TOPRAKLARIMDA YÜKSEK PEAŞ ORANI ÇIKIYOR BUNU NASIL DÜŞÜRÜRÜM YARDIM LÜTFEN

Ynt: TOPRAKLARIMDA YÜKSEK PEAŞ ORANI ÇIKIYOR BUNU NASIL DÜŞÜRÜRÜM YARDIM LÜTFEN

Sn amilkesikbaş aşağıdaki bağlantıda içanadolu bölgesinde görülen çinko noksanlığı hakkında çok detaylı olmasada genel manada işinize yarayacak bilgiler var.Yapılan araştırmalarda Demir Sülfat gübrelemesinin bugday bitkisine herhangi bir etkisi görülmemiş.Çinko noksanlığı varsa verim kaybınızın temel nedenidir.Eğer üre verip yüksek verim aldıysanız Amonyum sülfat gübresinin az geldiğini göstergesi olabilir yani azot noksanlığı olabilir hemen hemen bütün araştırmalarda azotun artan miktarlarında verimde artmıştır.Fiyat fayda oranını kendiniz kurarak gübreleme programını yapabilirsiniz.

http://tohumbankasi.blogspot.com/2011/01/ic-anadolu-bolgesi-topraklarndaki-cinko.html

arkadaşım geçen yıl hümük asit pncara veekine üzerine yagmulama ile kazana döktüm dekara 200 gr toz hümük asit kullandım siz nasıl önerirsiniz toz veya sıvı siz nasıl ve nekadar kullandınız yardım ederseniz teşekkürler

amil amcam öncelikle size hoş geldiniz diyorum humik asit konusunda ben de aynı hümik asit sürekli kullanıyorum ama hümik asidin birkaç seneden sonra aynı tarlıya uygulanmasının pek bi faydasını görmedim neden dir bilmiyorum ama aynı tarlıya sürekli uygulamanın bana pek bi faydası olmadı birde hümik ve fülfik asit kullanmanın zamanlaması çok önemli bence mesela ben hümik ve fülfik asidi pancarda ilk ot ilacıyla ve ikinci çapadan sonra(eğer tarla nemli ise kullan) tarlada yeterli nem yoksa pancarda gerileme oluyor . ekindeyse ilk iaçla birlikte uyguluyorum( ve ilaçla karışımınıda önce hümik veya fülfik asidi kazana boşaltıyorum çünki önce fülfik veya hümik asiti kazana boşalttıkmı kazandaki ph deyerini düşürüyor oda daha iyi verim almamızı sağlıyor ....

Verdiğiniz ilaçların üzerinde hangi ph aralığında vereceğiniz yazar.Aksaray suları genelde 7,5-8 aralığındaki sular. ilaçlar genelde 6-6,5 aralığında çalışır dolayısıyla siz ilacı suya katmadan önce ph ayarlamalısınız.İlaçlar yüksek ph da hızla bozularak faydasız hale gelir birçok ilaç yüksek ph,da ilk 30 dakika içerisinde tamamen bozulabilir.İz elementlerin yaprak gübresi olarak atılmasındada durum aynıdır ph ayarlamadan atacağınız iz elementin bir faydası olmayacaktır.

Merhabalar Ph bitki gelişimi için çok önemlidir çünkü bitki besin elementlerinin alımına yüksek ph zorlaştırır. Bu yüksek ph Kükürt uygulayarak düşürebilirsiniz. Ayrıca bitki gelişim döneminde sülfatlı gübreler uygulayarak daha iyi verimler almanızı sağlar.

ADEMAKÇA link=topic=36982.msg324713#msg324713 date=1295094842' Alıntı:
Merhabalar Ph bitki gelişimi için çok önemlidir çünkü bitki besin elementlerinin alımına yüksek ph zorlaştırır. Bu yüksek ph Kükürt uygulayarak düşürebilirsiniz. Ayrıca bitki gelişim döneminde sülfatlı gübreler uygulayarak daha iyi verimler almanızı sağlar.

trakkulübe hoş gelmişin abi..
anlş-*s
Arkadaşlar adem bey kayseri kws bölge sorumlusudur kws tohumları hakkında sorabileceniz birinci ağızdan yetkili kişidir.

Arkadaşlar ben mısır ekeceğim tarlalara tahlil yaptırdım.Ph 7,9- 8 olan var.
Dekara 60kğ toz mineral kükürt öneriliyor.
kükürtün rafineri çıkışı 20krş/kğ ama piyasada en az 1 tl/kğ fiyatından satılıyor.
Kükürt kültür bitkisi ekimine 1 ay kalaya kadar saçılıp daha sonra toprak altına getirilecekmiş.
Gübreler mazot ve diğer girdiler zaten pahalı birde bu çıktı.

DAMLAMA SULAMA İLE MISIR EKECEKSEN EĞER DR TARSANIN ASİT MKP GÜBRESİ VAR. HER SUDA ONU 600-800 GR/DEKAR UYGULARSAN ÇOK FAYDASINI GÖRÜRSÜN. ARTI BİRDE %21 LİK AMONYUM SÜLFAT KULLAN AZOT İÇİN. O GÜBRENİN %20 Sİ KÜKÜRT. DEKARA 40 KG AS DEMEK 8 KG KÜKÜRT DEMEK.

Osman Musaogullari link=topic=36982.msg313974#msg313974 date=1292043924' Alıntı:
Yuksek ph degeri malesef tuz golune yakin olan bolgemizde onemli bir sorun..Tek caresi kukurt kullanilmasi..ph degerini dusurmeden verilecek gubreninde pek bir faydasi olmaz..bosuna para harcamis oluruz..dekara yaklasik 150 kilo kukurt sanirim yeterli olacaktir..
KÜKÜRDÜN TONU NEKADAR ACABA?PAHALI İBŞİYSE YANDIK DESENE..

arkadaşlar yardım edreseniz teşekürler damlama sistemi alacagım filitre ne önerisiniz boruların hangisi kaliteli hiç bilgim yok bana yardım edin lütfen

arkadaşlar yardım edreseniz teşekürler damlama sistemi alacagım filitre ne önerisiniz boruların hangisi kaliteli hiç bilgim yok bana yardım edin lütfen

Ne
amilkesikbas link=topic=36982.msg699619#msg699619 date=1360357556' Alıntı:
arkadaşlar damlama sistemi alacagım filitre ne kulanıyorsunuz damlama boruları hangileri kaliteli bana yardım edrseniz şimdiden teşekkürler

Filtre: Netafim tam otomatik
Boru: Netafim, Arılı