Tümosan 81-95 °°14°° Ton İle Fiat 480 °°5°° Ton İle Yollarda . :)

Ynt: Tümosan 81-95 °°14°° Ton İle Fiat 480 °°5°° Ton İle Yollarda . :)

sercan zetor link=topic=66939.msg760446#msg760446 date=1374574191' Alıntı:
çok yüke varmadımı yoksa senin tümo andan da olabilir çok zıplıyo ya arada bizim biçer dövere gelenler kullan götür köye dök gel diyolar korkuyorumgiderken kaldım bi sefer 90 hp traktörle alay konusu olduk dedim buyurun çıkartın kimse çıkartamadı 100 hp valtrata taktık çıktı zıplıyo çok sende hakimiyetini kaybedince tabi sonra kalıyosun
En Fazla 19-20 Ton Yükle Gittim.. Öyle Aşırı Bi Zıplaması Yok Bi Kalkışta Biraz Zıplıyor Daha Sonra Zıplamayı Kesiyor.. Zıplamasa Da Çekemiyor Hemen Patiye Kaçıyor.... Üstelik Gittiğim Yollar Düzde Değil.. Hep Yokuş Hep İniş.. Bir Ara Fotosunu Atarım Yolların...

sen hangi tümo kullanıyosun 18 20 ton 105 lık var burada 16 tonda bayılıyo yemiyo diyo merak ettim o tumoyu bende tuzlukçudayım konyanın kadın hanı çok rampa değil bildiğim kadarıyla benim bahsettiğim 2012 8105 yani

sercan zetor link=topic=66939.msg760505#msg760505 date=1374588606' Alıntı:
sen hangi tümo kullanıyosun 18 20 ton 105 lık var burada 16 tonda bayılıyo yemiyo diyo merak ettim o tumoyu bende tuzlukçudayım konyanın kadın hanı çok rampa değil bildiğim kadarıyla benim bahsettiğim 2012 8105 yani

Benim Tümo 2012 Model 8195.. Geneldede Ofise Götürrz.Ofis Yolunu Görsen Susar Kalırsın.. Zaten Traktör Seri 2 de Çıkar O Rampayı.. Bazı Yerlerde Sri Birede Düser. Yol İle İlgili Açıklamayı Omer Faruk Koc`A Yaptım. Ha Belki 105lik Farklıdır Orasını Bilemem..Benim Tümoda Öyle Bir Zıplama Sorunu Yoktur.. Benim Malımı Banamı Öğretecen.. Bu Konuda Burda Kapnsın.. Asıl Konuyu Kirletmeyelim...

ben sana malını ögretcek değilim 8195 çok rahat diyosun 8105 bilmem diyosun aynı marka daha üst modeli bi anormaliik yok mu sence

sercan zetor link=topic=66939.msg760522#msg760522 date=1374591055' Alıntı:
ben sana malını ögretcek değilim 8195 çok rahat diyosun 8105 bilmem diyosun aynı marka daha üst modeli bi anormaliik yok mu sence
Ben Kullanmadıgım İçin Bir Sey Diyemeyecegim.. Ama Tam Bir Bilgi Verirmisin.. Kacıncı Viteste Çıkyor Kaç Devirle Gidiyor Senin Bayılıyor Dedigin Yolda...

kenyalı link=topic=66939.msg760276#msg760276 date=1374506981' Alıntı:
Tümosanda Cer Sistemi Var Diye Biliyorum. Ama Zıplamasından Hiç Te Şikayetci Degilim.. Çekemedigi Yerlerde Zıplıyor Ve Hemen Koparıyor Tuttugunu.. Abi Sen Bi Sor Servise Bilgilendir Bizi..

Bu konuyu arastıracagım demıstım ve arastırdım arkadaslar TÜMOSAN DA CER SİSTEMI VAR içten cerlıymiş fiatlardakı gibi kampanının orada değilmiş cer sistemı servıs elemanı fiatın cer sıstemınden daha ıyı bu cer sıstemı dedi ve cer sıstemı yok dıyene bı guzel sovdu :) (ben arastırdım sızde arastırın yanlısımı bulun yazın buraya)

Zıplamasının sebebı motorun tıtremesını engelleyen motorun ıcınde bır sıstem varmıs eger o arıza yaparsa motor top gıbı zıplar dıyo, motorun balansından olabılır dıyo ve lastık havalarından kaynaklanır dedı zıplamasının sebebi.. bir cok sebebı varmıs zıplamasının rolantıdeyken tıtremesının hanı boyle gaz verıp cekmıs gıbı olmasının sebebıyse subabların ayarının bozuk olmasıymıs neyse CER YOK DIYEN ARKADAS TUMOSANDA CER VAR YANI CER YOK DIYE ZIPLAMA YAPIYOR değil Lütfen arkadaslar buraya yorum yazarken bılmeden arastırmadan yazmıyalım .. Tşkler. anlş-*s

tumosannn link=topic=66939.msg760547#msg760547 date=1374595575' Alıntı:
Bu konuyu arastıracagım demıstım ve arastırdım arkadaslar TÜMOSAN DA CER SİSTEMI VAR içten cerlıymiş fiatlardakı gibi kampanının orada değilmiş cer sistemı servıs elemanı fiatın cer sıstemınden daha ıyı bu cer sıstemı dedi ve cer sıstemı yok dıyene bı guzel sovdu :) (ben arastırdım sızde arastırın yanlısımı bulun yazın buraya)

Zıplamasının sebebı motorun tıtremesını engelleyen motorun ıcınde bır sıstem varmıs eger o arıza yaparsa motor top gıbı zıplar dıyo, motorun balansından olabılır dıyo ve lastık havalarından kaynaklanır dedı zıplamasının sebebi.. bir cok sebebı varmıs zıplamasının rolantıdeyken tıtremesının hanı boyle gaz verıp cekmıs gıbı olmasının sebebıyse subabların ayarının bozuk olmasıymıs neyse CER YOK DIYEN ARKADAS TUMOSANDA CER VAR YANI CER YOK DIYE ZIPLAMA YAPIYOR değil Lütfen arkadaslar buraya yorum yazarken bılmeden arastırmadan yazmıyalım .. Tşkler. anlş-*s
Demekki Varmış Cer Sistemi... Zıplamsını Sbebinide Anlattı Zaten Tümosannn Abimiz.. Herhangi Biri Olabilir Zıplamasının Sebebi.. 8105 De Sorun Var O zaman Servisle Konussun Sahibi,..

tumosan zıplıyor diyenide ilk defa görüyorum
biz 98 den beri tümosan kullanıyoruz tumosan aynı hp deki diğer makinalardan daha geniştir ve daha geniş yere basar bu yüzden zıplama yapmaz ayrıca diğer markalardan daha ağırdır kesinlikle aşırı bir zıplama yapmaz ayrıca tümosandaki CER sistemi fiatlardan farklıdır bu yüzden güç aktarımında güç kaybı olmadan gücü tamaman yere iletir anlş-*s

kenyalı link=topic=66939.msg760551#msg760551 date=1374596126' Alıntı:
Demekki Varmış Cer Sistemi... Zıplamsını Sbebinide Anlattı Zaten Tümosannn Abimiz.. Herhangi Biri Olabilir Zıplamasının Sebebi.. 8105 De Sorun Var O zaman Servisle Konussun Sahibi,..
tumosannn link=topic=66939.msg760547#msg760547 date=1374595575' Alıntı:

arkadaşlar bende demiyorum zaten traktör rölantide basket topu gibi hopluyo yerinde diye. Bizim serviste lastik havlarından kaynaklanacağını havalarını düşürmemizi söyledi fakat ben ellemedim. 100 saatlik bakımda onlar yapsınlar ama traktör çekemediği zaman genel bi hoplama sorunu var daha önce çiftçeker traktör kullanmadım daha doğrusu bizim olmadı fakat bu hoplama sorunu diğer çiftçekerlerde varmı bilmem. Ama benim traktörümde böyle bir olay var diye belirttim...

pusat link=topic=66939.msg760563#msg760563 date=1374597904' Alıntı:
tumosan zıplıyor diyenide ilk defa görüyorum
biz 98 den beri tümosan kullanıyoruz tumosan aynı hp deki diğer makinalardan daha geniştir ve daha geniş yere basar bu yüzden zıplama yapmaz ayrıca diğer markalardan daha ağırdır kesinlikle aşırı bir zıplama yapmaz ayrıca tümosandaki CER sistemi fiatlardan farklıdır bu yüzden güç aktarımında güç kaybı olmadan gücü tamaman yere iletir anlş-*s

aynen öle kardesım bu sıtedekıler bana ınanmıyor ya gecen actıgım on dt kıtleme ıle ılgılı vıdeo yu cektık yakında koyucagım buaraya ;D 8105 ın zıplamasıda sahsı fıkrım bıraz onu hafıf sanırım o yuzden baska bır sorun yok SİTEDEKILER BAYILIYORLAR TUMOSANA CAMUR ATMAYA ANLAMIYORUM KI TUMOSAN NAPTI BUNLARA ;D

new holland TT 65 link=topic=66939.msg760566#msg760566 date=1374598008' Alıntı:
arkadaşlar bende demiyorum zaten traktör rölantide basket topu gibi hopluyo yerinde diye. Bizim serviste lastik havlarından kaynaklanacağını havalarını düşürmemizi söyledi fakat ben ellemedim. 100 saatlik bakımda onlar yapsınlar ama traktör çekemediği zaman genel bi hoplama sorunu var daha önce çiftçeker traktör kullanmadım daha doğrusu bizim olmadı fakat bu hoplama sorunu diğer çiftçekerlerde varmı bilmem. Ama benim traktörümde böyle bir olay var diye belirttim...

SEN 4X4 KULLANMADIGIN ICIN BIRAZ SANA ÖLE GELEBILIR O ZIPLAMA NORMAL anlş-*s BIZDE DEMIYORUZ ZATEN ROLANTIDEYKEN DIYE YUKARIDA ANLATTIGIM ACIKLAMAYI IYI OKUMANI TAVSIYE EDERIM SERVIS BIR COK NEDENE BAGLIDIR DIYO HATTA LASTIKLERIN YAPIMINDAKI BIR AKSAKLIKDAN BILE OLABILIR DEDİ anlş-*s

tumosannn link=topic=66939.msg760567#msg760567 date=1374598033' Alıntı:
aynen öle kardesım bu sıtedekıler bana ınanmıyor ya gecen actıgım on dt kıtleme ıle ılgılı vıdeo yu cektık yakında koyucagım buaraya ;D 8105 ın zıplamasıda sahsı fıkrım bıraz onu hafıf sanırım o yuzden baska bır sorun yok SİTEDEKILER BAYILIYORLAR TUMOSANA CAMUR ATMAYA ANLAMIYORUM KI TUMOSAN NAPTI BUNLARA ;D

boş ver herkes bildiğini okuyor bilmiyorlarki geri geri gidiyolar
her markadan ucuza tümosan aldım hepsindin az maliyetle tarlamı işliyorum yedek parça sıkıntım hiç olmadı ki buna gerek bile duymadım devir ekonomi devri ucuza alır ucuza satarım ben traktörümden memnunum ok-*-s herkesin ne dediği umrumda değil
söylediklerimize inanmayanlar hiç tümosan kullanmamışlardır söylediklerimiz biraz abartılı gelebilir

new holland TT 65 link=topic=66939.msg760566#msg760566 date=1374598008' Alıntı:

vıdeo yu ıyı ızle ADAM NE DIYOR MOTOR YERE BASIYOR AAABBBİİİ DIO... !!!

TÜMOSAN FİNİKE KASIRGASI

pusat link=topic=66939.msg760581#msg760581 date=1374599070' Alıntı:
boş ver herkes bildiğini okuyor bilmiyorlarki geri geri gidiyolar
her markadan ucuza tümosan aldım hepsindin az maliyetle tarlamı işliyorum yedek parça sıkıntım hiç olmadı ki buna gerek bile duymadım devir ekonomi devri ucuza alır ucuza satarım ben traktörümden memnunum ok-*-s herkesin ne dediği umrumda değil
söylediklerimize inanmayanlar hiç tümosan kullanmamışlardır söylediklerimiz biraz abartılı gelebilir

kullanmadıkları ıcın abartı gelıyor zaten kardesım ;D su vıdeo da bı yayınlanamadı yayınlansın bomba o zaman patlıyacak ;D zuha-*-s

tumosannn link=topic=66939.msg760582#msg760582 date=1374599097' Alıntı:
vıdeo yu ıyı ızle ADAM NE DIYOR MOTOR YERE BASIYOR AAABBBİİİ DIO... !!!

TÜMOSAN FİNİKE KASIRGASI

videodaki motor zıplamıyor olabilir ama benim motorum zıplıyor ! Bu traktör benim kendi malımada kastım olmaz. Neyse onu söylüyorum ben. Ha traktör şöyle kötü böyle kötü demiyorum traktör genel olarak güzel ama bu sorunu var. Traktörü benim vurduğum rampadan 75lik başak daha az hoplayarak çıkıyor. Ha başağa iyi bir motor demiyorum kendi sahibide bu traktörü marangozlar yapmış heralde her yeri uydurma diyor. Yine akrabalarım geçen sene 95 lik tümosanın deneme motoruyla çift sürmüşler oda aşırı zıplama yapıyormuş servis dubleks lastikten dolayı böyle olduğunu söylemiş. Ama dediğim gibi ben olanı söylüyorum kendi malımı kötülemem fakat eksiğini veya hatasınıda çok iyi olarak göstermem .!!

lastık havalarını kontrol edıceksın kardesım o zaman ok-*-s 4x2 ye gore 4x4 daha fazla zıplamada yapabılır

Sorun Çözüldü O Zaman Şimdi :D Tümosanı Kullanan Bilir Kullanmayan (Çekemeyen)da Çamur Atar...

kenyalı link=topic=66939.msg760628#msg760628 date=1374607075' Alıntı:
Sorun Çözüldü O Zaman Şimdi :D Tümosanı Kullanan Bilir Kullanmayan (Çekemeyen)da Çamur Atar...
anlamadım gardaş lafın banamı ?