traktör satışı patlayacak

Ynt: traktör satışı patlayacak

dayço link=topic=67600.msg768304#msg768304 date=1377357969' Alıntı:
benim demek istediğim 2 inci el traktör satışı patlayacak adm ın traktörünü banka almıyor hacize gitse yarı fiyatına gidecek adam galeriye gidip kaça maça traktörü elden çıkarıyor galericiden aldığı paraya birazda kendi ekleyip bankayı kapatıyor bu arada galericiye de bprçlu kalıyor çünkü galericiler ondan bir şey almazzsan senin malını pek almak istemiyor o sırada kendi malını sana okutuyor birde diyorki sen bana hiç para verme gir bankanı kapat benim sana verdiğn traktörü 3 senrde ödersin yani adama borçlanıyorsun banka kapandı galariciye borçlandın benim tanıdığım 2 kişi bu yola başvurdu aldığı 1oobin tl lik traktörü 60 a okuttu gitti bankayı kapadı üstüne parada kaldı ama galericiden 50binlik traktör aldı 3 taksit böyle zincirlrme gidiyor işte
Bizde buna filim çevirmek yada, takla attırmak deniyor. :)
Yukarıda bull trakmarket, güzel açıklamış bu duruma gelmemizin sebeplerini alk-*s

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-hattat-a90-kabin-klima-2011-model-829-saatte-sifir-ayarinda-135282644/detay

Bu traktör bir süredir L.Burgaz ' ın bir köyünde sahibinden satılıktı , internette yazılan fiyat 46.500 dü yanlış hatırlamıyorsam.
Şimdi galeri almış sanırım 48.000 tl fiyat koymuş. Büyük ihtimalle 46.500 den ucuza almışlardır.
Galeri haliyle üzerine fiyat koyması lazım , malum ticaret yapıyorlar. Para kazanmaları lazımki devam etsinler işlerine.
Demek istediğim sıfır km alacağımıza bu tarz traktörlere yönelebiliriz. Bu traktörü alacak olan arkadaşımızın , özellikle sahibinden satıldığı zaman alsaydı 15-20 bin tl civarında karı olabilirdi.
Devir hesap devri adımlarımızı dikkatli atmak lazım , böyle işleri takip etmek lazım.

ewet eskisi gibi para kazanılmıyor eski piyaslar yok ama kredi dönüşleri en yüksek yine benim çiftçimde gerekirse yemiyor içmiyor ödüyor :( bende bankacıyım işin içindeyim + çiftçiyiz ...

sizin oraları bilemem ama bizim buralarda yeni traktör alanların %90 ihtiyacı için değil günü kurtarmak için,borcunu ötelemek için traktör değiştiriyo.Elindeki traktörün parası ile borcunu kapatıyo işin kötüsü 20-30 binlira borcunu ödeyemeyen,70-80 binlira borca giriyo ee ekonomi uzmanı olmaya gerek yok bi mucize olmazsa hepsinin sonu iflas.

ben şahsen traktörüm elinkinden aşağı kalmasın diye traktör almam almadıkta zaten ikinci el aldık yurdun heryerinde var bu durumlar hatta köyümde tam dört şahış icralık oldu sonuç düşünmeden yapılan iştir birde olan kefillere oldu