tümosan 70.70 nasıldır.

Ynt: tümosan 70.70 nasıldır.

davutturmus link=topic=33008.msg301080#msg301080 date=1286983085' Alıntı:
nasıl memnunmusun usta erkunttan ikisininde iyi kötü tarafları elbet vardır ama hangisi daha avantajlı erkuntlar 14 gazda max guc sağlıyormus aynı gucu tumo kaç gazda sağlar e haliyle düşük gazda mx guc sağlayınca yakıtta az oluyor sanırım
aynen öyle düşük gazda kullandıgın zaman baya fark ediyor.. pulluk v.s. 14 gazla sürüyorum.. kazayagı külüvatör onlarıda 14-15 gazla kullanıyorum.. eger cok buyuk ekipman kullanıpta traktörü cok zorlamassan yakıtı gayet iyi ben memnunum.. servet 80t ye 4lü 14 lü alpler pulluk kullanıyorum.. bunun gibi makinanın ideal ekipmanları ile calışırsan harika performans alırsın.. çekişinden ve yakıtından memnunuz gayet..sadece yolda 20 gazı geçince cok yakıyor ama 45km/h yapıyor yaklaşık.. tümosan hiç kullanmadım bizim cevremizdede hiç yok..

14 gazda bu gucu sağlaması cok güzel bi olay yakıt acısından bizim orda da var sizinkinden 13 5 li takyor ama bizim oraların topragı biraz daha yumusak bende erkunt istiyorum ama bizim galeri ile bi problemimiz oldugundan dolayı tumosan alma durmumuz var bu arada turbo ve intercooler var mı erkuntlarda?

turbo var erkunt nimet70t ve servet 80t de turbo var.. galeri ile sorununuz varsa ikinci el düşünebilirsiniz.. daha uygun da olur temiz ikinic eller falan oluyor ankara civarında 600-700 saatte traktörler.. arastırın derin.. sıfırı pahalı baya .. ve bayiden bayiyeyede fiyat baya oynuyor..

yok abi 2 . elden dilim yandı bi kere töbe almam :) zaten galeri ile sorunumuzda bu yuzden ankara da kazım karabekir caddesinde var baktım erkunt bayisine yalnız bu aralar 2. eller yere düşmüyor sıfır lüks kabinli olmayanı uygun aslında bakalım hele bi babamla konusup karar veriyim tümo nasıl ona da bi bakıyım artık :)

yan köyden biri aldı tümosan 4x4 ama hangi modelidir bilmitorm çok övdü ormanda kullancak 4x4 sistemi güzelmiş heralde.görmeye gidemedm wideo we foto atablirm isterseniz.

agusta80 link=topic=33008.msg301149#msg301149 date=1286996874' Alıntı:
yan köyden biri aldı tümosan 4x4 ama hangi modelidir bilmitorm çok övdü ormanda kullancak 4x4 sistemi güzelmiş heralde.görmeye gidemedm wideo we foto atablirm isterseniz.

dostum öyle bi imkanın varsa atıver bi zahmet ya bi de herkes bişilere bi kulp takıyo anlamadım bende:)

merak etme bende neyse o kendi motorum var l 95 benim kadar eleştiremez kimse::)))bizim buralarda gitmiyo ormanda gerçe ben çiftçiym ama baya bi denedim onu hatda günlerce 2 depo mazot yaktım sadece denemek için videoları mevcut bakabilirsin..massey ve landini daha iyi o konuda neden çünkü 4x4 olduğu için.bu tümoyu alan kişininde fiatı vardı bunu önermişler 55 bine aldı galiba gel dedi bana biliyo meraklı olduğumu.kamerayı alıp giderim en kısa zamanda.

l 95 çıkamıyorrr ilgili bi video daha bakın ön tekerin biri çekmiyor çünkü önde kilit yok hele birde yan olursa askıda kalıyor arka kilide basmadan hiç gitmiyorrr.tümoda bu sorun yokmuş dediğine göre daha yeni konuştum bu havalarda çekim yapıcam.birde bu l 95 in ön kilidi 500 tl civarında yapıldığını duydum araştırmadayım.saygılar..

abi nası cıkamaz bu motor ordan tekerler kalın 105 beygir motor agırlıklarda var önünde cıkamayısı hayret ben hiç 4*4 kullanmadım ama motorun kalıbına bakılırsa ora gibi nerelerden cıkması lazım belki agır devirde cıkar ordan ?

çıkmıyo işte insanlar bilgisayarın karşısında yazıyor yazıyor gönderiyor ben anlamam ondan alırım giderim motoru orda o an da denerim görürüm sonucu.bundan 2 saat sonra yağmasın çıkıyo o zaman aynı yerden belli olmuyor diğer videoları gördünmü onlara bi bak istersen..266 massey geçiyo aynı yükle ben geçemyorm mesela.tek sorun ön kilit bi olsa herşey değişir.bence.

ya tabi abi olayı görmek başka şey burdan doğru yorum yapmak başka şey hani ben kalıbına bakarak söyledim cıkması lazım diye diğer videolar nerde onlara baktımda göremedim?

şuan yeni cıkan hemen tüm traktörlerde ya ön dif kilidi var başak ve same de oldugu gibi.. yada kendinden kilitlemeli (limited slip - sınırlı kaydırmalı) ön diferansiyel var.. tumo dada erkunttada nh dede mf dede var..

agusta80 link=topic=33008.msg301328#msg301328 date=1287076005' Alıntı:
peki bu 95 e takılma ihtimali warmı acaba.?
takılacagını sanmıyorum.. ancak ön dingili komple değişirsen belki ona çare bulabilirsin.. bu ön dingilin tasarımıyla alakalı bişey sonucta.. belki kilitleme sistemi takılıyordur bilmiyorum..

ben atmıyorum sana vereyim servisin adresinide ona sor senin elindeki motor kamudayken üretilmiş dikkatini çekerim