ile kıyaslanamaz. TD ye gelince benim kendi şahsi fikrimdir ben hiç beğenmem ama yine de onu TÜMOSAN ile kıyaslamam . TÜmosanın yeni tasarıı ve TD karşılaştır. NH daha yi TÜMOSAN dan ama çekişlerine bişe diyemem ..

velhasılı kelam gördüğünüz bir motorla öyle genelleme yapılmaz. FİAT bu işin en iyilerindendir.

Bizde bir sezon tek çeker 80-66 vardı.Biz 3lü takıyoduk elimizde 3lü vardı ama hakkı dörtlüydü.Gerçi bayır olunca 3lüyle daha iyi oluyodu.Derin sürebiliyoduk.Ama çok az hirk yaptık o motorla.Tam bir fikrim yok onun için.Zaten anlattıkları bizimkilerin bu yönde...

tmm türk malı saygımız var ama onlarda abartmasınlar havalanmasınlar hemen çoğu düzmece onların videoları showları anlattıkları...ama yinede hafif işlerde belki yaralar ama ben kapıma sokmam!!!

birakin bu tumolari en iyiler fiat95/66massey 285 otekiler oyuncak tumoya motor demeye bin sahit lazim.inaninki bu iki traktorden tarla korkuyor hayvan gibiler ve cok saglamlar ama yakiyorlar mazotu yakmayan zaten cekemez kural bu