Trakyada kis kuragi !

24 -25 ocak insallah dua edelim arkadaşlar.yarin cuma mubarek gun.cuma namazında bol bol dua edelim.

2 gün sekti ama çok şükür bir süredahaidare edecek yağış düşmüş. Şuan almanya hamburgdayım ve görünen o ki o kadar rutubetli yağış yapan bölgede bile kış kış gibi yapmıyor. 2. Haftam ve yağış yok. Oysaki normal de buraları bu zamanda don yapar arabın üstüne yağan yağmur buz tutar ve sabahları camları çözmek 30 dkyı alırdı. Foto çekemedim ama buğdaylar burda da çok kötü. İklimlerimiz gerçekten değişiyor sonumuz hayrolsun inşallah.

Bu güne kadar hep Şubat ortalarında attığımdan dolayı yine o tarihleri beklediğim için ben atmadım.Tabana 30-35 kg aralığında kükürtlü 20-20 kullanmıştım. Köyümüzün yarıya yakını 20 kg civarlarında attılar ama daha sonra 20 şer kg civarı tekrar atacaklar. Atanların çoğu taban gübresini az kullananlar. Şu an için gübreleri eritecek yeterli yağmur yağdı,inşallah daha da yağacak. Gübre atanların çoğu,zaman olarak uygunluğu değil de, yağmuru denk getirme hesabında hareket etti. Şu duruma bakın ki, kışın ortasında metrekareye 10-15 kg düşen bir yağmura sevinecek durumdayız. En azından günü kurtarıyoruz ama inşallah önümüzdeki dönemlerde yaz geldiğinde de ihtiyacımızı karşılayacak olan yağışları almak dileğiyle herkese bereketli yıllar.

2 gün sekti ama çok şükür bir süredahaidare edecek yağış düşmüş. Şuan almanya hamburgdayım ve görünen o ki o kadar rutubetli yağış yapan bölgede bile kış kış gibi yapmıyor. 2. Haftam ve yağış yok. Oysaki normal de buraları bu zamanda don yapar arabın üstüne yağan yağmur buz tutar ve sabahları camları çözmek 30 dkyı alırdı. Foto çekemedim ama buğdaylar burda da çok kötü. İklimlerimiz gerçekten değişiyor sonumuz hayrolsun inşallah.

IMG_1419.JPG
IMG_1405.JPG

Dün dedim bu gün kar yağdı. İnşallah bizim oralarada kar düşer

Şu anda Malkara zıraat odalarından telefonuma bir mesaj geldi. 31.01.2020 cuma günü Hayrabolu zıraat odaları ile birlikte Karaiğdemir de yağmur duası yapılacağını bildiriyorlar.

Küresel ısınma etkilerini görmeye başladık muhtemelen artık iklimler çok değişti her sene en az bir kere dize kadar yağardı, yazlarıda sıcak ve şiddetli yağmurlar görüyoruz, bu senede trakya çok değişik oldu, trakyada hava yağarsa akşama sabaha ortakaradenşz kıyı kesimi hep tutardı, bakıyorum bize kaç kex yağdı, trakyaya uğramadı, tarım zorlaşıyor, trakyadaki çeltik veriminide yaz havalarından biz yakalayamadık, küresel ısınma maduru sanırım üstü açık fabrikalar olacak.

Küresel ısınma etkilerini görmeye başladık muhtemelen artık iklimler çok değişti her sene en az bir kere dize kadar yağardı, yazlarıda sıcak ve şiddetli yağmurlar görüyoruz, bu senede trakya çok değişik oldu, trakyada hava yağarsa akşama sabaha ortakaradenşz kıyı kesimi hep tutardı, bakıyorum bize kaç kex yağdı, trakyaya uğramadı, tarım zorlaşıyor, trakyadaki çeltik veriminide yaz havalarından biz yakalayamadık, küresel ısınma maduru sanırım üstü açık fabrikalar olacak.
Ne bileyim dostum bende anlamadım hayatımda böyle şey görmedim her yıl en az 2 defa 30 cm kar alıyordu bölge bu yıl bir defa hafif bir kar yağışı oldu bidaha yağmur da yok anladım gitti İnşallah ilkbahar da iyi yağış olur