TMO 2024 Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı: 25-31 Bin TL

Screenshot_4.png

TMO, 2024 Yılı Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı: 25-31 Bin TL Aralığında

Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2024 yılı çeltik alım fiyatlarını duyurdu. Açıklamada, 2024 yılı için çeltik üretiminin 980 bin ton civarında tahmin edildiği belirtildi. Eylül ayı itibarıyla lokal olarak başlayan çeltik hasadına dair önemli bilgiler paylaşıldı.

Alım Fiyatları 25-31 Bin TL Arasında Belirlendi

TMO tarafından açıklanan 2024 dönemi çeltik alım fiyatları, randıman gruplarına göre farklılık gösteriyor. Açıklanan fiyatlara göre:

  • 55 randıman Baldo grubu çeltikler ton başına 31 bin TL,
  • 58 randıman Cammeo grubu çeltikler ton başına 30 bin TL,
  • 60 randıman Osmancık grubu çeltikler ton başına 25 bin TL olarak belirlendi.
Bu fiyatlar, çeltik üreticilerine yönelik önemli bir destek niteliğinde olacak. Üreticiler ayrıca mazot, gübre, sertifikalı tohumluk ve fark ödemesi desteklerinden de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından faydalanacak.

Çeltik Üretimi ve Destekler Devam Ediyor

Bakanlık açıklamasında, çeltik üreticilerinin piyasaları takip etmeleri ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamaları adına desteklerin devam edeceği vurgulandı. Hasadın başladığı şu günlerde, alım fiyatlarının belirlenmesi üreticiler tarafından olumlu karşılandı. Üreticilere verilecek mazot, gübre ve tohum desteği, girdi maliyetlerinin düşürülmesine önemli katkı sağlayacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: wallace22

Benzer Konular