Şöyle söyle kardeşim allah razı olsun şimdi ben limitimi söyleyeyim sende bana bu paraya ne alacağımi söyle limitim 65 bin TL 2012 üstü model olmasi gerek
Hemşerim benim ekim işlerini yapan, piyasaya çalışan bir abim var. Bende pnomatik ekim makinesi olmadığı için ayçiçeğini ona ektiriyorum. Biçim, balya işlerimi de yapıyor. Arada muhabbet ediyoruz. Bir ara oda 95 lik tumosandan almıştı. Daha yeni traktör iki ayda ordan burdan yağ kaçırmaya başladı, sonra sesten dolayı şanzuman söküldü, ardından debriyaj balatasını yedi traktörden soğudum, tarlaya gitmeye korkar oldum dedi. Sonra gübre atma, tırmık çekme işlerine gönderim ağır işlerden kaçınıyordum ama buna rağmen gübre kovasıyla tarladan çıkarken krank kırdı dedi. Sonra onu 30 bin zararla verip suan kullandığı 90 lik erkuntu almış. Zaten 2 traktörü var, Valtra a95 vardı, onu verip 100 lük hattat aldı şimdi.
Ben kullanmadım bilmiyorum, sadece birebir duyduğum neyse onu söylüyorum. İnan benim hiçbir şirketten, markadan bir çıkarım yok, sadece duyduğumu paylaşıyorum, hemşerim olarak canının yanmasını istemiyorum. Para kolay kazanılmıyor. Lakin para senin istediğini gider alırsın.
Ben 2004 model ithal bir marka kullanıyorum, 2. el aldık, canımız çok yandı, ciddi masraf ettik. Kimsenin başına böyle şeyler gelmesini istemem. Lakin bugün traktör alacak olsam yerlide ilk tercihim Erkunt olurdu. Neden dersen çok ciddi sorunlar yaşayan duymadım ama tümosan ile ilgili hem çevremde, hem internette şikayetler duyuyorum ne yazık ki. Tümosan in eskilerinden herkes memnun ama yenilerinde aynı memnuniyet yok.