Traktör değişikliği

Mantıklı.Köyden arkadaş yıllarca kullandı, üçlü dönerli pullukla tarla sürdü,pnömatik mibzerle mısırlarımı mükemmel ekti,3 silindir bir traktörün yaptığı işin boyutuna hayret ediyordum.Giden ay 5083 le takas etti.On yıl kadar önce forumda pancar söküm makinası ile başka bir 5055 i paylaşmıştım köyden, gören hayret etmişti.

Mantıklı.Köyden arkadaş yıllarca kullandı, üçlü dönerli pullukla tarla sürdü,pnömatik mibzerle mısırlarımı mükemmel ekti,3 silindir bir traktörün yaptığı işin boyutuna hayret ediyordum.Giden ay 5083 le takas etti.On yıl kadar önce forumda pancar söküm makinası ile başka bir 5055 i paylaşmıştım köyden, gören hayret etmişti.
Teşekkür ederim abi bilgilendirmen için, sizin köy neresiydi abi benim şuan baktığım motoru yan köyden birisi verdi takasa yine john dere aldı diye biliyorum 3 lü dönerli mibzer fln takıyodu geçen ay değiştirdi traktörü acaba aynı motordan mı bahsediyoruz

• Beğen
Tepkiler: Göktürk.
16 senedir kullandığım 1996 model 240s'i satıp,2012 model 4x4 john deere 5055 almayı düşünüyorum mantıklı mı 5055'in bildiğiniz bir sorunu var mı?
240 dan sonra 2012 jd çok yavaş gelir pişman olabilirsin onlar 9/3 fites çok ağır devirli makinalar nakliyede vs fergusondan sonra tat vermiyebilir ama kalitesi freni dreksiyonu debriyajı sağlamlığı on numara yakıtı muadillerine göre fazla hidroilkleri zayıf( liftomatik yok) fitesler sınırlı, levyelisini denk getirirsen çok iyi olur.

2012, jd 5055e, 55hp, 215 n.m. tork, tier2 bir motor kullanıyor,
Tier2 motorlar, zayıf karışım hava yakıt oranları var.
Tork rezervleri %20 gibi tercih edilebiliyor,
Operatörlük devirleri 1700 2100 rpm oluyor, ilk kalkışlarda sinmeler olabiliyor, sıra başlarında traktörün aynı vitesle gaz yiyebilmesi şarttır.
Mf 240s sürücüsüne hiç uymaz.
Pullukta mecburi olarak 1700 1800 rpm devir kullanmanız gerekecektir.
Perkins motor kullanıcısının zor sürümler için tercih ettiği ikincil en az yakıt devridir.
Mf 260 gold, sürüş olarak size daha iyi olabilir.
Alternatif olarak kioti dk 551 modeli önerebilirim veya uygun fiyatlı Başak 2060 modeli de olabilir, yol hızı olarakta iyi sayılır.
Mf 240, 36 km/h hız yapabiliyor, daha düşük hızdaki traktörleri pek tercih etmek istemeyiz.
Motorların, max tork devri ile max güç devri arasında çalışması genel geçer bir beklentidir ama ;
Perkins motorlar, genelde sabit tork aralığı devirlerinde fazla kullanılır, max güç devri ile max çalışma devri aralığında 2000, 2200 - 2500 rpm arası, vites senkronizasyonu yol sürüşlerinde bozuluyor, 1000 1800 rpm arası gazlamalarla vitesler değişiyor.
Jd sürmeye başladığınızda, 1400 2400 rpm devirleri kullanıp, birincil en az yakıt devri 1700 rpm, ikincil en az yakıt devri 2400 rpm kullanmak durumunda kalırsınız.
Steyr 8053s modelin az gelişmiş versiyonu gibi duruyor.
Uzak durulacak bir traktör modelidir, düzelteceğiz diye ustayla dostluğunuz ilerleyebilir.
Bilginize arz ederiz, efendim.

Son düzenleme:
merhaba,
biz istediğiniz motorun eski versiyonlarını kullanıyoruz. 5303 tek çeker 55hp , 5503 çift çeker 75 hp
motorun çift çeker olması büyük avantaj. çamurda gübrede çok fark yaratıyor. tek çeker olanı da bağa ilaç atmada, yonca biçme , kırk ayakla ot toplama gibi işlerde kullanıyoruz. vites sayısının 3x3 ileri olması biraz sıkıntı yol için , ama ara işlerde cok sıkıntı olmuyor. derli toplu olanını bulursanız güzel sağlam motorlar. bi ara bu yeni nesil 5055 falan serilerinde motora toz alma problemi vardı onu da arastırın. biz hiç yaşamadık ama yeni serilerde cok duydum.

Traktörüm 7000 saatte bunun 5000 saatini ben yaptım eksi olarak şanzıman yağına çok dikkat etmek gerekiyor farklı römork takarsan problem yaşarsın. Ben dikkat etmedim bu yıl pompayı değiştirdim yağ hiç değişmemişti onu da sıfırladım. Vites konusunda tabiki fazla vites olsa daha iyi olur ama bana yetti. Tork düşük vs bu lar sıkıntı değil sadece kullanım alışkanlıklarını değiştirirsin ama tek çeker 240 tan kat kat fazla iş yapar. Ben yıllarca silaj biçtim. Benim traktörüm fazla yakmıyor duyuyorum, karşılaştırıyor um