çekişte gözle görülür farkı war.faydası traktörün ağırlığı artıyor lastiklerin kaçırma payı düşüyor.we kıç kıça astıüın motorda su yoqsa bankosun zararları aks başlarını,warsa flanşlar we bijonları yiyio..genellikle ustalığına güvendiğin insanlar gerekmedikçe doldurma derler ama karar senin...alemdar link=topic=17237.msg154637#msg154637 date=1234558643' Alıntı:traktorun arka lastigine su doldurmanın faydaları ve zararları ve traktorun cekişinde bir degişme olurmu herkte traktoru zorlarmı???
masseysuper90 link=topic=17237.msg156282#msg156282 date=1234961427' Alıntı:lASTİĞİN İÇİNE SU DOLDURMAYI BİZİM KIRAÇ MÜHENDİSLERİ İCAT ETMİŞ GALİBA................ARKADAŞLAR FABRİKANIN MÜHENDİSİ BİLMİYORMU TEKNİK KİTAPINA YAZARDI SU DOLDURULARAK KULLANILMASI UYGUNDUR DİYE.TRAKTÖRÜN HER PARÇASI UZUN SÜREN UĞRAŞLARDAN SONRA BU HALE GELMİŞTİR.MOTORUN AĞIRLIK HESABI ORTALAMA OLARAK BEYGİR BAŞINA 40 KG DIR.BUNU AŞTIĞINIZ ZAMAN FARKINDA OLUN VEYA OLMAYIN YIPRANMA ARTAR BİR SÜRE SONRA ARIZALAR BAŞLAR.
MF PATİNAJ YAPSIN NE OLACAK YAPIYORDA NİTEKİM AMA PATİNAJDAN DOLAYI ARIZA AÇANI GÖRDÜNÜZMÜ YOK FAKAT SU DOLDURDUĞUNUZ ZAMAN PATİNAJ YAPAMAYACAK VE BİR YERDEN ACISINI ÇIKARACAK.
SU EKSTRA AĞIRLIK DEMEKTİR EKSTRA AĞIRLIKTA EXTRA YAKIT TÜKETİMİ DEMEKTİR.
ÇEKMEYECEKSE TEK ÇEKERDE OLSA ÇEKMEZ ÇIKARMAZ ÇİFT ÇEKERDE OLSA AYNI..........
fero42 link=topic=17237.msg156795#msg156795 date=1235078215' Alıntı:ya arkadaşlar lastiklere su doldurmaktan ziyade arka tarafa kum torbası bağlasak ön taraflar için zaTEN ağırlıklar mevcut bana kalırsa SU DOLDURMAK İŞİ BİRAZ mantiığa aykırı gibi geliyor sanki su hareketli olduğundan dolayı yük dağılımı bence fazlada adaletli olmayacaktır ama yinede ön yargılı davranmak istemiyorum bu konuyu değerlendirmeye almam gerekiyor
gökoğlu link=topic=17237.msg156814#msg156814 date=1235081968' Alıntı:Arka lastiklere su doldurma işi bir ara bizim burdada meşurdu ama milletin jant göbekleri çatlamaya başlayınca çoğu bir anda buraktı, eğer çok patinaj ediyorsa şimdilik bizimde yaptığımız iş arka defransiyele yakın bir yere 4 torba gübre veya benzeri birşey, traktör oluyor sanki çiftçeker bir cengaver,,su doldurmak lastiğe değilde traktöre zararlı diye düşünüyorum bende, güzel paylaşım.