TÜMOCANGUS :)

Ynt: TÜMOCANGUS :)

doganbey1 link=topic=43339.msg398734#msg398734 date=1305204606' Alıntı:
Özgür valla bence 1.2-1.5 arasıdır. 10 km yolda var. Ama 1 litrenin altında da yakmaz bizim yerlerde. 80 cm yi geçik papatya var. tam çapraz veriyon kolay da değil hani biri mersine biri tersine bakıyo :D
doğan oda bişeymi ben yazın ayçiçek yerlerine çekiyom cuguliden sonra dediğin gibi tam çapraz 22 li çekiçkesenle tla zıp zıp zıplıyo yinede 1 litrenin üstüne hiç çıktığını görmedim seninkinin daha az yakması gerekiyo :D

Ben her zaman derim. Büyük motor fzla yakmaz az yakar :D Özgür valla tam ölçmedik çünkü bir tarla 12 dekar diğeri 20 dekar ve aralarıda biraz var. onun için git gellerde olduğundan ve bazı yerleri 2 hatta 3 kere geçtiğide olmuş. birde dedem ortalama 2200 devirde gittiğini düşünürsek bence normal :D steyr dan az yaktığı kesin bu işlerde :D

doğan papatya 80 cm oluncaya kadar nerdeydin sen .o tarlanın tavı kaçmıştır zaten .sulayıpta ek bence . zuha-*-s zuha-*-s

:D Yusuf amca nerde kaçacak o tarla :D ova yer kaç gündür yiyo yağmuru :D biz biraz kurusunda ekelim die bekliyoz :D 7

Özgür valla aynen öyle en aşağı 2000 devirde kullandım dedi :D hesab et artık :D ben 1800 el gazına ayarlar öyle iş yaparım tümola :D

Doğan, kardeşim bencede yakıtı normal yani, :D

doganbey1 link=topic=43339.msg398631#msg398631 date=1305195381' Alıntı:
Arkadaşlar bizim Tümocan 74-80 DTK ya dedem pek ısınamamıştı başlarda. Dün aradığımda çok mutluydu. 18 li 60 lık tas pistonlu gobleyle 32 dekar yer yapmış. 80 m e yakın papatya vardı yerlerde dedi. Tam çapraz verip takviye 4 ile önleri bağlayıp yapmaya başlamış. Sanki arkada goble yok gibi gidiyordu dedi. Bazı yerleri 2-3 kere geçmiş. Motora çok ısındığını söyledi. Yaklaşık olarak bi 10 km yol da gidip gelmiş. Ve 200 TL lik mazot yakmış. Dekar başına 1.2-1.5 L geliyor. STEYR ile bunca sene boşuna uğraşmışım. Oda bu işleri yapıyordu ama zevk vermiyordu yavaş yavaş gidiyordu dedi. :D Kullandığı devir aralığı 2000-2500 arası. STEYR bunla yapılan işe göre çok yakıyordu. Dedi. Yorum silerin arkadaşlar
bençe çok yakmış hemen sat o traktörü :D

Doğancan dost acı söyler. O traktör aşırı derecede yakmış. Sabanla sürsen o kadar yakar anca. Birde goblede ufak. Biz 70-66 ' ya 20 ' li 22 ' li 24 ' lüde taktık. Fakat hiç o kadar yakmadı. Ya hesapta yanlış var yada başka birşey. Sen bence sat o traktörü. Az önce geçtim Ares ' in yanında bir tanede kardeş gelmiş. 116 ' lık istersen onu alırız sana...:D

:D Aga sen bana illa aldıracaksın CLAAS :D dedem çok iyi yaktı dedi ama ne bileyim :D kaç para 116 lık :D

doganbey1 link=topic=43339.msg398981#msg398981 date=1305227848' Alıntı:
:D Aga sen bana illa aldıracaksın CLAAS :D dedem çok iyi yaktı dedi ama ne bileyim :D kaç para 116 lık :D

Vallah sormadım. Geçerken gördüm daha yeni gelmiş sanırsam. Çorlu ' dan çıkma sanırsam. Plakası 59 çünkü. Temize benziyor. Ama yakından incelemedim.

Samet almamıza ramak kaldıydı. 2 milyarın lafını yapınca galerici. işten vazgeçtik :D

Aga valla bi sor denk gelirse :D eğer düşündüğüm tarlaları alırsam şart zaten büyük makina :D