Tümosan Kuyruk Mili Devir Saati

Selamünaleyküm. 2009 model 9580 tümosanın gösterge panelinde bulunan kuyruk mili devir saati göstergesi hep sıfırı göstertiyor. Bir ara bir saniyeliğine çalıştı onun dışında hiç çalışmıyor hep sıfırı göstertiyor. Sebebi nedir ? Bunun devir okuyan müşiri nerdedir? Motorun altına girdim baktım ama bulamadım. Devir değerini okuyan parçayı soruyorum aktif olup olmadığını gösteren müşiri değil. Bir de kabin içindeki kuyruk mili kolu sadece açma kapama için mi yoksa 540-750 seçimi bu koldan yapılabiliyor mu ? Sıra sonlarında kuyruk mili debriyajını çekerek kullanmak zararlı mı ?

Bunlarda müşür olmaz motor devrinden hesaplar kuyrukmili devrini erkuntta kuyrukmili devir kolu boşta olunca 0 yazar kuyrukmili vitesteyken hangi devirdeyse o yazar

Aynı model başka traktörlerde aktifmi
Belki fabrika çıkışı böyledir

Bunlarda müşür olmaz motor devrinden hesaplar kuyrukmili devrini erkuntta kuyrukmili devir kolu boşta olunca 0 yazar kuyrukmili vitesteyken hangi devirdeyse o yazar

Aynı model başka traktörlerde aktifmi
Belki fabrika çıkışı böyledir
Öncelikle çok teşekkürler. Diğer motorlarda durum ne bilmiyorum ama kuyruk mili aktifken yanar dediniz ben galiba çözdüm olayı. Bizim kuyruk mili kolunun müşirinin soket kulağı kırılmıştı. İnşallah 2 müşiride değiştireceğim. Kuyruk mili müşiri aktif olmayınca motor ölçüm yapmıyor muhtemelen.