Traktör alımı yardım lazı8m

Jd den hiç anlamam fakat kağıt üzerinde teknik veriler incelendiğinde 6 bin serisinden küçük olanlar pek hoş durmuyor gibi
Kullananlara sormak lazım bence
Anladım sağol abi . Erkuntun yeni mt serisinden ümitliydim vakat bune boyle . Cok agır ıslemıyor mu ? Yoksa diğer traktörlerdekı tum shutlelermı boyle ? Bilgin varmı abi https://www.facebook.com/Traktorculerdernegi/videos/1081353168573111/

Anladım sağol abi . Erkuntun yeni mt serisinden ümitliydim vakat bune boyle . Cok agır ıslemıyor mu ? Yoksa diğer traktörlerdekı tum shutlelermı boyle ? Bilgin varmı abi https://www.facebook.com/Traktorculerdernegi/videos/1081353168573111/

Hem agır işliyor ki ps nin mantığı birazda pratik olmasıdır ki bu pek pratik gözükmüyor
Hemde eger videodaki traktörde bir sorun yoksa yani hepsi böyleyse durum vahim
Traktör ileri geri kolunun her hareketinde irkiliyor titriyor resmen
Benim traktörlerde ps yok ama
Ps li td 75 ve td 100 kullandım arkadaşımda var
Ama onlar çok rahat ve pratikti traktörü kasmıyordu ayrıca

Hem agır işliyor ki ps nin mantığı birazda pratik olmasıdır ki bu pek pratik gözükmüyor
Hemde eger videodaki traktörde bir sorun yoksa yani hepsi böyleyse durum vahim
Traktör ileri geri kolunun her hareketinde irkiliyor titriyor resmen
Benim traktörlerde ps yok ama
Ps li td 75 ve td 100 kullandım arkadaşımda var
Ama onlar çok rahat ve pratikti traktörü kasmıyordu ayrıca
abi bu mt dekı sıtem soyleymıs sanırım . Hanı normalde biz debrıyaja basıp vıtesı gerı atıyoruz ya buda boyle yapıyormuş. Tabi baya ağır kalmış biz shutleyı gerı cektıgımızde debrıyaja basıyor vıtesı degıstırıyor sonra debrıyajı salıyor .

abi bu mt dekı sıtem soyleymıs sanırım . Hanı normalde biz debrıyaja basıp vıtesı gerı atıyoruz ya buda boyle yapıyormuş. Tabi baya ağır kalmış biz shutleyı gerı cektıgımızde debrıyaja basıyor vıtesı degıstırıyor sonra debrıyajı salıyor .

O sistemi kendimiz de yapabiliriz o zaman. Levyeyi sök yerine piston koy direksiyonun yanına shuttle kolu yapıp piston hareketini kola bağla. Debriyaj biraz uğraştırır onu manuel kullan en azından bu sistemden daha seri hareket eder :)

Öyleyse yapmasalarda olurmuş hiç cazip degil
Abi jdlere baktım bir çok eksik vardı gerçi artıları da vardı fakat vazgeçtim . nh de ise yanzlıca td serisinden traktör alabılırım. Casede ise jx65 3 silindir jx75 4 silindir. jxcler ise 4 silindir.

65 beygir alım dıyorum jx 60 larda mekanik shuttle var ve 3 silindir jxc 65 beygir mekanik shuttle var 4 silindir . Ama bu seferde jx te 4x4 ve difreransiyel düğmeli iken jxc de böyle değil diye bi duruyorum. jxclerde ise direksiyon ayarlanabılır. Gördüğüm farklar bunlar

gelelim 75 beygir olanlara. jx75 ve jxc75 İkiside 4 silindir. fakat jx 75 de power shuttle var .Artı bunda koparesör de var .düğmeli 4x4 ve diferansi,yel kilidi gibi farkları var. jxc75 in farkı ise ayarlanabılır dıreksıyon.

Gördüğüm farklar bunlar yanlışım varsa düzelt :) Hangisini alım karasız kaldım :)

Servis ağı geniş değil sanırım onun .

Valla bu seçeneklerin içinde en uygunu td75 bluemaster gibi duruyor. Bayır yerler varsa uzun sallı traktör. Bildiğim kadarıyla çiftçeker, diferansiyel kilit ve şaft düğmeli. Traktör hantal gelirse arka tekerleklerdeki ağılıkları sökersin. Arkasına çok ağır takım takmayacaksan ön ağırlıklarıda eksiltebilirsin. Daha seri daha atak olur traktör yakıtıda düşer.

Valla bu seçeneklerin içinde en uygunu td75 bluemaster gibi duruyor. Bayır yerler varsa uzun sallı traktör. Bildiğim kadarıyla çiftçeker, diferansiyel kilit ve şaft düğmeli. Traktör hantal gelirse arka tekerleklerdeki ağılıkları sökersin. Arkasına çok ağır takım takmayacaksan ön ağırlıklarıda eksiltebilirsin. Daha seri daha atak olur traktör yakıtıda düşer.
Aynen şuan td iyi gibi fiyatı cazip gelirse alınır. Sıfır fiyatı hakkında bılgın var mı ?

guncel olarak mf 6616 fiyatı bılen varmı ? ben sordum ön tls butun ışıklar tam vites ayarlar kolçakta efficient modelı 300 dediler. ankara bayiini aradıgımda aynı traktor ıcın 340 dedi bu fark normalmıdır sızce ?