TÜMOSAN HARARET SORUNU İÇİN KLİMA PETEĞİNİN KABİN ÜSTÜNE ALINMASINA NE DERSİNİZ?

Ynt: TÜMOSAN HARARET SORUNU İÇİN KLİMA PETEĞİNİN KABİN ÜSTÜNE ALINMASINA NE DERSİNİZ?

55-46 link=topic=59148.msg638316#msg638316 date=1349982435' Alıntı:
abi yağ değişimi snn bakımları geçerdi bence ;D zuha-*-s
doğru diyon :)
Tokmakcı link=topic=59148.msg638313#msg638313 date=1349982277' Alıntı:
uğraşmazdın ıvır zıvır la :) gir içine slajını yapardın. . Hem kullanım saati fazla adamlar garanti veriyor :D
bakcaz artık bi çaresine blader.klima işi son çare bakalım ne olcak :)
55-46 link=topic=59148.msg638312#msg638312 date=1349982179' Alıntı:
yapma be adamın şevkini kırma :) cihan abi devir daim hortumlarınada bi bakın sıcaktan daralma büzülme falan olmus olmasın düşük bir ihtimal ama bakın genede
devamlı oynadığımız için sökülüp takılıyo saim gözden kaçmamıştır herhalde

Ynt: TÜMOSAN HARARET SORUNU İÇİN KLİMA PETEĞİNİN KABİN ÜSTÜNE ALINMASINA NE DERSİNİZ?

bizim köyde 1 tane 95-80 var.sürekli hararet yapıyordu.ustalar en sonunda bu modeller böyle diyip uğraşmayı bıraktılar :D daha sonra köyde 20 yaşlarında biri geldi bunun radyatörü tıkanmıştır dedi.normalde pislik görünmüyordu.radyatörü çıkarıp basınçlı su ile saatlerce yıkadılar ve çamurdan arındırdılar.yani daha önce radyatör temizlenirken normal su ile temizleyince o an ki toz çamur olup yapışmış.
sende bu ihtimal yok diye düşünüyorum.ama üste aldırman temizlik açısından daha zor.klimayı üste aldırsan olurmu ki .Erkuntlardaki gibi :S

cihan abi faydası olabilir ancak radyatör pislikten tıkanıp ta hararet yapıyorsa klima radyatörünü kaldırınca pek fazla bişey değişeceğini sanmıyorum..sılaj pisliği onuda tıkayacaktır..

_ÖzGüR_ link=topic=59148.msg638328#msg638328 date=1349983466' Alıntı:
cihan abi faydası olabilir ancak radyatör pislikten tıkanıp ta hararet yapıyorsa klima radyatörünü kaldırınca pek fazla bişey değişeceğini sanmıyorum..sılaj pisliği onuda tıkayacaktır..
doğru söylüyorsun özgür.en azından hava tutmak daha basit olur diye düşünüyorum.normal su ile yada basınçlı ile klima peteğini yıkıyorum çamurlu su arkadaki radyatöre geçiyor önde klima peteği olduğu içinde tam yıkayamıyorum peteği sökmek zorunda kalıyorum bu sefer.onuda söküp takmak zaman kaybı.her sabah petekle uğraş makinayı yağla bakım yap derken saat kaç olur.zaten sabahları yorgunluktan zor kalkıyoruz nasıl olur bilmem :D
gokhanozkan link=topic=59148.msg638326#msg638326 date=1349983357' Alıntı:
bizim köyde 1 tane 95-80 var.sürekli hararet yapıyordu.ustalar en sonunda bu modeller böyle diyip uğraşmayı bıraktılar :D daha sonra köyde 20 yaşlarında biri geldi bunun radyatörü tıkanmıştır dedi.normalde pislik görünmüyordu.radyatörü çıkarıp basınçlı su ile saatlerce yıkadılar ve çamurdan arındırdılar.yani daha önce radyatör temizlenirken normal su ile temizleyince o an ki toz çamur olup yapışmış.
sende bu ihtimal yok diye düşünüyorum.ama üste aldırman temizlik açısından daha zor.klimayı üste aldırsan olurmu ki .Erkuntlardaki gibi :S
bilmiyorum gökhan abi firma hep sorunları böyle çözdük diyor bizde bi şansımızı deneyelim diyoruz.

bence farklı bı cozum bulsanız daha ıyı olur gıbıme gelıyo.erkuntunda ustunde klıma petegı ama samanda bızım koyden bırının erkuntu hararet yukselttgını dedı oda her sabah havayla temızlıyomus tarlaya gıtmeden once.

Cihan_özece link=topic=59148.msg638302#msg638302 date=1349981560' Alıntı:
arkadaşlar su peteğini geniş petek yaptık.
su radyatörü ile klima radyatörü arasını 5-6 cm kadar açtık su radyatörüne hava rahat ulaşsın diye.
pervaneyi 11 kanat plastik pervane taktık.
termostatı söküp attık.
her sabah hem klima hemde su radyatörünü hava ile temizliyorum evden çıkmadan.

daha ne kaldı geriye yapılcak :)

Tamam daha ne olsun ya sen yapacağını yapmışsın yine hararet yaparsa tümonun rengini değiştirelim yeşil turuncu mavi kırmızı falan olsun ok-*-s en yakın galeriye uğrarsın 2 dk da hallederler şety*-*

anayurtlu link=topic=59148.msg638337#msg638337 date=1349984247' Alıntı:
Tamam daha ne olsun ya sen yapacağını yapmışsın yine hararet yaparsa tümonun rengini değiştirelim yeşil turuncu mavi kırmızı falan olsun ok-*-s en yakın galeriye uğrarsın 2 dk da hallederler şety*-*
hastayım senin şu önerilerine blader :) bi ankara buluşmasında kutlucana çok yaklaşmış oluyoruz herhalde :D

Cihan_özece link=topic=59148.msg638338#msg638338 date=1349984335' Alıntı:
hastayım senin şu önerilerine blader :) bi ankara buluşmasında kutlucana çok yaklaşmış oluyoruz herhalde :D

Sabah Kazım karabekire gitcem kutlucana uğrayıveriyim istersen :D O değilde iki peteğin arasına fan takılacak kadar mesafe yok demi fan olsa faydası olur gibi bence.

anayurtlu link=topic=59148.msg638345#msg638345 date=1349984720' Alıntı:
Sabah Kazım karabekire gitcem kutlucana uğrayıveriyim istersen :D O değilde iki peteğin arasına fan takılacak kadar mesafe yok demi fan olsa faydası olur gibi bence.
var blader boşluk.bide klima peteğinin önünde bi fan var daha çabuk dolsun diyemi koydular acaba :S :S
Haydee link=topic=59148.msg638344#msg638344 date=1349984667' Alıntı:
:) en mantıklısı senin cevap harhalde

Fan taktırmak peteği yukarı almaktan iyi değil mi ? Bide klimadaki fan ne kadar toz ot çöp tohumu varsa peteğin içine dolduruyo :D

çift sralıda 100 bg üstü diyorlar cihan ..bence boşuna masraf yapma..kökten çözün sorunu...bir daha arkana bakma

abi sen tümocanı yavaştan yavaştan emekliye çıkar ama tümosan traktörlerinde genelleme olarak diyorum gözlemlerime dayanarak kuyruk mili gücü mükemmel tümosanda gücünü kuyruk miline çok iyi aktarıyo adamlar yapmış helal olsun komşularımızda nimet 70 erkunt ve 65 80 tümocan var tek sıra silaj makinasında tümocan nimetten biraz daha randımanlı gidiyor saman makinasında da td 65 d den randımanlı gidiyor ama yakıta gelince bişey diyemiyorum :)

Cihan_özece link=topic=59148.msg638302#msg638302 date=1349981560' Alıntı:
arkadaşlar su peteğini geniş petek yaptık.
su radyatörü ile klima radyatörü arasını 5-6 cm kadar açtık su radyatörüne hava rahat ulaşsın diye.
pervaneyi 11 kanat plastik pervane taktık.
termostatı söküp attık.
her sabah hem klima hemde su radyatörünü hava ile temizliyorum evden çıkmadan.

daha ne kaldı geriye yapılcak :)
Bu sevda bitecek, başka denizlere yelken açacaksın :D Yusuf Amca oku bunu değerlendir.

Bilader satarken kabini sökte, cılız Tümocana takarsın, Abin az kabin konforu yaşasın.:D

Ön kaportanın hava geçirgenliği en büyük etken diğerleride eklenince sorun oluyor.Yani radyatöre hava az geliyor önünde olan parçalarda havanın geçmesini etkiliyor ama en büyük sorun kaporta.Yani klima radyatörünü kaldırman gerekir.