traktörünüz kaçıncı vitesle kaçlı pulluk çekiyor?

Kullandığın "olum" kelimesi bizim buralarda pek hoş karşılanmaz ve bende hiç güzel bi hitap olarak görmüyorum

Diğer türlü sen ne düşünürsen düşün çok şükür benim işimi görüyor elhamdülillah..

Biraderim özür dilerim terbiyesizlik olarak algılama bizde böyle hitap edildiği için kullandım
Tabiki işini gören en mantıklı makinayı kullanmak gerekiyor ama dediğim gibi mahsul ve toprak yapısına göre değişiyor şartlar bunu belirteyim

Biraderim özür dilerim terbiyesizlik olarak algılama bizde böyle hitap edildiği için kullandım
Tabiki işini gören en mantıklı makinayı kullanmak gerekiyor ama dediğim gibi mahsul ve toprak yapısına göre değişiyor şartlar bunu belirteyim
Bak "Birader" daha güzel bir sesleniş Gardaş teşekkürler[emoji4]
Dediğin doğru toprak yapısına göre değişir ama bizim buralarda pek yumuşak sayılmaz, Artı kilo olarak ağır bir traktörün çiğnediği tarlayı benim traktörümde bu pullukla böylesine rahat süremez bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Newholland ts110a 7-8-9-10 vitesleriyle sürüm yapıyor. 8takviye kademesinde ve yol kademesinde olan 9 dan hızlı 10dan yavaş. Bu sayede iki kademedede neredeyse aynı hızları yakalama imkanı doğuyor.

sizce dönerli pullukmu 5 li pullukmu daha iyi iş görüyor ikisinide kullandığınız için sordum
İkisinin de yeri ayrı dönerli ağır olduğu için batmama gibi bir problemi olmuyor, sürüm yapması daha zevkli ortada çukur yada tümsek oluşmuyor. Ancak bahar sürümü yada hububat ekimi yapılacak yerler için uygun değil ister istemez ağırlığından dolayı batıyor birde 3lü olduğu için götürdüğü alan 5li egzantrik pulluğa göre daha az. Dönerli 4lü olsa kesinlikle dönerli pulluk derim 2017 yılında +1 ek 1500₺ 2018 yılında 3000 3500₺ arası fiyat istendi

İkisinin de yeri ayrı dönerli ağır olduğu için batmama gibi bir problemi olmuyor, sürüm yapması daha zevkli ortada çukur yada tümsek oluşmuyor. Ancak bahar sürümü yada hububat ekimi yapılacak yerler için uygun değil ister istemez ağırlığından dolayı batıyor birde 3lü olduğu için götürdüğü alan 5li egzantrik pulluğa göre daha az. Dönerli 4lü olsa kesinlikle dönerli pulluk derim 2017 yılında +1 ek 1500₺ 2018 yılında 3000 3500₺ arası fiyat istendi
Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için

Landini Globalfarm 90'lık 4 kulak 12 inç pulluk, Normal vites 3, 15 gaz.

Toprak yapısı, kuruluğu çok farkediyor demekki. Tavşan 1'i bir deneyeceğim bakalım. Çoğu kişi bunu yazmış ta bizim buralarda olur mu göreyim.
Billenler söylesin, Motora zararı olur mu?

Landini Globalfarm 90'lık 4 kulak 12 inç pulluk, Normal vites 3, 15 gaz.
Toprak yapısı, kuruluğu çok fark ediyor demek ki. Tavşan 1'i bir deneyeceğim bakalım. Çoğu kişi bunu yazmış ta bizim buralarda olur mu göreyim.
Bilenler söylesin, Motora zararı olur mu?
Traktörünüz nominal 50 kw, 293 n.m. , max 63,5 kw , 305 n.m. torka sahip ve 1200 rpm de max tork noktası var, anma gücü 2200 rpm de bulunuyor.
3 14" pulluk ile 1800 rpm devirde kullanmanız uygun olur.
Kaputun altında MF 285 motor gücünde bir motor var diyebiliriz, fazla güç beklentisine girmeyiniz.
Sert tarla varsa motor aşırı yükleme yaparsınız, traktör yakıta biner.
Tekli 16-18" dönerli pulluk veya çiftli 14-16" dönerli pulluk motor gücüne göre normal duruyor.
Model yılına göre motorda değişiyor , 61 kw, 83 hp, 345 n.m. torklu motorda kullanılıyor.
MF 398 , DIN normu , 95 hp , 375 n.m. %30 tork yedekli traktörden çekiş olarak çok geri kalacaktır.
MC Cormick , C100 Max , 92 hp , 393 n.m. toprak yapınıza daha iyi uyum gösterebilir.
1104 D - 44 TA kodlu , 102 hp, 405 n.m. motor gücünün uyumlu olabileceğini sanırım.

Son düzenleme:
Traktörünüz nominal 50 kw, 293 n.m. , max 63,5 kw , 305 n.m. torka sahip ve 1200 rpm de max tork noktası var, anma gücü 2200 rpm de bulunuyor.
3 14" pulluk ile 1800 rpm devirde kullanmanız uygun olur.
Kaputun altında MF 285 motor gücünde bir motor var diyebiliriz, fazla güç beklentisine girmeyiniz.
Sert tarla varsa motor aşırı yükleme yaparsınız, traktör yakıta biner.
Tekli 16-18" dönerli pulluk veya çiftli 14-16" dönerli pulluk motor gücüne göre normal duruyor.
Model yılına göre motorda değişiyor , 61 kw, 83 hp, 345 n.m. torklu motorda kullanılıyor.
MF 398 , DIN normu , 95 hp , 375 n.m. %30 tork yedekli traktörden çekiş olarak çok geri kalacaktır.
MC Cormick , C100 Max , 92 hp , 393 n.m. toprak yapınıza daha iyi uyum gösterebilir.
1104 D - 44 TA kodlu , 102 hp, 405 n.m. motor gücünün uyumlu olabileceğini sanırım.
Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Karşılaştırma yapmanız da ayrıca değerli olmuş sağolun.