trakya birlik on alim fiyatları

Ynt: trakya birlik on alim fiyatları

<<B.Özyurt>> link=topic=77514.msg917138#msg917138 date=1410077987' Alıntı:
Fiyatlar eh işte olmasına rağmen,kesintiler fazla. Bi tarlamızdan 51 yağ çıkarmıştık. Onu yağlı tohumlara döktük,ama 30 kuruş civarı kesinti yapmışlar nedense.Borcu yoktur kağıdı falan da götürdük.İlginç,

Bi de arkadaşlar, yönetim kurulu başkanı aynı zamanda bir siyasi partinin il başkanı olan bir kurumdan ne kadar hayırlı bi iş bekliyorsunuz o da ayrı bir soru :D

30 kuruş ne kesintisiymiş o?

sebazios

Yakın zamana kadar Bulgaristan a çeltik ekmeye gidenler vardı buralardan arazilerin hem verimli hem icarlarının ucuzluğu hemde büyüklüğünden söz ediyorlardı. mazotun 1.3 tl civarında olduğu, gübrenin de bize göre çok çok ucuzluğundan bahsetmişlerdi. Yani hesaplamak lazımda bende girdilerinin tam verileri olmadığı için hesabını yapamam buda tonda 500 az mı çok mu yorumunu sizlere bırakıyorum.

Gönlümüz ister tonu 2 tl olsun , ancak o zaman insani şartlarda yaşayacak bir kazanzımız olur.
Geçen seneye göre bir miktar daha bir bir fiyat politikası belirlenmiş , dahası ürünü alacak en azından bir kurum var.
En azından TMO nun yaptığını yapmamış , ürüne zamanında fiyat vermiş.
Karımıza olacaksa gidip nerenin başkanı olduğu bizi çok ilgilendirmez diye düşünüyorum.
Kaldıki muslukların başında haliyle iktidar oturuyor , bu amaçla gidip siyasete yanaştıysa takdir ederim.
Yarın öbürgün başka iktidar gelirse , gidip bizim için 3-5 kuruş fazla fiyat verip , birliğin devamını sağlama noktasında gidip bu partiden siyaset yaparsa bunada saygı duyarım.
Sitede benden büyük abilerim vardır , mutlaka daha iyi bilirler , bu kurum siyaset ile her zaman iç içe oldu , kim gelirse iktidara bir şekilde birliğe nüfus etti.
Genelde iktidarlar bazı kaynakları bu gibi birlikler vasıtasıyla çiftçilere ulaştırırlar , çok övdüğümüz , poltikalarını beğendiğimiz , çiftçi dostu dediğimiz Konya Şeker ' in başkanı hangi siyasi görüşe mensup acaba , siyasi iktidarla hiç mi ilişkisi yok , bize uzak olduğu için ben bilmiyorum , Konya ' lı arkadaşlarımız bize bilgi verebilirler.
ÖZetle bu sene , ürüne zamanında fiyat verip , siyasi iktidar ile kolkola çalışıp ithal gelen ayçiçeği için verginin vs enstrümanların kullanılarak bu fiyatların verilmesini olumlu bir adım olarak görüyorum.
Kötü yanı nedir , evet maliyetlerimiz yüksek , mazotun fiyatı , gübrenin fiyatı , hibrit tohumların fiyatı belimizi büküyor , ama baktığımızda bu kalemlerin hepsi ya doğrudan ithal , yada dolaylı olarak ihtal. Ürünün fiyatı için belliki gayet edilmiş , bu güzel , ama girdilerin mailetinin bir şekilde düşürülmesi lazım.
Artık çok güzel ortaya çıktığı üzere elin suyu ile değirmen dönmüyor , gübre sanyisinde yerli kaynak imkanları , yerli ayçiçek tohumu gibi parametrelerin bir şekilde maliyeti düşürülmeli , ortalam bir çuval tohumluğa 500 tl verip bu düzen dönmüyor.
Bu noktada yatırımların artması , yerli tohum ve gübre sanayinin oranının artarak daha adil seviyelerden gübre ve tohum fiyatı bekliyoruz.
Özellikle tohum konusunda Devlet ve TB mutlaka birşeyler yapmalı , resmen dışarıya göbekten bağlıyız. Adamlar tohum vermese tarlalarımızı ekemeyecek duruma gelmemiz içten bile değil.

FEHİM link=topic=77514.msg917190#msg917190 date=1410104863' Alıntı:
sebazios

Yakın zamana kadar Bulgaristan a çeltik ekmeye gidenler vardı buralardan arazilerin hem verimli hem icarlarının ucuzluğu hemde büyüklüğünden söz ediyorlardı. mazotun 1.3 tl civarında olduğu, gübrenin de bize göre çok çok ucuzluğundan bahsetmişlerdi. Yani hesaplamak lazımda bende girdilerinin tam verileri olmadığı için hesabını yapamam buda tonda 500 az mı çok mu yorumunu sizlere bırakıyorum.

Abi şu An mazot fiyatları:

Türkiye: 4.43 tl
Bulgar: 3.91 tl
Yunan: 3.93 tl

Gübrede de durum buna yakın. Yani fark var ama öyle abartıldığı gibi değil.

Aslında maliyetler yakın. Asıl sorunu yaratan 3 tane temel farkımız var:

1-) Biliçli tarım ve çiftçilik
2-) Verimli, büyük araziler.
3-) Tarım Politikalarının olması

Tarım politikası derken, bir nevi Devlet ' in çifçiyi önemsemesi (Sahip çıkması değil!. Muhtaç {bizim gibi} olana sahip çıkılır. Önemsediğin kişiyi muhtaç duruma dahi düşürmezsin) diyebiliriz.

ufukk

yağlı tohumlar gibi bir şirketin başındaki siyasilerler le iyi geçinmeli tamam da o partinin il başkanlığını yapması bence yanlış şöyle ki yağlı tohumlara işçi alınacağı zaman illaki o partiden olman gerekir veya hak eden değilde o partili getirilir. O kuruluşa ortak olupta başka partili olan arkadaş veya abilerimize ayıp olmaz mı?
Veya (örneğin) A partilinin malı 2 lira B partilinin ki 1 lira derlerse kimi kime şikayet edeceğiz.?
Birde iktidarın şu fiyatı açıklayacaksın dediğinde hayır çiftçinin hakkı bu para diyebilecek mi? Bu gün bu parti iktidarda seneye seçim var ya başka parti başa geçerse vebali ne olur.? Taktir herkesin gönlünde ki aslanda.

ufukk link=topic=77514.msg917210#msg917210 date=1410110927' Alıntı:
Gönlümüz ister tonu 2 tl olsun , ancak o zaman insani şartlarda yaşayacak bir kazanzımız olur.
Geçen seneye göre bir miktar daha bir bir fiyat politikası belirlenmiş , dahası ürünü alacak en azından bir kurum var.
En azından TMO nun yaptığını yapmamış , ürüne zamanında fiyat vermiş.
Karımıza olacaksa gidip nerenin başkanı olduğu bizi çok ilgilendirmez diye düşünüyorum.
Kaldıki muslukların başında haliyle iktidar oturuyor , bu amaçla gidip siyasete yanaştıysa takdir ederim.
Yarın öbürgün başka iktidar gelirse , gidip bizim için 3-5 kuruş fazla fiyat verip , birliğin devamını sağlama noktasında gidip bu partiden siyaset yaparsa bunada saygı duyarım.
Sitede benden büyük abilerim vardır , mutlaka daha iyi bilirler , bu kurum siyaset ile her zaman iç içe oldu , kim gelirse iktidara bir şekilde birliğe nüfus etti.
Genelde iktidarlar bazı kaynakları bu gibi birlikler vasıtasıyla çiftçilere ulaştırırlar , çok övdüğümüz , poltikalarını beğendiğimiz , çiftçi dostu dediğimiz Konya Şeker ' in başkanı hangi siyasi görüşe mensup acaba , siyasi iktidarla hiç mi ilişkisi yok , bize uzak olduğu için ben bilmiyorum , Konya ' lı arkadaşlarımız bize bilgi verebilirler.
ÖZetle bu sene , ürüne zamanında fiyat verip , siyasi iktidar ile kolkola çalışıp ithal gelen ayçiçeği için verginin vs enstrümanların kullanılarak bu fiyatların verilmesini olumlu bir adım olarak görüyorum.
Kötü yanı nedir , evet maliyetlerimiz yüksek , mazotun fiyatı , gübrenin fiyatı , hibrit tohumların fiyatı belimizi büküyor , ama baktığımızda bu kalemlerin hepsi ya doğrudan ithal , yada dolaylı olarak ihtal. Ürünün fiyatı için belliki gayet edilmiş , bu güzel , ama girdilerin mailetinin bir şekilde düşürülmesi lazım.
Artık çok güzel ortaya çıktığı üzere elin suyu ile değirmen dönmüyor , gübre sanyisinde yerli kaynak imkanları , yerli ayçiçek tohumu gibi parametrelerin bir şekilde maliyeti düşürülmeli , ortalam bir çuval tohumluğa 500 tl verip bu düzen dönmüyor.
Bu noktada yatırımların artması , yerli tohum ve gübre sanayinin oranının artarak daha adil seviyelerden gübre ve tohum fiyatı bekliyoruz.
Özellikle tohum konusunda Devlet ve TB mutlaka birşeyler yapmalı , resmen dışarıya göbekten bağlıyız. Adamlar tohum vermese tarlalarımızı ekemeyecek duruma gelmemiz içten bile değil.

(Moderatörüne gözü önünde flood yapacaz, sonumuz hayırlı olsun :D )

Ufuk Abi listeye yazdım seni. Seneye tohumu dert etmiyosun :)

Saka bir yana Konya Şeker de iktidarla oldukça içki dışlı bir kurum. Meyvalarını da topluyorlar.

Burda sorun iktidara yakın yada uzak olması değil. Paranın dini, dili, ırkı, siyasi görüşü olmaz. Bu nedenle ticari faaliyet yürüten hiçbir kurumun siyasetten uzak kalması mümkün değildir.

Burda önemli olan durum, bir kooperatifin ortaklarını hiçe sayması. Fiyatı önce açıklama da bunun etkenlerinden biri olarak sayılabilir. Ticarette ilk fiyat açıklamak bir cesarettir. (Düşük verirsin, üretici taşlar, yüksek verirsin, zarar edersin)

Fiyat açıklamak, üreticiyi özel sektörün pençelerinden kurtaracak yegane silahtır. Kooperatifler olmasın, yani üretici tamamen özel sektörün eline bırakılsın, 1 yılda kapısıma haciz uğramamış çiftçi kalmaz. Tarımar oluruz.

Bir kooperatifin ilk önceliği de ortaklarını kollamaksa, yapması zorunlu olan ilk şey (düşük yada yüksek) fiyat açıklamak olmalı. Bunu açıklarken de birinci etken 'ortaklar' olmalı. Yok, siyasilerin yada büyük ağababalarının etkisi altında açıklanacaksa fiyat, olmaz olsun öyle kooperatif de, başındakiler de.

Yoksa iskele babasından, bostan korkuluğundan farkı kalmaz o kurumun.

Dünyada, ortaklarını değil, kendini düşünen kooperatiflerlere sahip tek ülkedir Türkiye.

FEHİM link=topic=77514.msg917243#msg917243 date=1410114555' Alıntı:
ufukk

yağlı tohumlar gibi bir şirketin başındaki siyasilerler le iyi geçinmeli tamam da o partinin il başkanlığını yapması bence yanlış şöyle ki yağlı tohumlara işçi alınacağı zaman illaki o partiden olman gerekir veya hak eden değilde o partili getirilir. O kuruluşa ortak olupta başka partili olan arkadaş veya abilerimize ayıp olmaz mı?
Veya (örneğin) A partilinin malı 2 lira B partilinin ki 1 lira derlerse kimi kime şikayet edeceğiz.?
Birde iktidarın şu fiyatı açıklayacaksın dediğinde hayır çiftçinin hakkı bu para diyebilecek mi? Bu gün bu parti iktidarda seneye seçim var ya başka parti başa geçerse vebali ne olur.? Taktir herkesin gönlünde ki aslanda.

Abidediğin olaylar maalesef var , ben kendimi bildim bileli var. Keşke olmasa.
KAdrolaşmayı hepsi yaptı , ailemden biri TB ' den emekli , kendimde stajımı zamanında TB de yaptım.
Benim aklım 1990 dan bu yana eriyor diyelim , şüphesiz sen benden daha uzun zamandır bu konuları tekip ediyorsundur.
Her dönemde oldu , olmayada devam edecek.
Ben diyorum ki , ürünümüzün değerini alabilmek için mecburen genel bütçeden kaynak alması lazım , bunun yoluda malum siyasetten geçiyor.
Bizlerin iyiliğine olacaksa , birlik yönetimi gitsin baştakiler ile iyi geçinsin noktasındayım.