Ynt: trakyada nisan yağmurları sulamadan farkı kalmadı
gölge84 link=topic=75028.msg884618#msg884618 date=1398628603' Alıntı:
allah bereketini artırsın afetten felaketten korusun,burada kendi köylülerimi çok uyardım ekimden sonra buğadayların çıkışı ok iyiydi,baharda da her şey yolunda gidiyordu çok iyi orta anadolu da bir çok bölgede ekimden sonra buğdaylar çıkış yapmamıştı,kar yağmadı bu yıl kurak geçeceği belliydi,seçimden bir gün önce bir don oldu her şey tam tersine döndü Allah muhafaza o mahsul ambara girmeden kimsenin değil bugün tarlayı tekrar gezdim ekimler kurumaya başlamış Allah yardımcımız olsun sizlerinde bereketini artırsın,yaşlı bir amcam var 80 yaşında bir not defteri var yıl yıl olan olayları yağışları kuraklıkları her şeyi not tutmuş siyaset amaçlı değil lütfen yanlış anlamayalım geçen cuma günü cuma namazı çıkışında bu yolsuzluk olaylarından sonra Allah bizleri uyardı anlamadık tam seçim günü don verdi dedi bak yolsuzluğa karşı çıkan trakya,akdeniz ve ege ye sahil bölgesinde hükümet yenilgiye uğradı bunlardan ders çıkarmamız gerek dedi bana ilk önce değişik bir yorum gibi geldi yaşına hürmetimden ses etmedim tecrübe belkide haklıydı bilemem,
Elbette inancımız , itikatımız tam olacak.
Yağmur için , bolluk bereket için , dualar edeceğiz.
Herşeyin Allah ' tan olduğuna inanacağız.
Lakin yağmuruda siyasilere bağlamak kusura bakmayın ama bu işler bu kadar basit değil diye düşünüyorum.
Şimdi muhalefet partisine oy verseniz , o parti mensuplarının hepsi inançlı ve itikatlı mıdır ki , yağmur yağdıracak , aynı durumun tersi iktidar partisine oy verseniz , içlerindekilerin hepsi düzgün adamlar mı ki? o kadar aşa yağmur yağdırma kudretinde olacaklar.
Yağmur ' da , karda , rüzgarda , kuraklıkta , yaşlıkta kısacası herşeyin Allah ' ın takdiri olduğuna inanıyorum.
Keşke sizin yorumlarını aldığınız amcanın dediğini kadar basit olsaydı herşey.