Arkadaşlar bu akşam Çanakkale/ geliboluda tekrar yağmur yaptı valla diyicek bişey hükümet çiftçiye vuruyor yüce rabbim karşılığını veriyor.Sulama buğdaylar gibi biçicez bu sene belli oldu
Sameci kardesim, allah verdiği gibi almasini da bilir, allaha sukur durumlar iyi trakyada evet, ama anadoludaki arkadaşlarımızı da dusunelim, durum pek de ic acici degil, allah hepimizin yardimcisi olsun, bugun bizim yuzumuz gulurken onlar kara kara düşünüyor, hepimizin harci var, borcu var. Ciftcilik kolay degil, hersey bulut altinda, bugun onlara ise, yarin bize. Lafin kisasi cok sevinmeyelim, halimize sukredelim. Umarim onlarda yeterli yagis alirlar, sahsen uzuluyorum, kendimizi onlarin yerine koyalim. Selametle kardeşimsamecionur17 link=topic=75028.msg884554#msg884554 date=1398621376' Alıntı:Arkadaşlar bu akşam Çanakkale/ geliboluda tekrar yağmur yaptı valla diyicek bişey hükümet çiftçiye vuruyor yüce rabbim karşılığını veriyor.Sulama buğdaylar gibi biçicez bu sene belli oldu
allah bereketini artırsın afetten felaketten korusun,burada kendi köylülerimi çok uyardım ekimden sonra buğadayların çıkışı ok iyiydi,baharda da her şey yolunda gidiyordu çok iyi orta anadolu da bir çok bölgede ekimden sonra buğdaylar çıkış yapmamıştı,kar yağmadı bu yıl kurak geçeceği belliydi,seçimden bir gün önce bir don oldu her şey tam tersine döndü Allah muhafaza o mahsul ambara girmeden kimsenin değil bugün tarlayı tekrar gezdim ekimler kurumaya başlamış Allah yardımcımız olsun sizlerinde bereketini artırsın,yaşlı bir amcam var 80 yaşında bir not defteri var yıl yıl olan olayları yağışları kuraklıkları her şeyi not tutmuş siyaset amaçlı değil lütfen yanlış anlamayalım geçen cuma günü cuma namazı çıkışında bu yolsuzluk olaylarından sonra Allah bizleri uyardı anlamadık tam seçim günü don verdi dedi bak yolsuzluğa karşı çıkan trakya,akdeniz ve ege ye sahil bölgesinde hükümet yenilgiye uğradı bunlardan ders çıkarmamız gerek dedi bana ilk önce değişik bir yorum gibi geldi yaşına hürmetimden ses etmedim tecrübe belkide haklıydı bilemem,ufukk link=topic=75028.msg884572#msg884572 date=1398623764' Alıntı:Ülkemizin her tarafındaki çiftçilerimizin ürünlerine hayırlı yağışlar düşer inşallah.
Gürkan hocamın söylediklerine katılıyorum , hepimizin farklı coğrafyalarda , farklı yerlerde farklı ürünler ekerek aynı amaç için mücadele ediyoruz , hepimiz ekmeğimizin peşindeyiz , hepimizi rızkımızın peşindeyiz. Bizim halimizden en iyi yine biz anlarız , ister kayısı , ister zeytin , ister portal , ister buğday , ister ayçiçeği olsun , hepimizin borcu harzı harcı var , bakmakla hükümlü olduğumuz insanlar var , örneğin kayısı üreticilerine inanın çok üzüldüm. Ülkemizin birçok bölgesinde kuraklık sıkıntısı söz konusu , bazı yerler dondan ve soğuktan etkikendi , komuşumuzda , kardeşimizde üzüntü varken sevinmek bizim kültürümüzde yoktur. Hem daha hasada epeyce süre var , ertesi gün tam biçime gidecekkten o gece gelir bir dolu , o zaman sulama buğdaydan bir tane bile götüremezsin evine. Ambara girmeyen mahsülün , parası alınmayan mahsül için sevinmek daha çok erken diye düşünüyorum. Konuya kendi çapında siyaset katmışsın buda ayrı bir konu , şimdi farklı düşünceden birisi gelir kendi fikrini yazar al sana bir tartışma.
Allah hepimizin ürünlerine bolluk bereket nasip , hasadı bereketli etsin.