TRAKTOR ARKA LASTİGİNE SU DOLDURMAK

Ynt: TRAKTOR ARKA LASTİGİNE SU DOLDURMAK

alemdar link=topic=17237.msg157207#msg157207 date=1235170543' Alıntı:
yorumlar için sagolun bakalım burda yaza birşey kalmadı malum ben karslıyım daha kış su donar ama yaz acılır acılmaz su dolduracam inşallah iyi olur bakalım ya su olmadan cok pati yapıyor arkadaslar bildiginiz gibi degil yani traktore bakıyorsun dev gibi ama az camur yada rampa oldumu ölse cıkmaz bunu yuzunden aleme rezil olduk vallaha traktor canavar gibi sesi var ama pati yaptımı insan kotu oluyor inanın aldıgımdan beri bi rahat rampa cıkamadık hep kaldık bakalım arkadaşlar tekere su doldurup deneyen arkadaslar varsa beni bilgilendirsin burda yaza az kaldı.birde arkadasın biri demiş diferen gubre koy o iş nasıl olacak.

suya antifiriz koyarsan donmaz :) bir tüo sana ...

senin fabrikada üretim yapan mühendisin sana sadece akıl verir teoride ama gercekte bişey bilmezler gercekte işi bilipte mühendis olanıda sevmezler bu bizden cok sey biliyor diye patinaj traktörun ana sigortasıdır motor sanzıman difransiyel hepsini aşırı torktan korur ama sen isterde ağırlık artsın patınaj etmesin dersen bunların hepsi toleranslıdır merak etme hic birşey olmaz traktörün arkasına beko kepçe takılıyor 2.5 ton ağırlığında cayır cayır kullanıyor adamlar bu ekipmanlar direk difransiyele biniyor hiç bir problem cıkmaz ben mf 265 s marka traktörüme tek dingilli arkada 1000-20 ebadında 4 lastikli romork takıyorum boşu zaten 2350 kg geliyor dolusuyla bazen 8000kg geçiyor hiç bir problem yok

slm arkadaşlar ve nihayet yaz geldi ve traktorun tekerine gecen cumartesi su doldurduk baya kolay oldu diyebilirim sonra biraz yuk vurduk ve ozelikle camura soktuk onceden orda mumkun degil cıkamazdı şimdi banamısın demedi nerdeyse arabanın donerini kırıyorduk oyleki arabanın 4 tekeride gomulmuştu ama cıkardı hemde o camurda baya giti ben bile degişime şaşırdım

slm arkadaşlar.Bu konuya birazda ben açıklık getireyim traktörünü 0 alanlar teslimat sırasında kullanım kitabı verilir ama bu kitapa bende dahil olmak şartıyla bir çoğumuz bakmaz teknik kitapta su doldurulsa bile belirli ölçüler veriyor bunun dışına çıkılmazsa bence iyi olur çünkü her markanın belirli teloransları var bunun dışına çıkıldığında hemen olmasa bile ilerleğen zamanlarda büyük bir arıza açabilir.

arkdaşlar benim 2006 phantom 3.085 kabinli+çift çeker ben su doldurmuyorum sadece nadas ve kazayağında ön ağırlıkları kullanıorum gübre ilaçlama ve tohumda ise ön agırlıkları çıkarıyorum çünkü traktörü 2006 yılında orjınali gbi ağrlıkları çıkarmadan tohum gübrede baya bi zıplama vardı 2007 yılında ağırlıkları söktüm zıplama kesildi sanki biraz daha serileşti.sizce agırlıkları tohum zanmanında çıkartmak doğrumu yanlıklışmı ne gibi zararları veya faydaları olabilir bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.tşk ' ler

sakaryalı54 link=topic=17237.msg178495#msg178495 date=1241978591' Alıntı:
slm arkadaşlar.Bu konuya birazda ben açıklık getireyim traktörünü 0 alanlar teslimat sırasında kullanım kitabı verilir ama bu kitapa bende dahil olmak şartıyla bir çoğumuz bakmaz teknik kitapta su doldurulsa bile belirli ölçüler veriyor bunun dışına çıkılmazsa bence iyi olur çünkü her markanın belirli teloransları var bunun dışına çıkıldığında hemen olmasa bile ilerleğen zamanlarda büyük bir arıza açabilir.
merhaba arkadaşım ben 285s kışın ince lastikleri taktıktan hemen sonra su doldurur dum fiatlara steyr lara tavsiye etmem defransiyelde arızalara neden olabilir ama 285mf lere alabildiğince su doldurun sudan dolayı bir arıza olursa paranızı benden alın ben dört tane sıfır 285 eskittim bir arıza görmedim sudan dolayı

hareketli organlarda burulma kaynaklı gerilmeleri ve yorulmaları arttırır görüşündeyim ... daha öncede üzerinde konuştuk ... bence en uygunu ağırlığı tekere değilde komple difrensiyele yani traktörün üzerine bindirmek sağlıklı olur.... sadece tekerleklere su doldurmak suretiyle ağırlık yapmak traktörün ani yüklemelerinde hareketli organlara zarar vereblir... ama tabiki şartlar el vermediği durumlarda mecburen bu yöntemi hepimiz deniyoruz ve kısmende faydalı oluyor... her yiğitin bir ypğurt yiyişi var saygı duymak lazım ....

arkadaşlar 4 tekerli römorklarda 2 tekerlekli gibi avantajlı degil ama avantaşlı yapmanın yolu var ben bu sene ofiste gördüm çok hoşuma gitti doğrusu üst çeki dedikleri bi şey var römorkun okunu üste takıyon ağırlık artıyormuş adamın teki 60 66 ile gelmiş 5ton ful dolu bide 4 tonluk araba içinde 1 tonluk yük var adam üs çektide hiç sorun olmuyo diyo :D bence denemekten zarar gelmez derim kullananlar bilir birde arka tekerlerin jantlarına ağırlık ekleyin su doldurup boşaltmaktan iyidir bence :D

patinaj derdimiz yok ama.. önde kepçe var tartılmaması için arka kollarda 300-500 kg ağırlık taşıyoz.. bu da römork takar-sökerken zorluk oluyo.. arkaları su doldursam tamamdır..

Zetor kitapcıkta su basılabilir diyo hatta şekli miktarı var.. araştırırken rastladım Fendt ' de de var garantiyi de bozmuyo.. yani milletin uydurduğu bişey değil demekki..

ayrıca antifiriz katılırsa hem jant paslanmaz, hem donmaz.. bide lastik patlasa bile epey geç iniyormuş dediler..

ilk fırsatta denemeyi düşünüyom..

Sakarya tarafında ormanda çalışan motorlara, kepçelere hep basılıyomuş.. hatta lastik patlasa gene akşama kadar idare der dediler, nasıl oluyosa..

biz demirle dengeyi sağladık ama römorkta sıkıntı oluyo.. bakalım su deneyecez.. kötü bişe olsa kitapcıkta tarifi olmaz.. garantiyi bozar zaten..