Traktörle tarla sürerken en çok neye dikkat edersiniz
tarla sürümünde en çok neye dikkat edersiniz
tarla sürümünde en çok neye dikkat edersiniz
doganbey1 link=topic=23403.msg191410#msg191410 date=1246540161' Alıntı:şunu öğrenmek istiyorum tarla biçildikten hemen sonra mı srülmeli yoksa daha sonra mı ayrıca hemen biçildikten sonra sürüm mü daha iyi olur kobra mı
arkadaşlar,bu konular çok önemli.ilk sürümde hasttan sonra toprağın nemi kaybolmadan sürüm yapılması daha kolay olur,ikinci sürüm ise birinci sürümün tersine yapılması gerekir,aksi takdirde tarlada engebeler oluşur,ikinci husus ilk sürümün derin olması ikinci sürümde daha tavlı toprak çıkmasına sebep olur ,ayrıyetten çizi doğru olursa traktör daha rahat giderdoganbey1 link=topic=23403.msg191410#msg191410 date=1246540161' Alıntı:bizde genellikle hep derin süreriz yazları kışında hzırlarken 2 kere 9 lu çekeriz aysan tırmık ekeriz . ama şunu öğrenmek istiyorum tarla biçildikten hemen sonra mı srülmeli yoksa daha sonra mı ayrıca hemen biçildikten sonra sürüm mü daha iyi olur kobra mı
derin nadaslar, ardından kültüvatörle derin toprağı kabartma sonunda yapılan ekimlerde tarla daha fazla su alıyor. fakat bu sene başımıza çok iş açtı. aynı yerde iki tarla gübre atarken derin sürülen yerlere traktörler çok battı ve hatta ilaçlamada hala tarlalar suyunu çekmedi. yüzeyden yani derin olmayan nadas tarların gübrelemesinde ve ilaçlanmasında fazla sorun olmadı. ama yinede sonucu hasat belirleyecektir. şahsi kanaatim.samsunbafra link=topic=23403.msg191488#msg191488 date=1246560122' Alıntı:arkadaşlar,bu konular çok önemli.ilk sürümde hasttan sonra toprağın nemi kaybolmadan sürüm yapılması daha kolay olur,ikinci sürüm ise birinci sürümün tersine yapılması gerekir,aksi takdirde tarlada engebeler oluşur,ikinci husus ilk sürümün derin olması ikinci sürümde daha tavlı toprak çıkmasına sebep olur ,ayrıyetten çizi doğru olursa traktör daha rahat gider
Benim düşünceme göre; tarlanın üzerindeki anız bölüm yağışlar esnasında tarla yüzeyinde kalmalı.Böylece yağış erezyonu önlenmiş olur.Ayrıca anız, rüzgar erezyonunu da önlemiş olur.İlkbaharda sürüm yapılmasını öneririm,dinlendirilecek tarla için...Mustaf-a link=topic=23403.msg191411#msg191411 date=1246540485' Alıntı:Çok yerinde bir soru, ziraatçilerimizden cevap bekliyoruz.
kardeşim çok güzel söylüyorsunda kaçkişi kullanabilir o pulluğu,ben kullandım fakat çok ince ayar gerektiriyor ayarlayamadım pulluğu zaten emanetti geri verdim.çok ağır yol düzeni ayrı tarla düzeni ayrı haliyle insanı yoruyor düzen değiştirmesimasseysuper90 link=topic=23403.msg191550#msg191550 date=1246568815' Alıntı:hiçbiriniz otomatik dönerli pullukla sürerim dememiş neden.
+ rep... bunu sonraya bırakıp bir soruya cevap vermiştim ama çok önemli ve faydalı... Ayrıca baharda yapılacak ekim işlemi için sürümü bahara bırakmak çok doğru gelmiyor bana bana... tavı koruyabilmeniz çok zor olur o zaman...masseysuper90 link=topic=23403.msg191550#msg191550 date=1246568815' Alıntı:hiçbiriniz otomatik dönerli pullukla sürerim dememiş neden.
ydincbayram link=topic=23403.msg218130#msg218130 date=1254077159' Alıntı:toprağın sürümde çok kuru olması yakıt açısından cebe dokunacaktır, çok yaş olan bir toprağın sürümüde toprağı kerpiç gibi sertleştirir, önemli olan zamanını kollayıp imkan dahilinde uygun bir tavda toprağı sürmektir. İyi bir sürümde zaten pulluğun attığı toprak birbirine kavuşup arada engebe bırakmıyorsa pulluk ayarıda tam sayılır. Traktör gücü oranında derin sürmeninde bir zararı olmaz bilakis toprağın su tutma kapasitesini arttıracağından faydalıdır.