TÜMOSAN 95-80 VE 8175 DE İLERİ-GERİ SEKROMENÇ SORUNU

Ynt: TÜMOSAN 95-80 VE 8175 DE İLERİ-GERİ SEKROMENÇ SORUNU

bılader senın debrıyaja el debrıyajı yapılabılır .. hıdrolık pompasından debrıyaja kucuk bı pıston koyulsa .. vıtes ın uzerıne de pıston un kumandası .. pıston hızınıda ayarladınmı tamam bu ıs :D sol ayak bos ta kalır koltuk a bagdas kurup oturursun :D KMS yapabılır dedıgımı .. daha once alıpasalı paylasmıstı heralde boyle bı sıstem ... aradım bulamadım ama tam sana goreydı

Burtarımı bekle cihan abi :) Geçmiş olsun tümo yüzünden nickin değişecek. Debriyaj gazisi cihan yaparlar bak :)

geçmiş olsun Cihan, inşallah en kısa zamanda başındaki bu iki sorunlu traktörlerleden bir an önce kurtulursun,
bizim köyümüzde 100 ü geçik traktör bulunmakta, Tümosan ların bu gibi sorunlarını bildiğimiz için Trakya da Tümosan ın
olmadığı tek köy sanırsam bizim köyümüzdür.

bizim köydede tümo kullanan bir daha tümo almıyor.demekki bir memnuniyetsizlik var

abi bence iyi bir usta bul servisi falan boş ver şöyle sanayide araştır bulunur muhakkak ona yaptır :) bizimde var bildiğin üzere eniştem tamirci bi bakıma gitti debriyaj 54-c debriyajı gibi olmuş nasıl yaptı bilmiyom :) frenler çabuk bitiyordu frenlere debriyaj balatasını çaktırıyor 3 yıl zar zor giden fren 5 yıl rahat gidiyor biraz ses oluyor yanlız hidrolik filtresi tıkanıyor frenle aynı yağı kullandığından onada ayrı depo yapmıştı eniştem :) bence tecrübeli ve iyi bir usta eli demeli :)

Bizim Köyde Kalsik Kasa Tümosan Var Motor Maşallah Taş Gibi Adamların 1700 Dönüm Yeri Var Tümosan Tek Başına Çalışıyo Dahada Sorun Vermedi Ama Kul Yapısı Herşey Olabilir.

cihan kardeş ne kadar ağır iş olsa da netice de motorlarının biri 1300 diğeri de 1900 saatte. daha bu kadar kısa süre içinde vitez atması , senkromeç sorunu vs olması kötü .
hem bu sol ayak sorununu , debriyaj sorununu ilk defa duydum senden. daha neler duyucaz bakalım tümosan hataları hakkında.

tüm bu sorunları açık bir şekilde paylaştığın için teşekkür ederiz, sıkıntıların tez zamanda inşallah makul şekilde hallolur.

yorumlarınız için çok sağolun arkadaşlar.sorunların çözülme gibi bi ihtimali yok.çünkü şuan üretilenlerde aynı.sorunlardan ancak satıp kurtulabiliriz başkada bi çözüm göremiyorum ben.

Cihan_özece link=topic=65447.msg741641#msg741641 date=1368201475' Alıntı:
yorumlarınız için çok sağolun arkadaşlar.sorunların çözülme gibi bi ihtimali yok.çünkü şuan üretilenlerde aynı.sorunlardan ancak satıp kurtulabiliriz başkada bi çözüm göremiyorum ben.
2013 model 81 serisi 2 adet tümosan daha poşetleri duruyo geçen gün servisteydi sekromeç ve balata arızası yüzünden :D Debriyaj işine yapacak pek bişey yok baskının yayları sert ve de debriyaj sistemini tasarlayan sözde mühendisin fizik kurallarından pek haberi yok galiba kız-*sw

Cihan_özece link=topic=65447.msg741641#msg741641 date=1368201475' Alıntı:
abi sen zaten çözümü söylemişin...
daha denizli fuarında vardı sıfır tümoda debriyaj sorunu....

Geçmiş olsun Cihan abi bende Valtra ile sorunlar yaşıyorum Bu mühendisleri toplayıp bi güzel sopa çekmek lazım işin şakası bi yana bizim köydede bi 95-80 var adamın 2011 model tümo 3000 saatte 2 kere şanzıman 3 kere göt dağıttı ilk aldığında debriyaj kaçırıyordu komşumun motoru bende çok kullandım 1 hafta önce john deree aldılar 5095m sıfır tümosanı takasa kabul etmemişler ellerinde kaldı şuan tümo john deree da aldılar ama john deere da disk tilleri kaldırırken nazlanıyormuş köyden başka biri 8105 ' in 1. viteste neden sorun var dedi 20 saatlik motor şuan sanayii ' de case 10 saatte şanzıman dağıtmış yani hiç üzülme al bi evropa motor bak rahatına bence cihan abi geçmiş olsun tekrar.... :)

Nerede o eski sorunsuz traktörler , yıllarca sanayiye gitmeyen.
Yenilerin birçoğunda montaj kaynaklı ve malzeme sağlamlığı kaynaklı hatalar var. Yerlilerde konfor arttı , iyi güzel lakin sağlamlık her geçen sene kötüye doğru gidiyor. İnsan yeni bir mal almaya korkuyor.

Cihan abi sen gene benim dediğim yola gelecen. Seni anca fıstık yeşili paklar...:D Şaka bir yana Tümosan ' ın bu debiryaj sertliği hepsinde var. Köyde birkaç tane var. Kullandım, bariz belli ediyor. Tüm gün tarlada nasıl çalışıyorlar onlarla bilemiyorum. Bizim kaç model 65-46 bile öyle değil. Yani bu devirde de artık birşeyleri değiştirmenin zamanı geldi. Bunlar basit şeyler. Daha bunları yapmıyorlar. Maxima yapacak oluyorlar. Nasıl olacak bilmiyorum. Zarar etmeceğini bilsem. Bende sat hemen kurtul derim. Hemde avrupa işine göre birşey alırsın ama. Tabi evdeki hesap çarşıya uymuyor. Hemen sat yeni al demek kolay...

arkadaşlar mekanik alet bunlar biri birine uymaz birazda şans işi bu aslında bakarsın tık demez 3000 saat gider bakarsın 100 saatte arıza verir pire için yorgan yakmaya gerek yok sadece tümosan degil her marka arıza yapabilir artık gerisi kullanıma ve şansa baglı..

öncelikle geçmiş olsun abi levye bu konularda insanı üzüyor. bizde ki 7066 sürekli pancar sökme makinasında çalıştıgı için erken sekromeç yiyordu. izmirde bi firma varmıs bu sekromençi döküm yapıyorlarmıs onu eskitemiyormus. bizim köyde her sene levye eskitenler taktırdılar bu sorunları bitti ama tümosanlar için de var mıdır bilmyorm araştırmak lazım.

konyalı mevlut link=topic=65447.msg742454#msg742454 date=1368359584' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun abi levye bu konularda insanı üzüyor. bizde ki 7066 sürekli pancar sökme makinasında çalıştıgı için erken sekromeç yiyordu. izmirde bi firma varmıs bu sekromençi döküm yapıyorlarmıs onu eskitemiyormus. bizim köyde her sene levye eskitenler taktırdılar bu sorunları bitti ama tümosanlar için de var mıdır bilmyorm araştırmak lazım.
Tümosan izmir dişli senkromeçte kullandı ,şu an ithal graziano senkromeç kullanıyorlar diye biliyorum. Burda önemli olan ileri geri sistemi senkromeçli ise traktör durmadan ileri geri yapmamak.Malesef bu sistem traktör durmadan geçiş yapılırsa, senkromeç üzerindeki yük çok fazla olduğundan ömrü kısa oluyor. :S

KMS DİZAYN link=topic=65447.msg743867#msg743867 date=1368599393' Alıntı:
Tümosan izmir dişli senkromeçte kullandı ,şu an ithal graziano senkromeç kullanıyorlar diye biliyorum. Burda önemli olan ileri geri sistemi senkromeçli ise traktör durmadan ileri geri yapmamak.Malesef bu sistem traktör durmadan geçiş yapılırsa, senkromeç üzerindeki yük çok fazla olduğundan ömrü kısa oluyor. :S

fabrıkanın bır seyler yapması gerekıyorrrrrrrrr :S herkes bu sorundan şikayetci debrıyaj vıtes gecıslerı ve konfor :S

8095 ciftceker kabinli daha 1300 saatte ve krank kırdı debrıyaj degıstı ve hala hıdrolıkte sıkıntı var dalmaya cozum bulunamıyor