TT50 ile Anason Ekimi

Ynt: TT50 ile Anason Ekimi

ali_ilbey link=topic=62193.msg695983#msg695983 date=1359792036' Alıntı:
Doğrusu ilginç geldi bana. Anason çıkışı nazlı bi bitki. hatta ekimden 30-40 gün sonra çıkışı başlayan bi bitki.
doğrusu şaşırdım pulluk ile ekilmiş olmasına. Veriminde güzel olmuş maaşallah. hiçte azımsanacak gibi değil. eğer dönümleriniz farklı değilse. son olarak 1000m2 ye kaç kilo tohum atıyosunuz. Ve tohumu hangi cins kullanıyosunuz. ????
dönümlerimiz 1000 m2
bugun de ektik 15 dönüme 1 çuval yem çuvalı 50kg lık anasonda yaklaşık 30 35 40 civarlarında gelmektedir
cinsini bilmiyorum hatta hiç duymadım diyebilirim
yumurcak var anason var
anason cinsleri hakkında bilgi verir misin

ali_ilbey link=topic=62193.msg695989#msg695989 date=1359792594' Alıntı:
Anayurtlu araştırma için ankara ünüversitesine ziraat fakültesine gelmiştim. orada da anason yetiştirmeye çalışıyolardı. kurak şartlarda veriminin fena olmadığını duydum. Bizim araziler DENİZLİ ye bağlı BOZKURT ilçesinin yayla köyü olan ÇAMBAŞI köyünde. Yazları serin ve güzel havası olduğu için anason yetiştiriciliğine uygun lakin iç anadolu gibi yerlerde yetiştiriciliğini yapmak sulama olmadan biraz zor. Dekarda 40-50 kg mı geçecegini sanmam. Sulamaya gelincede bira özen ister. Suyu fazla göllendirirsen bitki çürür. yani su yıkayıp geçecek şekilde sulanmalı. Pazarı ise tamamen ihracata bağlı. Bi bakarsın 4-5 tl bi bakarsın 8-10tl arkadaşın dediği gibi bi de bakarsın 15-16tl . Sabit bi fiyat yok yani. Son olarakta anason ve kimyon hemen hemen aynı katagoridelerdeir. Kimyon kurağı seven bi bitki anasona göre. yağışlı avaları sevmez. tarladan gün be gün eksilip gittiğini görürsün yağışta .
kardeş biz yağmurlama ile suluyoruz verime etkısı katkısı çok fazla
yağmurlama çiçek dönemi için çok önemli tane lerin oluşması için 3 -4 saat yağmurlama yaparız

anasonda iki tür var. daha sonralarıda farklı olduğu anlaşılan anason da bulunmuş. Lakin hepside kök olarak aynı. verdiği meyve olarak aynı. verimlerde değişiklik var.
Birincisi hepimizin bildiği Çeşme anasonu. Ortalama verim 50kg/da
İkincisi ispanya çeşidi . ortalama verim 70kg/da iyi bakılırsa 110kg/da
Üçüncüsü ısparta taraflarında yetiştirilen anasonlar. Isparta anasonu diyorlar. ortalama 50-60kg/da

ali_ilbey link=topic=62193.msg696073#msg696073 date=1359804329' Alıntı:
anasonda iki tür var. daha sonralarıda farklı olduğu anlaşılan anason da bulunmuş. Lakin hepside kök olarak aynı. verdiği meyve olarak aynı. verimlerde değişiklik var.
Birincisi hepimizin bildiği Çeşme anasonu. Ortalama verim 50kg/da
İkincisi ispanya çeşidi . ortalama verim 70kg/da iyi bakılırsa 110kg/da
Üçüncüsü ısparta taraflarında yetiştirilen anasonlar. Isparta anasonu diyorlar. ortalama 50-60kg/da
şimdi aklıma geldi cumra var

cesur631 link=topic=62193.msg696091#msg696091 date=1359806686' Alıntı:
şimdi aklıma geldi cumra var
onlar anosonun türevleri olan türler. Yani halk diliyle deli olanı vs derler. rezene de anasonun bi türevidir viskinin ham maddesi sayılır mesela.