Reis şöyle anlatayım sana..
Komik gelebilir ama yaşandı. 2 ortak biri ben biri aile dostum.
sürülüp bırakılmış 145 dönüm tek tarla. tarla etrafındaki çalıları vs temizlemedik Tarlayı elimizdeki ekipmanlarla tırmık diskaro disk tiller vs işliyoruz. 32 li alpler diskaroyu da valtraya bağladık. Agırlıği 900 kg fakat uzun bi alet ve geniş o yüzden motoru bazı yerlerde şahlandırıyor. Aile dostum 3 4 dönüm mısır yerine diskaro vurmuş gelirken yiyecek bissyler almış bi mola verdik koltuğun alt kısmındaki beyinin bazı kısımlarında daha yeni yağ akintilari var gözüme çarptı onada söyledim. Onemli ddğil dedi. Bende umursamadım fazla diskaro ya tam x şeklini verip topraği işlemeye basladik valtranin onunden mahindra marka traktör tırmik cekiyor tırmik cok geniş ama 4 metre var bi kere.
50 dönüme yakın yer işledik işlemedik. Valtrayı kullanan arkadaşta bi tedirginlik var sürekli duruyor yağ akıtan yere siliyor falan. En önde mahindra onun arkasında valtra onun sol caprazında ben landiniyle disk tiller cekiyorum. Oda diskaronun üzerine kaldırim taşi koymuş nerden bulduysa.
Bi gitmeye toprağı un ufak ediyor. Bende disk tiller arkasinda merdane olmasına rahmen öyle işleyemiyorum sen düşün.
Neyse durdu bana da el yaptı dur diye mahindra uzaklaşmisti baya. Yanıma geldi dedi o yağ veren yer çok ısınmış alev gibi. Dedim tamam bırak öyle biraz soğusun ben devam edeyim. O sıra bi gümbürtü koptu sanarsın ki tüp patladı. Yan tarafta fındık fabrikası vardı ne kadar işçi varsa ödü patlamış. Bide bizi düşün. Koltuk ropsa vurmasaydı 30 mtre fırlardı. Arkadaşıda Allah korudu. Koltuğun üzerinde biri olsaydı Allah rahmet eylesin.