Tümosan 81-95 DTKK

Ynt: Tümosan 81-95 DTKK

Tümocan :D Üstad olmadı şimdi be. Hayırlısı olsun. Bizim tümoda soğutucu fan var. Açınca hasta olmamak elde değil direk kafaya üflüyo :D bunun gene sesi iyi. ben nabayım :( direk camları kapıları açıyom motor sesi olduğu gibi kulaklarda. motoru stop ediyom hala motor sesi :D

doganbey1 link=topic=45815.msg432156#msg432156 date=1312837204' Alıntı:
Tümocan :D Üstad olmadı şimdi be. Hayırlısı olsun. Bizim tümoda soğutucu fan var. Açınca hasta olmamak elde değil direk kafaya üflüyo :D bunun gene sesi iyi. ben nabayım :( direk camları kapıları açıyom motor sesi olduğu gibi kulaklarda. motoru stop ediyom hala motor sesi :D
abi sana allah istediğin motoru nasip etsin

tümosan(türk motor sanayi) ürettiği traktörlerin parçalarının yüzde yetmiş ' ini çinde yaptırıp üretim fabrikalarında sadece montaj yapıp piyasaya sürüyorlar. bunun yalan olduğunu iddia eden gitsin fabrikalarında gözleriyle görsün arkadaşlar. işte bu yüzden de piyasada en ucuz traktör olarak satış yapıyorlar. e çiftçi kardeşimde napsın hem yeni hemde sıfır ve ucuz da olunca tümosan ' ı tercih ediyor tabiiki mana yok serbest piyasa kimisi ucuz ' u tercih eder kimiside kaliteyi... inşaallah tümosan ' ı tercih eden çiftçi kardeşlerim uzun yıllar sorunsuz kullanırlar başları ağrımadan...

kcml link=topic=45815.msg432185#msg432185 date=1312840264' Alıntı:
tümosan(türk motor sanayi) ürettiği traktörlerin parçalarının yüzde yetmiş ' ini çinde yaptırıp üretim fabrikalarında sadece montaj yapıp piyasaya sürüyorlar. bunun yalan olduğunu iddia eden gitsin fabrikalarında gözleriyle görsün arkadaşlar. işte bu yüzden de piyasada en ucuz traktör olarak satış yapıyorlar. e çiftçi kardeşimde napsın hem yeni hemde sıfır ve ucuz da olunca tümosan ' ı tercih ediyor tabiiki mana yok serbest piyasa kimisi ucuz ' u tercih eder kimiside kaliteyi... inşaallah tümosan ' ı tercih eden çiftçi kardeşlerim uzun yıllar sorunsuz kullanırlar başları ağrımadan...
bana da çin malı dedi kullananlar sitede soruyom yok öyle bişey diyolar anlamadım patladı gitti

tümosan burdada aldılar 2 adet 2011 model 1 ay filan oldu 8195 biri ünlü 5 li 14 no tamotamatik pulluk almaya gitti ünlü bayii ne ünlü bayii motorun ne demiş adam da tümosan 8195 o motor 5 li 14 no gitmez ben vermem sana demiş adam da 4 lü 14 no tamotamatik pulluk aldı ama motorun genede önunu dikiyor yerden kesiliyor bence 95 hp ye çok ufak kasa yapmışlar noo-*-s

Hayırlı olsun Rahim abi güle güle kullanın...Hoşuma gitti aslında bunlar...Kabindeki tek değişiklik koltuktu...Teknoloji olarak gerideler...Direksiyon bile hala sabit ayarlanabilir değil...Ama onlarında suçu yok...Her şey parasına göre... ok-*-s

mf_ford link=topic=45815.msg432145#msg432145 date=1312836648' Alıntı:
sitede tümosan çok övülür ama niye yeryüzünde övülmüyor kullananlar eski motoruna ağlıyor.acaba sanal alemdeki tarlalar çok mu yumuşak

bende destekliyorum aslında tümosanı iyi yerlere gelmesinide istiyorum ama bu kadar teknoloji ve kalite geriligi bence aşırı buna bi dur demeleri lazım

Anıl Tiraki link=topic=45815.msg432196#msg432196 date=1312844502' Alıntı:
Hayırlı olsun Rahim abi güle güle kullanın...Hoşuma gitti aslında bunlar...Kabindeki tek değişiklik koltuktu...Teknoloji olarak gerideler...Direksiyon bile hala sabit ayarlanabilir değil...Ama onlarında suçu yok...Her şey parasına göre... ok-*-s

evet direksiyon ayarlanmaz koltukda başlık var :) herşey tamamen kolla ve düğmeler kontak anahtarının yanında onlara bari bi platform oluştursa keşke

XxXEsinti66 link=topic=45815.msg432189#msg432189 date=1312841623' Alıntı:
tümosan burdada aldılar 2 adet 2011 model 1 ay filan oldu 8195 biri ünlü 5 li 14 no tamotamatik pulluk almaya gitti ünlü bayii ne ünlü bayii motorun ne demiş adam da tümosan 8195 o motor 5 li 14 no gitmez ben vermem sana demiş adam da 4 lü 14 no tamotamatik pulluk aldı ama motorun genede önunu dikiyor yerden kesiliyor bence 95 hp ye çok ufak kasa yapmışlar noo-*-s

evet kasa baya ufak benim td nin yanında küçücük duruyor :) hafifte olunca haliyele pulluk dokunuyor
dün tarlaya gittilerdi alpler 5 li 13 le bugun karar değiştirtirmişler alpler canını çıkartıyor motorun diye ünlü 5 li 12 li olsun rahat çeksin dediler

valla konyalıyım kardeş fabrikayada istedigim gibi girer çıkarım çin yapımı dediğiniz konu tamamen olamayacak birşey her malın nerde üretildigini bilirim nerdeyse turbomuz bile konya malı saffeer kulanır o konuda yanılıyosun yanlışın var

doganbey1 link=topic=45815.msg432156#msg432156 date=1312837204' Alıntı:

bu da öğle doğancan yattıgın yerde hala motor çalışıyor :D klimada öyle bi güçlü değil ya fanlar çalışırken dogru düzgün ses bile gelmiyor

söylediklerinin yalan olduğunu iddia eden var noo*-*- ama fabrikaya gitmeye gerek yok herhangi bir tümosanı heryerini he parçasını incelerse çin malı hiç bir parça olmadığını görecektir ok-*-s
resimde gördüğüm kadarıyla sizde yerli malı sadece adı case ih olan traktör kullanıyorsunuz tümosana çin malı demişsiniz ama kullandığınız traktörün case ih ile sadece adı aynıdır ve parçalarının yüzde 70 yerli üretim olan traktörlerin çoğu aynıdır buna tümosan dahil.
bazılarının kaliteyi tercih ettiğni söylüyorsunuz da neden o zaman kullandıpınız traktörün orijinali olan gerçek case ih olan jxu 105 modelini tercih etmediniz??
ayrıca tümosanın internet sayfasına girerek yıllarca türk traktöre motor sattğını ve türk traktörün motor yapmasını tümosandan öğrendiğini göreceksiniz.
case ih new holland td serisi türk traktör fabrikasında üretilmekte olup 66 serisinin kaporta ve kabini değiştirilerek üretiminin devam ettiği traktördür. 56 serisinede eynen devam edilmektedir mavi renk olarak.
sadece tümosanı tercih eden değil hangi marka olursa olsun traktör alan kardeşlerimiz inşallah kazasız belasız arızasız iyi günlerde kullanırlar başları ağrımadan. birazda şans işidir bu bazısı aynı traktörü yıllarca kullanır hiç arıza yapmadan bazısı daha aldığı gibi arızalı çıkar.

marmara591 link=topic=45815.msg432239#msg432239 date=1312879618' Alıntı:
söylediklerinin yalan olduğunu iddia eden var noo*-*- ama fabrikaya gitmeye gerek yok herhangi bir tümosanı heryerini he parçasını incelerse çin malı hiç bir parça olmadığını görecektir ok-*-s
resimde gördüğüm kadarıyla sizde yerli malı sadece adı case ih olan traktör kullanıyorsunuz tümosana çin malı demişsiniz ama kullandığınız traktörün case ih ile sadece adı aynıdır ve parçalarının yüzde 70 yerli üretim olan traktörlerin çoğu aynıdır buna tümosan dahil.
bazılarının kaliteyi tercih ettiğni söylüyorsunuz da neden o zaman kullandıpınız traktörün orijinali olan gerçek case ih olan jxu 105 modelini tercih etmediniz??
ayrıca tümosanın internet sayfasına girerek yıllarca türk traktöre motor sattğını ve türk traktörün motor yapmasını tümosandan öğrendiğini göreceksiniz.
case ih new holland td serisi türk traktör fabrikasında üretilmekte olup 66 serisinin kaporta ve kabini değiştirilerek üretiminin devam ettiği traktördür. 56 serisinede eynen devam edilmektedir mavi renk olarak.
sadece tümosanı tercih eden değil hangi marka olursa olsun traktör alan kardeşlerimiz inşallah kazasız belasız arızasız iyi günlerde kullanırlar başları ağrımadan. birazda şans işidir bu bazısı aynı traktörü yıllarca kullanır hiç arıza yapmadan bazısı daha aldığı gibi arızalı çıkar.
_ çiftçi kardeşim,, ben çin malı demedim çinde üretim dedim tabiiki bunu ülkemizde ve dünyada biçok marka yapıyor. çinde işçilik maliyeti düşük olduğu için biçok firma bunu tercih ediyor. ben sadece case kullanmıyorum kardeşim ben biçok markayı yıllarca kullandım ve kullanıyorumda hala... ben bizzat gittim gözlerimle gördüm gerek tümoson ' u gereksede türk fiat ' ı ... o yüzden dedim gidin bigörün hatta imkanı olan herkez gitsin görsünler yerinde bantlarında imalatı ... ben markacı değilim benim için eniyi ve enkalitelisi kendimde olan traktördür bu biçok için ' de böyledir. şimdi sizlere birer örnek,, tümosan 80-85 takassız peşin fiyatı bugün itibariyle 56 binlira... case ih jx 100 pro 75,76 binlira... bu traktörlerin aynı cinsi avrupa üretimi 48 bin euro dan başlıyor... tabiiki tercih ucuzdan yana olucaktır daha önce dediğim gibi ... traktörün gücü göt göte bağlamakla değil arazide arkasındaki takım ile belli olur ve birde üzerindeki kullanıcısıyla.... ok-*-s

anayurtlu 3105d link=topic=45815.msg432288#msg432288 date=1312892539' Alıntı:
rahim usta hayırlı olsun pulluğu mahfediyor ama :)

yok anayurtlu gittiler 5 li 12 li ünlü aldılar bugun 5 li 13 lü bile dokunmuş motora böyle iş olurmu ya valla ben çok üzüldüm verilen paraya ama ses çıartamıyoruz kayınpeder olunca

Güzel kardeşim seni Gerçekleri görmen için Tümosan fabrikasına davet ediyorum.,Çinde yaptırdığına dair en ufak bir kanıtın bile yok sadece savuruyorsun,karalıyorsun.İddanı kanıtlamaya davet ediyorum

kesinlikle çin malı hiçbir malzeme içermiyor her tarafı incelenebilir traktörün hakkını yemeyelim şimdi

kardeş hayırlı olsun.o hürilmanının 100hp sine bi ara bende meraklandımda yedek parça sıkıntısı yüzüden vazgeçtim.

saruba link=topic=45815.msg432545#msg432545 date=1312924698' Alıntı:
Güzel kardeşim seni Gerçekleri görmen için Tümosan fabrikasına davet ediyorum.,Çinde yaptırdığına dair en ufak bir kanıtın bile yok sadece savuruyorsun,karalıyorsun.İddanı kanıtlamaya davet ediyorum
___________ arkadaşımm benim ne işime gelir birini karalamak diğerini metih etmek. banane ne haddime kardeşimm. ben sadece bildiklerimi derim . gerisi beni bağlamaz. dediğim gibi bura Türkye misali isteyen istediğini alır satar kimsenin haddine de düşmez karışamaz. bak arkadaşım çinde ürettirilen hiçbir (parça)nın üzerinde çin malı dır diye yazmaz yazamaz ya neyse dediğim gibi isteyen istediği yerden yer.... son olarak derimki cümle aleme ,,, gidin görün tüm traktör fabrikalarını gidin bizzat görün ne,nasıl üretiyorlar ' mıı montaj ' mı yapıyorlar !!! gözlerinizle görün tabiii izin verirlerse ... ok-*-s UCUZ ETİN YAHNİSİ nasılsa bu işlerde böyle kardeşş... kimse kimseye zorla bir malı kakalamıyor bu ülkede isteyen istediğini alır satar kimsede kimseye bişey di-ye-mezzz... _ hayırlı ramazanlar herkeze_ alk-*s

aksoylar link=topic=45815.msg432698#msg432698 date=1312966675' Alıntı:
kardeş hayırlı olsun.o hürilmanının 100hp sine bi ara bende meraklandımda yedek parça sıkıntısı yüzüden vazgeçtim.

aynen öyle kardeşim parça sıkıntısını düşünüyorduk ama yinede alacaktık iyi motor diye ama bulamadıkta öyle olunca kaldı gitti