Ynt: trakya birlik on alim fiyatları
Gönlümüz ister tonu 2 tl olsun , ancak o zaman insani şartlarda yaşayacak bir kazanzımız olur.
Geçen seneye göre bir miktar daha bir bir fiyat politikası belirlenmiş , dahası ürünü alacak en azından bir kurum var.
En azından TMO nun yaptığını yapmamış , ürüne zamanında fiyat vermiş.
Karımıza olacaksa gidip nerenin başkanı olduğu bizi çok ilgilendirmez diye düşünüyorum.
Kaldıki muslukların başında haliyle iktidar oturuyor , bu amaçla gidip siyasete yanaştıysa takdir ederim.
Yarın öbürgün başka iktidar gelirse , gidip bizim için 3-5 kuruş fazla fiyat verip , birliğin devamını sağlama noktasında gidip bu partiden siyaset yaparsa bunada saygı duyarım.
Sitede benden büyük abilerim vardır , mutlaka daha iyi bilirler , bu kurum siyaset ile her zaman iç içe oldu , kim gelirse iktidara bir şekilde birliğe nüfus etti.
Genelde iktidarlar bazı kaynakları bu gibi birlikler vasıtasıyla çiftçilere ulaştırırlar , çok övdüğümüz , poltikalarını beğendiğimiz , çiftçi dostu dediğimiz Konya Şeker ' in başkanı hangi siyasi görüşe mensup acaba , siyasi iktidarla hiç mi ilişkisi yok , bize uzak olduğu için ben bilmiyorum , Konya ' lı arkadaşlarımız bize bilgi verebilirler.
ÖZetle bu sene , ürüne zamanında fiyat verip , siyasi iktidar ile kolkola çalışıp ithal gelen ayçiçeği için verginin vs enstrümanların kullanılarak bu fiyatların verilmesini olumlu bir adım olarak görüyorum.
Kötü yanı nedir , evet maliyetlerimiz yüksek , mazotun fiyatı , gübrenin fiyatı , hibrit tohumların fiyatı belimizi büküyor , ama baktığımızda bu kalemlerin hepsi ya doğrudan ithal , yada dolaylı olarak ihtal. Ürünün fiyatı için belliki gayet edilmiş , bu güzel , ama girdilerin mailetinin bir şekilde düşürülmesi lazım.
Artık çok güzel ortaya çıktığı üzere elin suyu ile değirmen dönmüyor , gübre sanyisinde yerli kaynak imkanları , yerli ayçiçek tohumu gibi parametrelerin bir şekilde maliyeti düşürülmeli , ortalam bir çuval tohumluğa 500 tl verip bu düzen dönmüyor.
Bu noktada yatırımların artması , yerli tohum ve gübre sanayinin oranının artarak daha adil seviyelerden gübre ve tohum fiyatı bekliyoruz.
Özellikle tohum konusunda Devlet ve TB mutlaka birşeyler yapmalı , resmen dışarıya göbekten bağlıyız. Adamlar tohum vermese tarlalarımızı ekemeyecek duruma gelmemiz içten bile değil.