Suan icin devlet bi aciklama yapmadi sen bankaya bi basvur
Sen basvur onlar yardimci olurBankadan erteleme gibi bi hakkım var mı olma ihtimali yüksek mi
Sen basvur onlar yardimci olur
Sen basvur onlar yardimci olur
Erteleme bazi sepeplere bağlı olabiliyor bildigim dolu afet gibi her zaman varmi bilmiyorum
Ben bir defa taksit erlemistim cok pahaliya gelmişti zr. Bankasindan ayni kredi ceker gibi islem yaptilar eger erteleme durumu olursa şartlarını faizi iyi öğren onun yerine isletme kredisi kullansan nasil olur onuda ogren hesaplat sonra pisman olma.
Faizsiz ertelemezler bildiğim
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Bankaya sorman lazım her şubenin her bölgenin değişik politikası var. Şimdi hakkın yok deriz banka erteler işin bızulur.Bankadan erteleme gibi bi hakkım var mı olma ihtimali yüksek mi
Bankaya sorman lazım her şubenin her bölgenin değişik politikası var. Şimdi hakkın yok deriz banka erteler işin bızulur.
Bu kredi.işlerinde kazanan fabrikalar.ile bankalar oluyor. Keşke kendimize laf anlatabilsekde hiç bulaşmasak da traktör firmaları traktör satış rekoru değilde satmak için yansa tutuşsalar. Türk çiftçisinin 15 yıl önce kapısında eski traktörler vardı ama herkes mutluydu şimdi yeni traktörler var ama herkes ağlıyor huzursuz mutluluk kimsede yok.Erteleme bazi sepeplere bağlı olabiliyor bildigim dolu afet gibi her zaman varmi bilmiyorum
Ben bir defa taksit erlemistim cok pahaliya gelmişti zr. Bankasindan ayni kredi ceker gibi islem yaptilar eger erteleme durumu olursa şartlarını faizi iyi öğren onun yerine isletme kredisi kullansan nasil olur onuda ogren hesaplat sonra pisman olma.
Faizsiz ertelemezler bildiğim
Malesef öyle MuzafferBu kredi.işlerinde kazanan fabrikalar.ile bankalar oluyor. Keşke kendimize laf anlatabilsekde hiç bulaşmasak da traktör firmaları traktör satış rekoru değilde satmak için yansa tutuşsalar. Türk çiftçisinin 15 yıl önce kapısında eski traktörler vardı ama herkes mutluydu şimdi yeni traktörler var ama herkes ağlıyor huzursuz mutluluk kimsede yok.
Allah ödemelerde kolaylık versin.
Ben akıllandım ismail aga gerekirse ekmem biçmem o traktör için o kadar kredi ve faize girmem. Ben bir kere yandım. 5 yıldır kredi değil kredilerin faizlerini ödedim. Bu yılda az kalsın yine traktör kredisine bulaşacaktık. İşimiz rast gitti o borca girmedik. Allaha şükür kzandığımız bize kalacak bundan sonra.Malesef öyle Muzaffer
Allah kimseyi düşürmesin hep zamaninda bulaştık alinca kurtulmak zor kapat tekrar al faizi sigortasi masrafi zaten kisitli gelirinden birde oraya ayır
Allah borclularin yardimcisi olsun
Borcu olmayanlar bulasmasin az öz olsun senin olsun
Şöyle düşün eski traktörün yaptığın işi artık karşılamıyor hep masraf açıyor ve parçalarıda ankara istanbul gibi yerden getirip 2 katı para ödüyosun hesap yaptigunda yeni traktör parası cikiyo ne yaparsınBen akıllandım ismail aga gerekirse ekmem biçmem o traktör için o kadar kredi ve faize girmem. Ben bir kere yandım. 5 yıldır kredi değil kredilerin faizlerini ödedim. Bu yılda az kalsın yine traktör kredisine bulaşacaktık. İşimiz rast gitti o borca girmedik. Allaha şükür kzandığımız bize kalacak bundan sonra.
Keşke bütün çifçikere ulaşasak sesimizi duyursak elindekiyle yetinse eski olduğuna falan bakmasa da hiç araç ve ekipman borcuna girmese. Gerekirse ekmeyecen o borca girmeyecen. Eğer ekip biçmeyi almayı peşin kredisiz yapıyorsan dünyayı al dünyayı ek ama krediyle bir civata alma bir çizi gitme....
Ben bu tecrübeyi çok acı bir şekilde edindim bana pahalıya mal oldu bari başına gelmeyen bu tecrübeyi bedeller ödeyerek öğrenmese.
Usta benim 80 lik erkunta harcadığım para.ile 640 54c falan alınırdı.Şöyle düşün eski traktörün yaptığın işi artık karşılamıyor hep masraf açıyor ve parçalarıda ankara istanbul gibi yerden getirip 2 katı para ödüyosun hesap yaptigunda yeni traktör parası cikiyo ne yaparsın
255 turbo massey ferguson vardı rektefe yaptırdın tamamı orjinal uzel parçası fabrikadan getirdim tutmadi hidrolik direksiyon takalım dedik düzeni tutmadi verdik 277 gold aldık onuda bu sene sattım 3773 saatteydi tek çeker ve çekişi düştü bize yetmemeye başladı bi mazot otomatigine 1100 tl istediler 400 tl ye yan sanayini aldım 4 ay zor dayandı şuan td 100d var bakalım 10 sene dayanacak miUsta benim 80 lik erkunta harcadığım para.ile 640 54c falan alınırdı.
1nci vites sekromenç kırdı elbistana götürdüm 90 km parça otobüsle ankaradan geldi.
Baskı balata bitti elbistana götürdüm 90 km
El işciliği parça parası kadar.
Hidrolik ve elektrik arızaları için harcadığım para hararet sorunu için harcadığım paralar haddi hesabı yok.
480 liği dedemle kullanırken her sezon harcadığımız para bir kere civalı far taktırdım tek o. Sonradan dedem hidrolik direksiyon taktırdı o masraf. Parça da usta da ilçemizde var. Hiç ankaradan yada başka uzuak bir yerden ne usta geldi ne de ustaya götürdük.
Bizim beynimizi böyle yıkamışlar eski masrafı çok...
En basidi bir 480 liğin 265 liğin 640 ın baskı balatası veye fren sisteminin masrafı ne kadar olurki..
Adam ön ağırlığı az uzattı diye 110 hp haşmet erkunt bölündü kafadan 15 bin masraf usta parası falan çekici parası falan daha içinde yok...
Ben artık böyle düşünüyor böylede yaparım...
Şu an erkunt 80 lik diyelim eskidi .. rektefe lazım taş çatlasın 10 bin lira ama yeni traktör alsam 80 90 bşnden aşağı yok. 45 bin kredi çeksem kafadan 25 bin zarar. 15 bin yediğim faizi bana kim verecek. Fazladan 45 bin ödeyecem onu nerden alacam 45 bine 15 bin faiz alıyorlar.
Ama rektefeyi bir dana satar yaptırırım yaptıramazsam kimse önümü kesmiyor rektefe yaptır diye param olana kadar öyle binerim..
Yeni traktörler daha büyük arıza açıyorlar. Parçaları daha pahalı. Her yerde servisi yok. Bireysel tamirciye götüremiyon parçası yok. Servisleri bana anlattırmayın onlarda iki elimizin kelepçeli olduğunı bizden iyi biliyorlar. O na göre muamele çekiyorlar...
Td 100 inşaallah arıza yapmaz ama yaptığı zamana bakalım dayanabilecekmisin.. ya sürekli değişimlerde verdiğin paralar. İşte bunu demeye çalışıyorum değişelim ama nakit değişelim krediyle değil.255 turbo massey ferguson vardı rektefe yaptırdın tamamı orjinal uzel parçası fabrikadan getirdim tutmadi hidrolik direksiyon takalım dedik düzeni tutmadi verdik 277 gold aldık onuda bu sene sattım 3773 saatteydi tek çeker ve çekişi düştü bize yetmemeye başladı bi mazot otomatigine 1100 tl istediler 400 tl ye yan sanayini aldım 4 ay zor dayandı şuan td 100d var bakalım 10 sene dayanacak mi
masraf açmayan eski traktör alırız[emoji16]Şöyle düşün eski traktörün yaptığın işi artık karşılamıyor hep masraf açıyor ve parçalarıda ankara istanbul gibi yerden getirip 2 katı para ödüyosun hesap yaptigunda yeni traktör parası cikiyo ne yaparsın
Pek büyük arıza veren yok 2013 var 3000 saati gectı pek servis yüzü görmediTd 100 inşaallah arıza yapmaz ama yaptığı zamana bakalım dayanabilecekmisin.. ya sürekli değişimlerde verdiğin paralar. İşte bunu demeye çalışıyorum değişelim ama nakit değişelim krediyle değil.