Trakya 2020 bugday ekimi ?

Ben bugün bitirdim buğday ekimini dekara 20-21 kg gelibolu ektim( baya kardeş yapıyor)
Dekara 22 kg alt gübresi düştü. Bi tarlanın yarısını üre yarısını 20.20 ilr ektim bakalım fark olacak mı

Arkadaslar bugdaylarinizi ne zaman ekeceksiniz ? Geçen yil geç ekilen bugdaylar cok daha iyi oldu ama her yil bir olmaz siz ne yapacaksiniz? ekecekmisiniz bekleyecek misiniz ?
Kasım ilk haftasi gecsin kis bi gelsin sonucta kislik mahsul ekicez bu sicakta tohum falan ekilmez benim bildigim bu zaten kurak alaca cikacak arkasi yagmur gelmezse o cikanlar kuruyacak sonra yaza verim dusuk olur tabii ki,on gun daha bekleyen ekenlerden belli sekilde fazla bicecektir bu acik net bizimkiler cikti siz daha ekemediniz diyen olursa bicerken goruruz deyin cunku ben bu yil 90kg 100kg bicip aglayan cok gordum kasim girmeden kuraga ekenlerde

DEĞERLİ ÜYELER MERHABALAR;
Konu buğday olduğu için başka bir konu açmak istemedim sorum var eğer bilgi sahibi olan verse yorum yaparsa sevinirim. Doğal kimyanın ilacı var hammer 10 wp diye çıkış öncesi bu ilacı ege bölgesi manisa da kullanabilir miyiz kullanımı ne zaman olmalı hemen ekip bastırdıktan sonra mı kaç gün sonra buğdayıb çıkışına zararı olur mu yada üzerine ekilecek mısırın bu ilacı atarsak başka buğdaya ot ilacı atymamıza gerek var mı

Arkadaslar bugdaylarinizi ne zaman ekeceksiniz ? Geçen yil geç ekilen bugdaylar cok daha iyi oldu ama her yil bir olmaz siz ne yapacaksiniz? ekecekmisiniz bekleyecek misiniz ?
1975-2010 yılları ortalamalarına göre
Screenshot_20201027-124809_Chrome.jpg

DEĞERLİ ÜYELER MERHABALAR;
Konu buğday olduğu için başka bir konu açmak istemedim sorum var eğer bilgi sahibi olan verse yorum yaparsa sevinirim. Doğal kimyanın ilacı var hammer 10 wp diye çıkış öncesi bu ilacı ege bölgesi manisa da kullanabilir miyiz kullanımı ne zaman olmalı hemen ekip bastırdıktan sonra mı kaç gün sonra buğdayıb çıkışına zararı olur mu yada üzerine ekilecek mısırın bu ilacı atarsak başka buğdaya ot ilacı atymamıza gerek var mı
Bu ürün marmara bölgesi dışına tavsiye edilmiyor.Bunun ilk çıktığında 1 gr/da lığı vardı.Ertesi yıl kavun ektik 3 kerre yinede tohumlar çimlenmedi.
Sonra etkisini azaltıp 7,5gr/da dozda çıktı.
Ama hububat+hububat ve hububat +nadas +hububat şeklinde ekerseniz kullanabilirsiniz.Yani her sene hububat ekecekseniz olur.
Bugday+misir deneyen Var mi? bilmiyorum.
Ama biz Balikesir de 2010 dan beri hiç kullanmıyoruz artık.
En iyisi çok az bir bölgede deneyin çimlenmede problem var mi bakin.
Ayrica ege bölgesine tavsiye edilmiyor.
Screenshot_20201027-125459_Chrome.jpg
Screenshot_20201027-130305_Chrome.jpg

Ben bugün bitirdim buğday ekimini dekara 20-21 kg gelibolu ektim( baya kardeş yapıyor)
Dekara 22 kg alt gübresi düştü. Bi tarlanın yarısını üre yarısını 20.20 ilr ektim bakalım fark olacak mı
Erdem 38 kg gelibolu attığım oldu anaç fazlada atabilirsin ilk çıktığınde 15 sene önce 12kg versiler ben yanlışlıkla o kadar artım bilerek değil

ben bu sene ikiye böldüm 170 dölüm 27 ve 28 ekimde ektim yarısınıda kasımın 15ine kadar tarlalara tav gelince ekmeyi düşünüyorum.bizim köyde benimle birlikte 4 kişi dışında herkes bitirdi.

Bizim köyde de biz dahil 4-5 kişi dışında herkes ekti, çoğu kişi nadaslari bike sürdü.

Hava durumuna göre öbürgün tohum ekimi için çalışmalari başlar gibi duruyor ,tohum ekimi sonrası da kısmet olursa sürüm işi yapılır.