Traktor fiyatlarında liste ile bayi arasındaki fiyat oyunu

Arkadaslar merhaba
Liste fiyatı ile bayi fiyatı arasinda ortalama %10 daha fazla fiyat veriyorlar liste fiyatıni gosteriyorum o fiyat bizi ilgilendirmez diyor varmı başına gelen..?

Arkadaslar merhaba
Liste fiyatı ile bayi fiyatı arasinda ortalama %10 daha fazla fiyat veriyorlar liste fiyatıni gosteriyorum o fiyat bizi ilgilendirmez diyor varmı başına gelen..?
Bozüyük new holland bayii liste fiyatı veriyor du iki ay evvel tt4 75 e yazıldım.

T4.70s liste fiyati 262 bin bana 292 bin tl fiyat verdi ve pazarlikta kuruş inmedi satış mudurunu aradik neyse o dedi telefonu kapatti
Yerinizde olsam ölürüm onlarla alışveriş yapmam. Neyse o nedir öyle üslup mu olur. Sakarya'da bir adres göstererek oradan da alabilirsiniz aslında. Bazıları öyle kolaylıklar sağlıyor bayisine göre

Daha dün liste fiyatından çok daha asagilara veriyorlardı traktörleri. Ellerindeki traktörleri çıkarmak için turlu kampanyalar yaparlardı, ama şimdi Türk traktör tok satıcı oldu bayilere bile traktör vermiyor. Bayiler de satışları düştüğü için az sayıda getirebildiği traktörlerden max kar elde etmek istiyor ki çarkı dönsün. İşin üzücü tarafı diğer firmalar bu ortamı fırsat bilip piyasa payını arttiramiyor,

Traktör firmalarinin sitelerinde bulunan fiyatlar azami satış fiyatlaridir bu fiyat üstünde satış yapma imkanı bayiilerde bulunmamaktadir aslında ancak bayii yerine koyacağı aynı traktoru bir ay sonra daha yuksek fiyata alma endişesi ile uçarak fiyatlar isteyip maksimum kar peşinde bu durumda yapılacak tek şey var bayiden takassiz olmak suretiyle fiyat isteyip ki bu fiyat bayi kaseli ve imzalı olma durumunda bir fiyat teklif formu alarak ve üzerinde mutlak suretle bu fiyat şu tarihten şu tarihe kadar belirtilmeli akabinde ana firma ile bu formu paylaşarak şikayete gecilmeli o firmadan adı türk traktör olur Hattat olur ne biliyim Tümosan olur başak olur Erkunt olur vb gibi firmalardan gelecek cevaba göre yasal yollardan sikayet edilerek hem bayi hem ana firmaya usulüne uygun şekilde çok iyi cezai yaptırımlar uygulanabilir ilgili bayi hem ana firma tarım bakanlığı hem sanayi bakanlığı hem de maliye tarafından güzelce bı incelendiginde o kadar güzel kaçırılan vergiler o kadar oynanan oyunlar ortaya çıkacaktır ki bu tip durumlarda yoğurdu uflemeyi bırakın yoğurt mayasina bile alerjisi olur da ülkemizde bürokrasi o kadar ağır ki bu işler için çok aylak olup kosturmak lazım

Pazar koşulları farklılaştığından dolayı ve üretim maliyetleri göz önünde tutulduğunda fiyatların oynaması gayet doğal.
Hatırlarsanız forumda farklı zamanlarda Massey Ferguson 4709 modeli 200 000 TL , 5711M modeli 520 000 TL fiyatla alan olmuştu.
Türk Traktör 'ün , 2017 yılı bilanço bilgilerini paylaşmıştım.
Traktör pazarının %70 ine satış yapabilecek kapasiteye sahiptir.
Fakat yıl sonu satış adetlerinde (NH + Case iH) %49 luk payı geçmemesi gerekir.
Rekabet Kurumu' nun yaptırımları bulunmaktadır.
Bu gabaklar hep bizim başımızın altından çıkıyor. :)
Pazarın işleyişine aykırı alımlar yapıldığında böyle durumların olması doğal olacaktır.
Tavsiye edilen liste fiyatlarının içinde bayinin kar payı mevcuttur.
NH T5 115 EC seri 65 000 euro fiyatla satılması gerekirken,
Kur dalgalanmalarından dolayı 220 000 TL fiyatla alınmıştı.
Türk Traktör, çiftçiye daha yakın durma tercihi yaptı, teşekkür ederiz.
Talep fazla oluşmuş olma durumu söz konusu olabileceğinden ve traktör satmayız diyemeyecekleri için liste fiyatı üstünde fiyat teklifi veriliyor, olabilir.
Liste fiyatı üstünde traktör alımı yapabilir miyiz konusunda bilgim bulunmuyor.
Ekonomik koşullar olarak 2000 yıllarından önce Arçelik firması gelirinin %20 sini beyaz eşya satışından %80 ini bono, tahvil gibi araçlardan elde ederdi.
Günümüz şartlarında üretim odaklı anlayışa sahip olduklarından dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunarım.
Adaşım güzel çalışıyor. 🎃

bu çip krizi traktörlere yansıdı sanırım. Ay sonu üretim rakamlarından anlaşılır, bu kadar talep varken insanlar sıra beklerken aylık üretim kapasitenin altında bir sayıyı gösterirse hoş geldin çip krizi diyebilirim kendi adıma. Sonrası bu tarz hoşnutsuz olaylara gebe oluyor malesef.

Sayın @The_Hoca ''Fakat yıl sonu satış adetlerinde (NH + Case iH) %49 luk payı geçmemesi gerekir.''

Görülüyor ki tecrubeniz oldukça fazla yukarıda bahsettiğiniz ne tarz bir sıkıntı yartır.

http://www.tarmakbir.org/haberler/ayliktraktorraporu.pdf

sitesini güncel olarak takip ederim. türk traktör markasını bu yıl % 50 nin altında görmedim pazar payı olarak.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca

Bu çip krizi traktörlere yansıdı sanırım. Ay sonu üretim rakamlarından anlaşılır, bu kadar talep varken insanlar sıra beklerken aylık üretim kapasitenin altında bir sayıyı gösterirse hoş geldin çip krizi diyebilirim kendi adıma. Sonrası bu tarz hoşnutsuz olaylara gebe oluyor maalesef.

Sayın @The_Hoca ''Fakat yıl sonu satış adetlerinde (NH + Case iH) %49 luk payı geçmemesi gerekir.''

Görülüyor ki tecrübeniz oldukça fazla yukarıda bahsettiğiniz ne tarz bir sıkıntı yaratır.

http://www.tarmakbir.org/haberler/ayliktraktorraporu.pdf

sitesini güncel olarak takip ederim. Türk traktör markasını bu yıl % 50 nin altında görmedim pazar payı olarak.
2019 yılında 120 000 adet , 2020 yılında 140 000 adet yeni araç satılmıştı.
Traktör satış adetlerinin 50 000 civarlarında olması gayet doğaldır.
Arabalardaki çip krizini maliyet azaltma yöntemi olarak görüyoruz.
LPG uyumlu 1,5 lt atmosferik benzinli, 3 silindir motorlara yönelim var.
Motor yağları olarak 10 000 km ve 30 000 km lik seçenekler var.
Pazar payı konusuna ne çare bulunur, bilemiyoruz.
Traktörlerde çip krizi gibi bir sorun olacağını sanmıyoruz.
CRDi traktör modelleri mevcut garajın %5 i bile belki değildir.
22000 satılık ilanda toplasan 1000 adet traktör çıkmıyor.
Araba motorları , motor grafikleri yorumları yapabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: taxi