Ynt: tümosan 90.80 ile kubota m9540 kapışması
Şimdi burda Cihan bilederimle biz kardeşiz
O TÜMOSAN bölümü başkanı, ben KUBOTA bölümü başkanıyım. İkimizdede TÜMOSAN var. Onda 95-80 DTK 8175 S var. Bendede 74-80 DTK var. Öncelikle tarafsız olarak demeyecem fakat genel bir şeyler söyleyecem.
TÜMOSAN için;
* Motoru güçlü, fakat şanzumanı yetersiz. Konforu sıfır değil (-) lerde
sadece 6 saat goblede çalıştım 1 hafta kalça ve ayak bileğimden dizime kadar ağrıdı. Şimdi ben tümosanı aysanda, pullukta,tırmıkta,goblede kullandım. Ne olduğunuda gayet iyi biliyorum. Çok yakıyor. Hele boşta bastırdın mı içiyor resmen.
KUBOTA için;
* Kubotayı pullukta vs işlerde kullanmadım. Fakat kullananları yakinen dinledim. Ayrıca yolda ve şovrumda kullandım. Sizlere içtenlikle söyleyebilirim. KUBOTA nın sadece dönüşü inanın çok pratiklik ve zaman kazandırıyor. Valtra ile denedim. Kubota ile tek seferde döndüğüm yerde Valtra ile 3 manevra yaptım. Birde tarlada olduğunuzu düşünün. Toprak çiğnenir vs.
KONFOR için;
* Arkadaşlar eskiden çifçeker traktör almadan önce hangi motor olursa olsun yeter ki 4x4 traktör olsun diyordum. Fakat bunu alınca anladım. Kesenize göre traktör tabiki alırsınız. Ona hiç bir şey diyemem. Lafım bile olmaz. Fakat şu bir gerçek. Ben iyi bir şekilde motor kullandığıma inanırım. Çünkü merak var. Bunu Cihan bilederim iyi bilir. Konfor bir çifçi için vazgeçilmezdir. Nasıl ki bir Uzun yol Tır şöförü için tırının konforu önemli ise çifçi içinde önemli olmalıdır. Çünkü çifçinin işi hep traktör. Bir tarlada iş yaparken eğer makinanız konforlu ise siz bundan çok memnun kalırsınız ve güzelce iş yaparsınız. Fakat konforsuz ise işlerin bitiminde hastaneye gidebilirsiniz
Çok uzattım ama şu bir gerçek Lütfen bir markayı karalamayın kullanmadan. Bu video daki olay biraz şaibeli. Çünkü Tümosanların pompa ayarı ile 110 bg ye kadar çıktığını hepimiz biliyoruz. Böyle videoları tartışarak bir yere varamayız ki milletin malınada kötü dememeliyiz. Çünkü kalp kırılır buda hem dinen hem de insani açıdan iyi bir şey değildir. Bir deneme yapılacaksa adam gibi bir çekim olur ve doğru insanlar bindirilir. Selamlar