40 dekar ceviz bahçesi + yer altından damla sulama sistemi kurdum.
Tarla düz, çok hafif bir eğim var sadece.
Ama tarla çok otlanıyor ve otlar fidan boylarını geçiyor.
Otla mücadele için yılın 3-4 ayı ara ara kazayağı veya hafif pulluk ile sürüm yapmam gerekiyor.
Bunun haricinde toplamda 90 dekar birkaç tarlamız daha var, oralara da nohut, arpa, buğday ekiliyor ve o tarlalar da ara ara sürülecek.
Bu işlerimiz için bir traktör alacağım; benim bildiğim ve tanıdığım traktörler (dedemden gördüğüm, ara ara kullanmışlığım vardı) Fiat 480 ve 50-56.
Benim işimi görecek, uygun fiyatta ve sorun çıkarmayacak (parçası bulunan, piyasası olan), kullanımı kolay ve rahat, güvenli bir traktör hangisi olabilir? Hidrolik direksiyon bir defa şart!
50-56 veya 60-56 almaya kalksam hangi modellerini tavsiye edersiniz?
480 pek istemiyorum, çok eski artık... ne dersiniz?
54C nasıl? tavsiye eder misiniz? neden?
ya da Massey mi alayım? MF240 mesela?
Bambaşka bir marka model de olabilir?
Tavsiyede bulunurken, neden o modeli tavsiye ettiğinizi de yazarsanız, daha yardımcı olursunuz. Bir de bu modeli alırken nelere dikkat etmeliyim? Çok büyük ihtimal galeriden alacağım.
Tarla düz, çok hafif bir eğim var sadece.
Ama tarla çok otlanıyor ve otlar fidan boylarını geçiyor.
Otla mücadele için yılın 3-4 ayı ara ara kazayağı veya hafif pulluk ile sürüm yapmam gerekiyor.
Bunun haricinde toplamda 90 dekar birkaç tarlamız daha var, oralara da nohut, arpa, buğday ekiliyor ve o tarlalar da ara ara sürülecek.
Bu işlerimiz için bir traktör alacağım; benim bildiğim ve tanıdığım traktörler (dedemden gördüğüm, ara ara kullanmışlığım vardı) Fiat 480 ve 50-56.
Benim işimi görecek, uygun fiyatta ve sorun çıkarmayacak (parçası bulunan, piyasası olan), kullanımı kolay ve rahat, güvenli bir traktör hangisi olabilir? Hidrolik direksiyon bir defa şart!
50-56 veya 60-56 almaya kalksam hangi modellerini tavsiye edersiniz?
480 pek istemiyorum, çok eski artık... ne dersiniz?
54C nasıl? tavsiye eder misiniz? neden?
ya da Massey mi alayım? MF240 mesela?
Bambaşka bir marka model de olabilir?
Tavsiyede bulunurken, neden o modeli tavsiye ettiğinizi de yazarsanız, daha yardımcı olursunuz. Bir de bu modeli alırken nelere dikkat etmeliyim? Çok büyük ihtimal galeriden alacağım.