Ynt: TÜMOCAN 5275 HAŞBAY ÇALIŞTIRIR MI???
zac link=topic=76377.msg903621#msg903621 date=1404322503' Alıntı:
3050 ile balya baglıyan ben mıyım ? 50 beygırlık motorla kendın yapıorsun o işi demekkı baglıyor haşbaylıda 75 beygır cok rahat cevırır hele tumosan kuyruk mılı artı guclu bı motor
3050 ' bin üzerinde perkinsin C1103AT motoru mevcut. Bugun ayni motor birkac modifikasyonl hattat A80 ve Erkunt 80.3 dahil bir çok 3 silindir motorda 75-80 Hp aralığında kullanılıyor. 3050 ' deki versiyon modifikasyonsuz en yalın halı ve net 57 Hp tüketiyor.
Yukarıda bahsettigim 3 silindir motorların hemen hemen tamamını kullandım, bir cogu ile de balya bağladım. Hepsinin balyadaki performanslarını iyi bilirim.
3050 ağırlığı az olduğu için avantajlı. Bu yüzden balyada yukarıdaki motorlarla hemen hemen aynı performansı veriyor
Kısaca tumosandaki motor da 55-78 Hp araliginda olan yukarıda saydığım 3 silindir motorlarla hemen hemen aynı performansta çalışır.
Fazla sıkıştırmadığın ve bakım / temizliğini duzenli yaptığın sürece 3 silindir motorlarla her koşulda balya bağlarsın. ama bakımda ufak bir ihmal yada klima açık zor ve sıcak bir ortamda yogun/asiri kullanımda bu motorlar dinlenmek istiyor. Özellikle hararet konusu, insanin canını sıkacak duruma geliyor.
Kisaca radyatörün ne kadar kirli olduğunu hararet göstergesinden takip edebiliyorsun. +90 Hp 4 silindir bir motorda böyle bir sorun olmaz. 1 hafta bakım/temizlik yapamasan da çatır çatır balya basar, bana mısın demez. Zor şartlara uyum gösterir.
Bir de olayın randiman kısmı var.
3050 ile zatta basabildigim maksimum balya sayısı 140-150 civarında iken Kubota ' da bu rakam 220 ' ye kadar ulaşıyor. Yani en kaba tabirle %30 daha hızlı bağlıyor. Bu da 2 aylık kısa sezonda ciddi avantajdir
Kısaca 57 Hp MF 3050 ile hatta 1978 model JD1120 ile dahi balya bağladım. 130 Hp JD 6430 ' la bağlayanı da izledim. hemen hemen ara seçeneklerin cogunuda kullandım.
Balyayı kendine bagliyorsan 50 Hp her motor çevirir ama piyasaya yogun çalışacaksan, arazi engebeliyse, çok iş yapıcam, para kazanıcam 90-95 Hp Makina şart.