TÜMOCAN ile ilgili sorularım var?

Ynt: TÜMOCAN ile ilgili sorularım var?

direksiyonun belli noktasına gelince ses geliyorsa yag dan olabilir

yolda düz giderken direksiyonu sabit tuttuktan sonra başlıyor. ne zaman hafif bi çevirince kesiliyor. sonra tekrar başlıyor

doganbey1 link=topic=39406.msg342780#msg342780 date=1297931849' Alıntı:
:D hızlı gider elbet. ama kardeşim bzim makina seri vitesde boğuluyor be. seri 1 de bile 9 lu çizeli götüremedi
9lu çizeli çekememesi düşündürür be abi :S

çekmiyo değil çekiyor. fakat seri 1 de tek çekerde çekemedi. sanırım bizim de acemiliğimizden kaynaklanmış olabilir. en kısa zamanda tekrar deneyecem ben:D

doganbey1 link=topic=39406.msg343063#msg343063 date=1297962242' Alıntı:
yolda düz giderken direksiyonu sabit tuttuktan sonra başlıyor. ne zaman hafif bi çevirince kesiliyor. sonra tekrar başlıyor
kardeş birde servise sor:) cız sesi genelde filtre tıkanmaya başladığı zaman geliyo:) tt50 rölantide çalışırken hareket etmediği halde ses geliyo:) bi eksik yok diyosun normaldir

motor ilk çalıştığında sağa sola direksiyonu kırdığında bu sesi yapıyor ve ısınınca kesiyor.senin sorunun direksiyon hortumunda olabilir,hortumu değiştirebilirsiniz.yağ geçiş kanalının çapı dar ise bunu yapabilir.önemli veya zarar verici bir durum değil. 10 numara atf yağ kullanın.

filozof link=topic=39406.msg352512#msg352512 date=1299323830' Alıntı:
motor ilk çalıştığında sağa sola direksiyonu kırdığında bu sesi yapıyor ve ısınınca kesiyor.senin sorunun direksiyon hortumunda olabilir,hortumu değiştirebilirsiniz.yağ geçiş kanalının çapı dar ise bunu yapabilir.önemli veya zarar verici bir durum değil. 10 numara atf yağ kullanın.
yok bu motor ısındıktan sonra yapıyor. genelde asfallta bu sesi duyuyorum. motor 2000 saatte. direksiyonu hafif oynatınca kesiyor sesi. 7-8 sn sonra tekrar başlıyor

benimde 8280dt var şanzımandan öyle ses geliyor üzerinde zor duruyorum fabrikaya geri gitti ses artmış bişekilde geldi geçen hafta konyadan geldiler tekrar ama normal diyorlar tümosan yaparmış hiç bir traktörde yok o ses üstelik 2010 model çok pişmanım ama aldım bi kere

2010 model motorun o sesi yapması garip. Eğer şanzumanı zorlamadıysan böyle bir ses gelmemesi gerekir. geçen bir fiata bindim 70-56 çifçeker motorda arkadan çok ses geliyordu guyy guyy guyyy diye.

doganbey1 link=topic=39406.msg352589#msg352589 date=1299337237' Alıntı:
2010 model motorun o sesi yapması garip. Eğer şanzumanı zorlamadıysan böyle bir ses gelmemesi gerekir. geçen bir fiata bindim 70-56 çifçeker motorda arkadan çok ses geliyordu guyy guyy guyyy diye.

fıatların bellı saatten sonra hep ses yapar arkası :)... bende aynı dertten muzdarıbım DOGANCAN ... kız-*sw

ertac sahın link=topic=39406.msg352603#msg352603 date=1299339730' Alıntı:
fıatların bellı saatten sonra hep ses yapar arkası :)... bende aynı dertten muzdarıbım DOGANCAN ... kız-*sw
bizdede fiat 70-56 çift çeker vardı buğday ekimde sattık traktör 7 bin saatteydi arkası hiç ses yapmıyordu arkadan ses yapmasını ilk defa duydum

genelde yaparlar ama defransiyeli ötüyo herhalde. yani arızası olan motor ses çıkartır Yalçın. Valla Ertaç bir baktır doktora :D

doganbey1 link=topic=39406.msg352615#msg352615 date=1299341459' Alıntı:
genelde yaparlar ama defransiyeli ötüyo herhalde. yani arızası olan motor ses çıkartır Yalçın. Valla Ertaç bir baktır doktora :D

doktora goturmeyıp de boşol boşol boşol desek zuha-*-s

:D :D aga oda olabilir direk basarsın tekmeyi :D yörrü ordan be deyip gıcır cillop gibi taş gibi yenisine binebilirsin. :D sonra ver coşkuyu

doganbey1 link=topic=39406.msg352619#msg352619 date=1299341921' Alıntı:
:D :D aga oda olabilir direk basarsın tekmeyi :D yörrü ordan be deyip gıcır cillop gibi taş gibi yenisine binebilirsin. :D sonra ver coşkuyu

bızde coskuyu verecek kadar yer yok beyaw zuha-*-s zuha-*-s motor devrını bulmadan tarla bıtıyor ... zuha-*-s zuha-*-s

doganbey1 link=topic=39406.msg342521#msg342521 date=1297890307' Alıntı:
Arkadaşlar abiler değerli dostlarım;
Şimdi bizim 74-80 dtk için en uygun devir aralığı nedir?
Ayrıca yolda giderken direksiyonu düz tutunca cızzzz cızzzz diye bi ses çıkıyor. Direksiyonu oynatınca bu ses kesiliyor. Acaba ne olabilir.? ??*-s ??*-s ??*-s

tümosanın direksiyon pompası yağı arka akstan mı alyor.yoksa bir litrelik yağ kaznesi mi var...