Tümosan traktöre teşvik veriliyomuş

Ynt: Tümosan traktöre teşvik veriliyomuş

aribas link=topic=53327.msg555573#msg555573 date=1330964579' Alıntı:
arkadaşlar öyle bir durum yok.
geçen yıl kredi kullananlardan biri de benim öyle bir uygulamayla karşılaşmadım
zaten hiç bir banka da faiz oranı %11 olmadı
şöyle bir durum var ziraat bankasının çiftçilikle özel uğraşan şubeleri var bu şubelerden kredi kullanana çiftçilere
özel faiz oranları uyguluyorlar.
rica ediyorum bilmediğiniz ya da emin olmadığınız bilgileri (her ne kadar bilgiyse) paylaşmayalım laf olsun diye bişeyler yazmaya gerek yok

ziraat bankası faiz üzerinden %50 indirim yaptı sabit faizli sıfır traktör kredilerinde ve bu yılda aynı

phantomerkunt link=topic=53327.msg555567#msg555567 date=1330964321' Alıntı:
kardeşim ben aldım yeni peşin para kredi yok ama dediğiniz gibi birşey yok
Peşin aldıysan indirim olmaz tabiki , yazmış arkadaşlar kredi faizi üzerinden indirim var. Hatta biri sırf bu faiz indiriminden faydalanmak için peşin parası olduğu halde gidip peşin almadı traktörü , uzun vadede daha karlı oluyorum diye hesap yapmıştı. Benim anlamadığım Ziraat bankası dışında diğer bankalardaki kredi faizlerindede devlet sübvanse yapıyor mu acaba. Bir malı almadan önce çok iyi araştırmak lazım. Zamanında leasing ile almak epeyce karlıydı , 2005-2006 yıllarından bahsediyorum. KDV oranı Leasing ' de %1 di , normal kredide KDV % 18 di , ama bayiler mecbur kalmadan leasing ile alma tavsiyesini vermiyorlardı çiftçiye. Sonra araştırdım , gidip traktörü leasing ile aldık. Normal krediye göre daha az faiz ve toplam para ödedik.

TRAKTÖRÜN PARASININ YARISINI DEVLET ÖDÜYEBİLİRMİŞ ÖDÜYORMUŞ !!!!!!!! [size=18pt] NE YAZSAM BİLEMEDİM SİZLERDEN UTANIYORUM... [/size] : ' ( : ' ( : ' ( : ' ( : ' ( : ' ( : ' (

Hebun021 link=topic=53327.msg556108#msg556108 date=1331024722' Alıntı:
Boyle biseyi yeni duyuyorum ama belide olmaz ekipmanlar gibi tiraktorlerde 100 50 hibe cikabilir ne diyelim insallah cikar .
Evet,aslında ekipmanlardan önce traktöre hibe desteği çıkması lazım. Benim traktörümün ruhsatı babamın üzerine,çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan benim ve üzerime traktör olmadığı için yüzde elli ekipman desteklemelerinden yararlanamıyorum. Özellikle benim konumumda olanlar için öncelik verilerek traktör edinmeleri sağlanmalı ve mağduriyet giderilmeli. Adamların ekipmanları varken hibe desteğinden yararlanarak var olan ekipmanlarının tekrar yenilerini aldılar bizim gibi ihtiyacı olanlar sırf üzerlerine traktör ruhsatı yok diye duruma sadece seyirci kaldı. :(

Arkadaşlar olayın tümosanla bir alakası yok.Sübvansiyonlu kredi denilen şey bu söylenen,yani anlayacağınız faiz indirimli.%50 faiz indirimi vardı ziraat bankasında,ister tümosan al ister başka bir marka önemli değil yani :) Bu sene devam ediyor mu tam bilmiyorum

Arkadaşım %50 indirim ziraat bankasında kaç senedir sıfır traktör alındıgında yapılıyor.Örnegin 100 binlik kredi çektin 160 bin ödüyeccegine 130 bin ödüyon faizin yarısını devlet karşılıyor.